Bromma Ridklubb

Bromma Ridklubb är en intresseförening för alla elever som rider vid Äppelvikens Ridskola, men det finns även privatryttare som är medlemmar i klubben. Det finns ett nära samarbete mellan klubben och ridskolan, där klubben ansvarar för största delen av den avsuttna verksamheten. Äppelvikens Ridskola drivs av Marianne och Claes Lagergréen och det är också de som äger hästarna, arrenderar anläggningen av kommunen och ansvarar för all ridundervisning.

Bromma Ridklubb bildades 1939. Av Stockholms Läns cirka 130 ridklubbar tillhör Bromma Ridklubb en av de 15 största. Klubben är helt ideell och leds av en styrelse. Det finns även en ungdomssektion, tävlingskommitté och vårtävlingskommitté inom klubben som alla har varsin representant med i styrelsen.

Klubben har drygt 550 medlemmar där fler än hälften av medlemmarna är barn och ungdomar. Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola driver därmed en av statsdelen Brommas största fritidsgårdar. Klubben har en bred och mycket aktiv ungdomsverksamhet, mycket tack vare möjligheten att få ha en fritidsledare anställd på anläggningen.

Bromma Ridklubb har med lag i hoppallsvenskan division I och III för hästar. Division III-laget består uteslutande av ridskoleekipage.

Besök Bromma Ridklubbs hemsida!