Nyhetsarkiv

tisdag 24 mars

11:34

Hej allesammans,

Ridningen fortsätter tillsvidare under vårterminen. För att minska risken för smittspridning, ber vi er respektera följande:

• Kom enbart till stallet när du ska rida din lektion

• En medhjälpare får följa med vid behov

• Skötarsystemet pausas

• Klubbtävlingar ställs in tillsvidare


De som arbetar i stallet (ordinarie- samt extrapersonal), får fortfarande vistas i stallet.

Ta hand om er!

Vänliga hälsningar

Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb


söndag 21 oktober

16:46

Lördagen 20 oktober arrangerade BRK lokal ponnyhoppning. Många fina ritter av både hemmaryttare och gäster. Några av dagens höjdpunkter och placerade: Alice Norrbom-Calypso, Clara Ljungberg-Benny, Sofia Blix-Sprite, Adrienne de Geer-Tonto och Sofia Sollander-Sunny. Samtliga resultat här.

söndag 7 oktober

16:42

Söndagen 30 september arrangerades klubbtävlingar i dressyr. Grattis till vinnarna: Anna-Pia Gunnarsson-Looise i LC:1 som red ihop 72% och Sofia Sollander-Tarzan i LB:1 som fick 65%.

söndag 7 oktober

16:32

Grattis till vinnarna i dagens klass 1 hoppning: Clara Thuresson-Wilma och Zoe Pellissier-Wizard. Övriga placerade ponny: Alice Fuxe-Calypso och häst: Vicky Olsson-Wizard och Maria Nordström-Galito.

tisdag 18 september

11:54

Många duktiga debutantryttare i helgens ponnydressyr. Grattis Viola Nordström, Ella Oling, Matilda Ornbandt, Julia Zettergren och Julia Eriksson som blev godkända. Godkända hästryttare: Iva Stepahan och Viveca Engman.

måndag 3 september

14:46

Det blev en femteplats för BRK’s lag i 1:a omg. av RidsportAllsvenskan div. 3, hoppning hos Mälarhöjdens RS. Felfria rundor av Annikka Berridge-Beretta och Emma Vicklander-Wizard. Färingsö Rididrott vinnare av denna omgång. Resultat>här.

onsdag 29 augusti

12:11

Vi vill informera om att vi återgår till lottning av hästar vid klubbtävling, däremot delas hästarna ut av ridskolan vid debutanttävling.
Vi väljer att ta bort koefficient vid summering av championatspoäng eftersom detta kan ge en snedfördelning, dvs poäng densamma oberoende om man tävlat samma eller olika hästar.

torsdag 23 augusti

16:17

Söndagen 2 september drar RidsportAllsvenskan div.3 hoppning för hästekipage igång. Första omgången avgörs hos Mälarhöljdens RS. För BRK tävlar Annikka Berridge-Beretta, Astrid Nordström-Cantherel, Petra Brynger-Lambretta och Emma Vicklander-Wizard. Mer info här.

söndag 24 juni

15:19

Stort tack alla våra elever för en trevlig ridtermin, vi önskar er alla en riktigt skön sommar. Ridterminen för seniorer börjar 14/8 och för ungdomar/ barn veckan därpå. Hästarna har sommarlov och det är förbjudet att besöka dem i hagen.

onsdag 30 maj

16:01

Grattis till Klubbmästarna i dressyr 2018 Jonna Donar-Tarzan och Marlene Häggström-Primadonna. Se samtliga resultat här.

onsdag 30 maj

15:57

Hantering av personuppgifter på Nya Äppelvikens Ridskola. Den 25 maj 2018 får hela EU en ny gemensam datalagstiftning. Lagstiftningen är tänkt att ge EU-medborgare mer kontroll över den data som finns insamlad om dem och hur den används. Det kräver bland annat att företagen informerar om vilka uppgifter som samlas in, hur de används, av vem de behandlas, varför de behandlas och hur länge de sparas.
Äppelvikens ridskola samlar in personuppgifter när du ansöker om att bli elev eller barn som vill bli elev. De uppgifter som vi kan komma att spara är födelsedatum (inte personnummer), namn, adress, telefonnummer, e-postadress och kontaktuppgifter till anhöriga (namn, telefonnummer, adress).
Äppelvikens Ridskola använder uppgifterna för placering av elever i rätt ridgrupp, för fakturering samt vid behov kontakt med anhörig.
De företag som behandlar uppgifter på uppdrag av oss får del av den information som vi samlat in. Det gäller i första hand fakturering som utförs av auktoriserad revisionsbyrå som har avtal med Äppelvikens Ridskola samt har motsvarande sekretesspolicy som Äppelvikens Ridskola.
Uppgifterna sparas endast under den tid som personen är elev eller står på väntelista för en plats på Äppelvikens Ridskola.
Du har rätt att närsomhelst begära att Äppelvikens Ridskola raderar eller begränsar användningen av de uppgifter vi har om dig. Du har också möjlighet att skriftligt och kostnadsfritt begära registerutdrag över de uppgifter Äppelvikens Ridskola har om dig.

lördag 19 maj

13:10

Fortsatt fina resultat för BRK’s lag i PonnyAllsvenskan i hoppning div.3 omg. 2 hos Roo Gård.. Andra plats för laget Jonna Donar-Calypso, Lova Lillengård-Shadow, Sofia Sollander-Storm och Stella Sasse-Sunny. Resultat här</strong>.

torsdag 10 maj

13:39

Årets Klubbmästare i hoppning har korats, stort Grattis till Julia Donar-Storm och Emma Vicklander-Wizard . Vi vill också Tacka alla funktionärer, ridlärare, tävlande och supporters, och fina hästar och ponnies för vårens hopptävlingar. För samtliga resultat se här.

lördag 5 maj

06:07

Den traditionella maskeradhoppningen på 1 maj är en årlig tradition och drar alltid många tävlande, årets tävling vanns av Jonna Donar-Tarzan. Stort Grattis! För samtliga resultat se här.

söndag 22 april

17:36

Revansch på hemmaplan efter en svag start i första omgången av DressyrAllsvenskans div. 3 för häst. Nu en fin andraplats för Astrid Nordström-Canterel, Fanny Jeppson-Flipper och Emma Vicklander-Dansa. För samtliga resultat se här.

söndag 22 april

17:33

Bästa möjliga inledning för BRK i PonnyAllsvenskans div. 3 hoppning på hemmaplan. Vinst till Adrienne de Geer-Calypso, Sofia Sollander-Floh, Lova Lillengård-Shadow och Stella Sasse-Sunny. Grattis! För samtliga resultat se här.

tisdag 3 april

12:29

Påskhoppningen är avgjord. Grattis till alla duktiga debutantryttare som red fina rundor. I klass 2 hoppningen grattar vi vinnarna Nellie Granskog-Ozzy och Ebba Wraghe-Beata. Samtliga resultat här.

söndag 25 mars

17:25

Grattis Stella Sasse-Sunny och Amanda Rydman-Leo vinnare i dagens klass 1 hoppning. För fullständiga resultat se här.

fredag 23 mars

16:01

Dressyrryttarna har tävlat flitigt under mars månad. Grattis till vinnarna: LB:1 Britta Lund-Looise, LB:3 Emma Stockhaus-Looise och Jonna Donar-Shadow. LC:2 Maria Nordström-Ludo, LC:1 Lova Kolare-Shadow. Tack till alla andra tävlande också, fina ritter och kul att så många vill tävla.

söndag 4 mars

18:11


Äppelvikens Ridskolas egen uppfödning Point Break bruksprovvinnare i hoppning 2018. Point Break är e. Action-Breaker och mamma är Beretta, vars egen mamma Lambretta numera är populär ridskolehäst. Läs mer här.

torsdag 1 mars

17:38

Ny modell för Hästuttdelning vid klubbtävling. Hästar/ponnyer delas ut av ridskolan.Startlistor anslås sju dagar innan tävling på anslagstavlan, FB och hemsida. Anmälan till tävling anslås 3 veckor innan tävling och tas ned 1 vecka innan. Efteranmälan i mån av plats/ Strykning sker i kontakt med ridskolan.

torsdag 1 mars

17:36

Dressyrsöndag 11 februari. Roligt med så många starter, Grattis till vinnarna Ponny LC:1 Louisa Toding-Tarzan, Ponny LC:2 Julia Donar-Tarzan och Häst LC:2 Britt-Marie Fransson-Dansa. Samtliga resultat här.

fredag 9 februari

13:43

Grattis till alla duktiga dressyrdebutanter som red så fint på tävlingen söndagen 4 februari, många godkända ritter. Se resultat här.

torsdag 25 januari

17:41

Grattis Johanna Dolk-Litium och Stella Sasse-Sunny till vinsterna i söndagens spännande Klass 1 hoppning. Bra ridet!

måndag 15 januari

14:51

Grattis till årets första dressyrvinnare: Ebba Byding-Tarzan i LB:1, Kaisa Bååth-Dansa LB:1 och Emma Vicklander-Dansa i LB:3. Tack till samtliga ryttare för fina ritter.

lördag 6 januari

15:43

Årets tävlingssäsong har dragit igång med debutanthoppning och klass 2. Klass 2 hoppningen vanns av Julia Donar-Apache och i hästklassen Martina Löfgren-Acapella. För övriga resultat se här. Bra ridet av samtliga ekipage!

lördag 30 december

15:53

Vi önskar er alla en God fortsättning på Julhelgen dessa sista dagar av 2017, och ett ett Riktigt Gott Nytt År! Vi ser framemot att ses igen söndagen 7 januari när den ordinarie verksamheten drar igång igen. Välkomna!

onsdag 15 november

16:18

Julens höjdpunkt! Välkommen att anmäla dig till årets Julkurser. Anmäl till kontoret.

onsdag 15 november

16:16

Julklappstips! Julens höjdpunkt! Välkommen att anmäla dig till årets Julkurser. Anmäl till kontoret.

tisdag 31 oktober

14:26

Under höstens debutanttävlingar i dressyr och hoppning har vi haft massor av fina, godkända ritter, ni hittar resultat på Bromma Ridklubbs Facebook sida här.

tisdag 31 oktober

14:22

Höstens klass 1 hoppning 1 oktober bjöd på många fina ritter, vi gratulerar vinnarna Sofia Sollander-Calypso och Emma Vicklander-Wizard.

söndag 29 oktober

11:26

Tack till alla tävlande,hästskötare,hästägare,funktionärer,hästar och alla andra som deltog och ordande tävlingar på Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb 14-15 oktober. Varmt Välkomna igen nästa år! Resultat här.

måndag 25 september

13:18

Fina ritter av BRKs lag i 2a omgången av RidsportAllsvenskan div.3 i hoppning. Denna gång stod Färingsö RS för arrangemanget. Tre felfria ritter med hyfsad tid gav en fjärde plats. Nästa omgång och final på hemmaplan 14 oktober. Mer info.

tisdag 12 september

20:03

Nästa omgång av RidsportAllsvenskan arrangeras av Färingsö Rididrott 24/9. Det är Hedda Billstein – Quebec, Tiffani Segerbrandt – Chez Nous, Emma Vicklander – Lambretta, Jordan Codrington – Wizard och Astrid Nordström – Mescalero som representerar BRK. Mera info här.

tisdag 12 september

19:59

Första omgången i RidsportAllsvenskan div.3 i hoppning hos Berga Ryttarförening slutade med en sjunde plats för Bromma Ridklubbs lag. Tiffani-Chez Nous och Emma-Lambretta hade felfria rundor i förklassen, medan Jordan-Wizard var bäst i laget. För mera info se här.

lördag 2 september

06:11

Välkommen att satsa lite extra på din ridning! Vi kan erbjuda privatlektioner under vardagar, hopplektion i grupp om minst 3 med Andy, dressyrlektion med Cissi. Kontakta Andy för hoppning tel.070-979 79 87, Cissi för övriga lektioner tel.076-811 02 01.

fredag 1 september

16:19

Redan lördagen 9 sept. drar RidsportAllsvenskan div.3 hoppning igång, Berga Ryttarförening arrangerar. Bromma Ridklubb deltar med följande ekipage: Astrid Nordström-Looise, Jordan Codrington-Wizard,Emma Vicklander-Lambretta,Tiffani Segerbrandt-Chez Nous, Hedda Billstein-Corolla. Mera info här.

fredag 1 september

16:15

Välkomna tillbaka till höstens ridtermin önskar vi alla tidigare och nytillkomna ryttare! Vi hoppas att vi får en riktigt lärorik, inspirerande och rolig höst tillsammans!

torsdag 25 maj

13:35

Grattis till dagens vinnare av Klubbmästerskapen i hoppning 2017: Selma Stockhaus-Shadow och Emma Vicklander-Lambretta. Fantastiskt fina ritter av samtliga tävlande. Övriga resultat här.

måndag 8 maj

07:35

måndag 8 maj

07:33

BRK’s lag i DressyrAllsvenskan div. 3 fortsätter leverera god och jämna ritter. Solna FRK ordnade omg. 2 och det blev en 4:e plats, strax utanför placering, för Astrid Nordström-Primadonna, Hanna Sjönvall-Wizard, Nathalie Lager-Andersson-Dansa. Samtliga resultat här.

måndag 8 maj

07:29

1-maj hoppningen ordnades i vanlig ordning som maskeradklass och bjöd på kreativitet på högsta nivå. Vinnare i själva hoppklassen, där ponny och häst tävlar mot varandra vanns av Jonna Donar-Power. Grattis! För samtliga resultat se här.

tisdag 2 maj

16:33

Fantastisk att så många ryttare deltog i Påskens Klass 2 hoppning, trots lov och busväder. Stort Grattis till Elsa MacLeod-Sunny och Hedda Billstein-Bello som vann i resp. kategori. Övriga resultat här.

tisdag 2 maj

16:29

Grattis till alla duktiga debutantryttare i Påskens hopptävling, bra ridet. Ni som blev uppklassade och får starta i klass 2 hittar era namn här.

fredag 21 april

15:38

Missa inte att anmäla er i god tid till sommarens populära Dagridläger, 10-16 juni, 16-21 juni eller 9-15 augusti. Anmäl till kontoret eller till Vavva: 0708 255230. Välkomna!

fredag 21 april

15:35

tisdag 4 april

13:39

Kristian von Krusenstierna, kollega på Ågesta Ridskola, delar med sig kring ämnet Ridskoleryttare i Sveriges Radios ridpod. Intressant lyssning, länk här.

tisdag 4 april

13:33

Seger igen för BRK’s lag på hemmaplan, denna gång i DressyrAllsvenskans div 3, omg. 1. Stort Grattis till Astrid Nordström-Leo, Hanna Sjönvall-Wizard och Nathalie Lager Andersson-Dansa. Även många fina ritter av andra BRK’are. Resultat här.

tisdag 4 april

13:27

Grattis till BRK’s ponnylag som tog hem andra raka vinsten i PonnyAllsvenskans div. 3 hoppning på hemmaplan. Selma Stockhaus-Shadow, Sebastian Hartwig-Lilja-Power, Alizée Pellissier-Storm, Adrienne de Geer-Sunny. Många fina ritter av andra BRK ekipage under dagen. Resultat här.

tisdag 21 mars

19:26

Grattis till dagen vinnare i Klass 1 hoppning, bra ridet Selma Stockhaus – Shadow och Zoé Pellissier – Looise. Samtliga resultat här.

söndag 12 mars

23:42

Söndag, dressyrdag hos BRK. Domare Lena Käll delade ut blågula rosetter till följande ryttare: LB:1 ponny Selma Stockhaus – Shadow, LC:2 ponny Siri Sollander – Ozzy, LA:1 Bia Pellissier-Figo. Grattis!

söndag 12 mars

23:30


Fantastisk start för BRK’s lag i PonnyAllsvenskan i hoppning div. 3. Vinst i 1:a omg. hos Botkyrka RS igår. Grattis Selma Stockhaus-Shadow, Sofia Sollander-Floh, Alizée Pellissier-Storm och Adrienne De Geer-Sunny

söndag 19 februari

12:49

Grattis till de duktiga vinnarna i dressyrtävlingen 5 februari. LB:1 häst, Margaretha Persson-Wizard, LC:2 häst Kaisa Bååth-Beata och LC:1 ponny Clara Svensson-Sprite. Samtliga resultat här.

söndag 19 februari

12:46

Nu har vi ägnat oss åt dressyr i några helger, fantastiskt duktiga debutantryttare i dressyrtävlingen 29 januari. Många godkända ritter, se samtliga resultat här.

söndag 22 januari

19:32

Under årets första vecka ordnades Debutant hoppning och Klass 2 hoppning, vinnare i Klass 2 hoppningen Fredrika Selander-Lambretta och Jonna Donar-Shadow. För fullständiga resultat i båda klasserna se här. Tack till Maria Waldö och Linda Langen-Åkerlund som dömde, samt övriga funktionärer.

söndag 22 januari

19:29

Dagens klass 1 hoppning bjöd på riktigt fina ritter. Lyckliga vinnare Sebastian Hartwig-Lilja/ Power i ponnyklassen och Emma Stockhaus/ Belzoni i hästklassen. Övriga placerade i hästklassen: Tiffani Segerbrandt/ Corolla och Nathalie Lager-Andersson/ Boven. Grattis!

lördag 17 december

21:35

Vill du vara med på JULAFTONSKADRILJ?
Anmäl dig till Vavva eller Cissi.
Ponnykadrilj kl. 9.00, hästkadrilj kl. 10.00. Alla ryttare samlas kl. 7:00 i stallet.
Vi bjuder på glögg och pepparkakor!

lördag 3 december

12:23

lördag 3 december

12:15

RIDLÄGER I JUL:
Rider du i J2 eller J3, Välkommen på Ridläger 27,28,29,30 december. KL. 12-15. Pris 1900,- Instruktör Lovisa. Hoppning och dressyr. Medtag mellis. Anmäl till kontoret.

lördag 3 december

12:11

JULKURSER: Anmälan till Vavva.
Hoppkurs för hästryttare 26,27,28 december. Instruktör Andy. Kl. 12-15 Pris 1850,-
Dressyrkurs för hästryttare 29,30,31 december. Instruktör Maria Waldö . Kl. 16-19. Pris 1850,-
Dressyrkurs för hästryttare 2,3,4 januari. Instruktör Maria Waldö. Kl. 16-19. Pris 1850,-

lördag 3 december

12:08

JULKURSER: Anmälan till Vavva.
Hoppkurs för ponnyryttare 26,27,28 december. Instruktör Klara. Kl. 9-12. Pris 1750,-
Dressyrkurs för ponnyryttare 29,30,31 december. Instruktör Cissi. Kl. 9-12. Pris 1750,-
Hoppkurs för ponnyryttare 2,3,4 januari. Instruktör Andy. Kl. 12-15. Pris 1750,-

tisdag 15 november

16:33

Vilken späckad dressyrdag! Fantastiskt med så många starter. Grattis till vinnarna: Ponny LC:1 Agnes Kronström-Floh, Häst LC:1 Martina Löfgren-Quebec och i Häst LB:1 Lovisa Lundh-Beata. För samtliga resultat se här.

tisdag 15 november

16:31

Grattis till vinnarna i klass 2 hoppningen, i ponnyklassen Lova Lillengård-Calypso och i hästklassen Iza Pellissier- Quebec. Bra ridet! Samtliga resultat här.

lördag 5 november

11:17

Vi kan erbjuda privatlektioner under vardagar, hopplektion med Andy, dressyrlektion med Cissi eller Lovisa. Kontakta Andy för hoppning tel.070-979 79 87, Cissi för övriga lektioner tel.076-811 02 01. Satsa lite extra på din egen ridning eller ge bort i julklapp!

lördag 5 november

11:10

Vi är så glada att de är så många nya hoppryttare inom klubben, söndagen 23 oktober startade 11 ryttare på stor häst och 26 ponnyryttare i debutanthoppning. Resultat här. Bra ridet!

söndag 16 oktober

20:21

Tack till alla ryttare, funktionärer, publik, hästskötare och alla inblandade för fantastiskt väl genomförda tävlingar. Ryttaren som ramlade av under söndagens tävlingar och hämtades med ambulans mår efter omständigheterna bra och har lämnat sjukhuset. Vi önskar henne snabbt tillfrisknande.

söndag 16 oktober

20:17

Fina ritter av samtliga ponnyryttare under gårdagens lokala hopptävling på hemmaplan. Placeringar för Sofia Sollander, Jonna Donar, Kristina Eriksson och Josefine Reiner. För fullständiga resultat se här.

söndag 16 oktober

20:13

Grattis till Hufvudsta RK som vann både omg.3 av RidsportAllsvenskan div. 3 och hela serien. BRK’s lag blev trea totalt och strax utanför placering denna omgång. Förutom laget många fina hemmaritter resultat här.

söndag 2 oktober

17:08

Ytterligare en fin tredjeplats för BRKs lag i RidsortAllsvenskan div. 3 omg. 2 hos Hufvudsta RK. I laget red: Nathalie Lager-Andersson-Lambretta, Emma Vicklander-Walle, Hilda Henriksson-Bello, Tiffani Segerbrand-Wizard. Grattis! Resultat här.

söndag 2 oktober

17:05

Grattis till vinnarna i höstterminens första hopptävling, klass 1; Sofia Sollander-Shadow och Emma Stockhaus – Looise. Övriga placerade i ponny:Filippa Torlén-Storm och häst: Tiffani Segerbrand-Wizard, Astrid Nordström-Corolla, Zoe Pellissier-Leo.Bra ridet!

söndag 11 september

14:13

Bra inledning av RidsportAllsvenskan div.3 omg. 1 hos Värmdö RF för BRKs ekipage. Med tre felfria ritter i grundomgången och endast 4 fel i omhoppning slutade laget på en tredje plats. Grattis!Resultat här.

torsdag 1 september

19:45

Söndagen 11/9 går omg. 1 av RidsportAllsvenskan div.3 i hoppning på Värmdö RK. BRK är representerade av Hilda Henriksson-Belzoni, Tea Kronlund-Looise, Tiffani Segerbrandt-Wizard, Emma Vicklander-Warsteiner, Astrid Nordström-Boven. Lag tar ut på plats efter förklass. Mer info här.

onsdag 25 maj

12:20

Grattis till Klubbmästarna i Dressyr 2016: Bia Pellissier-Primadonna och Martina Löfgren-Sunny. Bra ridet! Fullständiga resultat här.

fredag 6 maj

21:15

Grattis till årets Klubbmästare i hoppning: Zoé Pellissier-Walle och Iza Pellissier-Hector. Fullständigt resultat här.

måndag 25 april

13:59

BRKs lag i DressyrAllsvenskan div 3 hade tyvärr inte turen på sin sida när en av hästarna i laget blev skadade och inte kom till start. Fina individuella ritter av Astrid Nordström-Wizard, sjätte plats, och Tiffani Segerbrandt-Walle. Resultat här.

måndag 25 april

09:25

Grattis till fina ritter som resulterade i sjunde plats av BRKs lag i PonnyAllsvenska div. 3. Se resultat från Upplands-Bro här. Laget består av Nina Lagergren-Shadow, Iza Pellissier-Storm, Adrienne de Geer- Sunny och Stephanie Lager-Andersson-Angel. Lagledare Bia Pellissier.

fredag 22 april

12:48

Grattis till BRKs segrande lag i DressyrAllsvenskan div. 3 häst: Tiffani Segerbrand-Walle, Astrid Nordström-Wizard och Nathalie Lager-Andersson-Dansa. Fina ritter och resultat även i förklassen. Fullständigt resultat här.

fredag 22 april

12:44

Grattis till alla fina ritter under Bromma Ridklubbs lokala ponnyhoppning & Div 3 i Allsvenskan. BRK’s lag: Nina Lagergren-Shadow, Selma Stockhaus-Power, Iza Pellissier-Storm och Stephanie Lager-Andersson-Angel blev sexa av 16 startande lag. Fullständiga resultat här.

fredag 22 april

12:35

Grattis till vinnarna i dagens dressyrklasser: LB:1 häst Emma Vicklander-Albin, LC:2 häst Margaretha Persson-Looise och LC:1 ponny Jonna Donar-Sigge. Fullständiga resultat här.

måndag 28 mars

19:01

Grattis till dagens vinnare i Klass 2 hoppningen. Nina Lagergren-Sunny och Marita Jemdahl-Looise. Övriga placerade i ponny: Sebastian Hartwig-Lila-Apache, Sofia Sollander-Shadow, Lova Lillengård-Benny. Häst: Lovisa Lundh-Walle, Annikka Berridge-Wizard. Bra ridet!

söndag 20 mars

18:56

Banbyggare Lisa Winther bjöd på en inbjudande bana för dagens klass 1 ryttare. Grattis till vinnarna: Stephanie Lager-Andersson-Power och Hilda Henriksson-Sidine. Övriga placerade, Ponny:Tea Kronlund-Curry,Martina Löfgren-Storm och häst: Maria Nordström-Wizard, Emma Stockhaus-Corolla.

torsdag 17 mars

13:17

Dags för dressyrhelg! Vinnare i LA:2 häst Bia Pellissier-Ludo med 62,57%, LB:1 ponny Stephanie Lager Andersson-Shadow 65,71% och LC:2 ponny Franka Lundell-Shadow 63,50% GRATTIS! Fullständiga resultat här.

tisdag 16 februari

14:22

Fullspäckad dressyrdag för både häst- & ponnyryttare. Grattis till dagens vinnare: LB:1 häst Margit Norling-Dansa, LC:2 häst Tiffani Segerbrand-Ludo och LC:1 ponny Linnéa Lagerqvist-Ozzy. Fullständiga resultat se här.

tisdag 16 februari

14:19

Grattis till alla duktiga dressyrryttare som klarade Debutant dressyren med godkänt resultat. För resultat se här.

söndag 24 januari

17:28

Grattis till dagens vinnare i klass 1 hoppningen; Iza Pellizier-Storm och Emma Stockhaus-Wizard. Övriga placerade: Sofia Werner-Corolla, Hanna Sjönvall-Quebec och i ponnykategorin Martina Löfgren-Floh. Bra ridet!

måndag 18 januari

17:23

Det nya året inleddes med hopptävling i dagarna två, Debutant hoppning med fina ritter, 11 ryttare fick godkända rundor, domare Maria Waldö. Klass 2 hoppningen vanns av Filippa Torlén-Curry och Astrid Nordström-Bovidius. Domare Lena Andersson. Resultat här.

tisdag 22 december

14:24


Mulle, konstnär/ illustratör Lena Furberg
Tack till Er alla för kärlek till hästarna, vilja att utvecklas i ridningen och god kamratskap.
Åter med ordinarie ridschema torsdagen 7 Januari.
God Jul och Gott Nytt Ridår 2016!

lördag 5 december

15:02

Välkommen på Luciashow söndagen 13 december kl. 16. Bromma Ridklubbs ungdomssektion ordnar Luciatåg till häst, kadrilj, sagospel till häst, stallbästis mm. Varma kläder och en filt att sitta på rekommenderas.

lördag 5 december

14:53

Resultat från klubbtävlingar i dressyr 15 och 22 november: Vinnare i LB:1 häst Nathalie Lager-Andersson-Wizard, LC:1 häst Philippa Borg-Wizard, LC:1 ponny Andrea Östlund-Sunny, LA:1 häst Emma Stockhaus-Wizard. LB:1 ponny Stephanie Lager-Andersson-Sigge och LC:2 ponny Fanny Jeppson-Floh. Grattis! Samtliga resultat här.

torsdag 19 november

22:12

Stort Grattis till Andy o Colibrie, 3a i Volkswagen GP finalen i Flyinge. Vilken ritt när det verkligen gällde. Vi är glada och stolta över vår duktiga tränare och ridlärare som vi unnar all framgång.

lördag 31 oktober

16:27

Grattis till dagens vinnare i Klass 2 hoppning: Lovisa Lundh-Quebec och Liv Fries-Power. Övriga placerade här.

onsdag 21 oktober

17:59

Spännande dag med över 200 starter i lokal hoppning på hemmaplan. Många BRK ekipage gjorde fina rundor i förklasserna. BRKs lag på 6e plats i omg. 3 o finalen i div. 3. Grattis Färingsö RS som vann! Resultat här.

lördag 17 oktober

18:35


Tea Kronlund – Curry
Fina resultat för klubbens ryttare i lokal ponnyhoppning på hemmaplan. För fullständiga resultat se här.

lördag 17 oktober

18:30


Dags för lokala hopptävlingar på hemmaplan! Prisborden är fyllda tack vare Bromma ridklubbs sponsorer. Tack!

lördag 17 oktober

18:28

Debutanterna i dressyr på häst & ponny bjöd på fina ritter. Se resultat här.

söndag 27 september

19:38

Andy och Colibrie tävlade i Umeå där omg. 2 av Volkswagen GP touren gick av stapeln denna helg. Med endast 4 fel i söndagens final blev de precis utanför placering. Bravo felfri i samtliga starter i 1.20 och 1.30 klasser.

söndag 27 september

19:32

Carro och Dansa tävlade Msv B:2 hos Rånäs RK, 64.070% gav ingen placering den här gången.

söndag 27 september

19:28

Omg.2 av Ridsportallsvenskan div.3 hos Färingsö RS vanns av Gustavsberg RS. BRKs lag (Hedda-Walle, Filppa-Winnipeg, Julia-Leo, Hanna-Wizard) kom på fjärde plats med tre felfria ekipage. I förklassen tog Hedda-Walle 3e plats och Filippa-Winnipeg 8e plats. Grattis!

söndag 20 september

18:01

27 Sept. är det dags för omg 2 i RidsportAllsvenskan div. 3, denna gång hos Färingsö RS. BRK representeras av Julia Larsson-Litium, Filippa Frithiof-Winnipeg, Hanna Sjönvall-Wizard, Hedda Billstein-Walle. Lycka till, tjejer!

söndag 20 september

17:58

Fin helg för Andy på Strömsholm. Beretta, Lambrettas 5-åriga dotter, e. Balou du Rouet, gjorde sin första tävling med beröm godkänt, 4a i 4-års Championat. Bravo nolla i 1.20. Resultat här.

söndag 20 september

17:52

De härliga ungdomarna i stallet har gjort en film från omg. 1 av RidsportAllsvenskan i Värmdö. Se mer här.

söndag 20 september

17:49

Hoppsäsongen är igång, klass 1 vanns av Tea Kronlund-Power i ponny, Ulrika Lövdahl-Quebec i hästklassen. Grattis!

söndag 13 september

16:38

Fina resultat i förklassen för BRKs ekipage, Hedda-Walle 3a, Hanna-Wizard 4a och Filippa-Winnipeg 6a. 4 fel för alla utom Hanna i lagklassen ledde till åttondeplats. Gustavsbergs RS vann 1a omg. i div 3 hoppningen hos Värdmö RK.

fredag 4 september

09:15

Trevlig artikel i lokaltidningen ‘Mitt i Bromma’ om Äppelvikens Ridskola och fenomenet Återvändare, ryttare som haft ett lång uppehåll men återvänder till sporten. Läs hela artikeln här.

onsdag 2 september

18:24

13 september arrangeras omg 1 i RidsportAllsvenskan div. 3 av Värmdö RK. BRK representeras av Julia Larsson-Litium, Nathalie Lager-Andersson-Lambretta, Filippa Frithiof-Winnipeg, Hanna Sjönvall-Wizard, Hedda Billstein-Walle. De hoppar förklass 0.95 och därefter tas de 4 lagryttarna ut av lagledare Andy.

söndag 14 juni

10:47

Stort Grattis till Elsa Pramsten-Hector och Bia Pellissier-Ludo som är färska Klubbmästare i dressyr. För fullständiga resultat se här.

söndag 31 maj

20:18

Stort Grattis till Bia-Walle, Hilda-Dansa och Hanna-Wizard samt lagledare Cissi som tog hem vinsten i DressyrAllsvenskans final i div. 3. Fullständigt resultat.

söndag 31 maj

20:12

Hopp-SM i Karlstad bjöd på både regn och storm. Andy och Colibrie gjorde dock fina rundor i båda kvalen på 1,50 med endast 4 fel. Finalen; 1,55 bana med 16 språng blev tufft men slutar på 13e plats. Fullständigt resultat.

söndag 31 maj

19:52

Dressyrtävlingen hos Gömmargården RS den 30 maj, bjöd på riktigt busväder. Cissi och Civero trotsade vädret och startade i Msv B:4 men det blev ingen placering denna gång.

söndag 24 maj

21:42

Final i PonnyAllsvenskan div. 3 hoppning hos Botkyrka RS. Fina, felfria rundor i förklassen för Steffi-Miller, Martina-Floh, Elsa-Power och Iza-Storm. Två rivningar i lagklassen och ingen placering denna gång. Fullständigt resultat här.

söndag 24 maj

21:38

Andy Lagergréen o Colibrie åkte till Norrköping HS, deltävling i Swedish 7 Star Spring Tour, 1,50 hoppning. Ett pet i kvalet gav plats i delfinal, fina felfri grundomg. tog Andy till Winning Round. 8 fel resulterade i 5e pl. Grattis!

söndag 24 maj

21:34

Stephanie Lager-Andersson-Sigge startade i lokal dressyrtävling hos Hufvudsta RK. 58,833% i LC:2 och 59,405% i LB:1 räckte inte till placering men gav erfarenhet för framtida tävlingar.

söndag 17 maj

16:09

Trots fina, felfria ritter i bra tempo blev det inga höga stilpoäng för BRKs lag i div.3 under 2a omg. hos Mälarhöjdens RS. Men 7e platsen räckte till final. Bra jobbat Martina Löfgren-Floh, Steffi Lager-Andersson-Miller, Iza Pellissier-Storm och Elsa Pramsten-Power. Resultat här.

söndag 17 maj

10:19

Andy Lagergréen-Bravo gjorde återigen en fin, felfri runda i 1.20 klass hos Mälarhöjdens RS. Ingrid Lilienthal-Lambretta drog på sig lite flera fel på samma höjd, ingen placering denna gång. Resultat här.

söndag 17 maj

09:58

Cissi Öhrn och Civero trotsade blöt dressyrbana hos Segersta och tog sig an Msv B:4. Några dyrbara missar gav 57,783% och ingen placering denna gång.

söndag 17 maj

09:52

En intensiv tävlingshelg för Caroline Lagergréen och Dansa började blygsamt på blöt bana hos Segersta Sportryttare i Msv C:1 på 59% men slutade desto bättre med 3e plats hos Södertälje RK på 65,7% i Msv C:2. Grattis!

torsdag 14 maj

16:48

Efter dagens spännande tävling korades Josefine Reiner-Storm och Mika Berglund-Leo till Klubbmästare i hoppning. Stort Grattis! För fullständiga resultat se här.

torsdag 7 maj

12:30

Andy Lagergréen och Colibrie inledde den första deltävlingen i Swedish 7-Star Spring Tour på Sundbyholms anläggning med fina felfria ritter och endast 4 fel i delfinalen. Även Bravo gjorde fina rundor i de lägre klasserna. För fullständiga resultat se här.

torsdag 7 maj

12:09

Cissi Öhrn har inlett utomhussäsongen med sin tävlingskompis Civero på bästa sätt. Fin tredjeplats i Msv B:4 hos Dressage Club där ekipaget fick sammanlagt 64,239%. Grattis! För fullständiga resultat se här.

söndag 3 maj

16:08

Fantastisk start för BRKs tjejer i PonnyAllsvenskan div. 3 hoppning hos Djursholms RK. Seger för Steffi Lager-Andersson-Miller, Martina Löfgren-Angel, Iza Pellissier-Storm och Elsa Pramsten-Power. Grattis! Fullständiga resultat se här.

lördag 2 maj

14:42

Grattis till Carro Lagergréen som efter att ha sadlat om till Dressyr tog placering hos Siggesta Ryttare i Msv C:1 tillsammans med Dansa. För fullständiga resultat se här.

lördag 2 maj

14:39


Primadonna
Grattis till Nathalie Lager-Andersson-Primadonna som vann årets 1 Maj hoppning. Tätt följd av Hilda Henriksson-Sidine och Astrid Nordström-Boven. För fullständiga resultat se här.

måndag 27 april

07:54

Fin tredjeplats för BRKs lag i DressyrAllsvenskan div. 3 omg.2 hos Vallentuna RK. Laget bestod av Bia Pellissier-Warsteiner, Hilda Henriksson-Dansa och Hanna Sjönvall-Dansa. Grattis!
För fullständiga resultat se här.

måndag 13 april

08:09

Lokal dressyrtävling på hemmaplan inleddes med LB:1 där flertal hemmaekipage deltog. Bäst gick de för Jane Hinderson-Albin, Sara Holmsäter-Wizard och Lisa Winther-Ludo som alla blev placerade. Grattis! För samtliga resultat se här.

måndag 13 april

08:04

Stort Grattis till BRKs duktiga lagekipage Bia Pellissier-Walle, Hilda Henriksson-Dansa och Hanna Sjönvall-Wizard som vann 1a omg. i DressyrAllsvenskan i div.3 på hemmaplan. Lagledare Cissi Öhrn. Bra jobbat!

fredag 10 april

14:58

Klass 2 hoppningen på Påskdagen vanns av Ulrika Lövdahl-Wizard och Adrienne de Geer-Wilma. Grattis! För fullständiga resultat se här.

söndag 5 april

16:00

Påskaftonens Debutant hoppning för hästar lockade endast ett ekipage inom tävlan, Maxime Legoupil-Quebec som klarade sig utmärkt, blev godkända och är klara för klass 2. Grattis!

söndag 5 april

15:58

Följande ponnyryttare blev godkända i debutant klassen i hoppning på Påskafton. Avd.B Lova Lillengård-Benny och Siri Sollander-Ossi. Avd.A Ella Wickman-Apache och Sofia Sollander-Power. Grattis!

onsdag 25 mars

13:43

Dressyrdags i vintervädret, många fina ritter men till dagens vinnare korades:
LB:1 häst Sara Ahlberg-Looise 65,71%, LC:2 häst Kattis Mac Leod-Marcus med 65,84 poäng och i LC:1 ponny Sofia Sollander-Jonna 59,45%.
För fullständiga resultat se här.

söndag 8 mars

18:01

Nytt datum för Påskhoppning, Debutant hoppning lördagen 4 april och Klass 2 hoppning söndagen 5 april. Samling kl.10 båda dagarna.

söndag 8 mars

17:59

Grattis till vinnarna i dagens klass 1 hoppning: Josefine Edwall-Walle och Ella Jemdahl-Miller. Övriga placerade i hästklassen: Emma Stockhaus-Quebec, Ingrid Lilienthal-Winnipeg, Jane Hindersson-Boven. Ponnytvåa Tea Kronlund-Shadow. Bra ridet!

onsdag 11 februari

13:13

Debutantdressyren 1 februari gav många godkända ritter. För resultat se här.
LB:1 för hästryttare helgen därpå vanns av Ann Lagergren-Primadonna, LC:1 för häst av Margit Norling-Dansa samt LC:1 för ponny togs hem av Johanna Hintze-Storm. Grattis!
Alla resultat här.

söndag 25 januari

17:03


Sunny
Den spännande klass 1 hoppningen över Ingrid Lilienthals fina bana vanns av Maria Nordström-Caravelle i hästklassen, och Agnes Unosson-Sunny i ponnyklassen. Grattis!
För fullständiga resultat se här.

söndag 25 januari

17:00

Dressyråret inleddes offensivt med tre klasser, Grattis till vinnarna:
LA:2 häst: Hilda Henriksson-Dansa, 63,95%, LB:1 ponny: Elsa Pramsten-Sunny, 61,25% och LC:2 ponny Adrienne de Geer-Ozzy 58,67%.
För fullständiga resultat se här.

tisdag 6 januari

14:53


Shadow
Grattis till vinnarna i Klass 2 hoppningen: Josefin Edwall-Quebec och Adrienne de Geer-Shadow. Det bjöds på många fina ritter bland dagens tävlande. För fullständigt resultat se här.

tisdag 6 januari

14:49

Årets första Debutanthoppning gick strålande, nytt system infört för att sänka tröskeln för första tävlingsstart och möjliggöra att fler kan ‘träna på att tävla’, därför delas debutant in i två kategorier, A & B för ponnyryttarna. För resultat se här.

tisdag 6 januari

14:42


God Fortsättning och Gott Nytt År! Hoppas ni har haft ett skönt Jullov. Fr.o.m. onsdagen 7 Januari gäller ordinarie ridschema igen, HoppSpecialen drar igång fredag 9 Januari med Seniorgruppen. Välkomna tillbaks på hästryggen!

söndag 30 november

20:45

Clinic med Helena Persson fredagen den 12 december kl.18:00. Helena tränar klubbens ungdomar, berättar om sina tankar kring sporten och svarar på era frågor. Välkomna!

måndag 24 november

16:22

Grattis Ella Jemdahl-Curry som vann LB:1 och Bia Pellissier-Ludo vinnare av LA:1 i gårdagens klubbtävling i dressyr. Fullständiga resultat här.

onsdag 19 november

22:45

Julkurs för hästryttare: Dressyr för Maria Waldö 29-31/12 och för Lena Amnäs 2-4/1. Kl. 15-18. Max 8 ryttare/grupp. Pris: 1700:- Anmäl till Vavva.

onsdag 19 november

22:32

Dressyrkurs för Ponnyryttare i Jul. 29-31/12 kl. 9-12. Två grupper med max 8 ryttare/grupp. Pris: 1600,- Instruktör: Cissi Öhrn.

onsdag 19 november

22:31

Hoppkurs för Ponnyryttare i Jul. 2-4/1 kl. 10-13. Två grupper med max 8 ryttare/grupp. Ridnivå minst J5. Pris: 1600,- Instruktör: Andy Lagergréen.

onsdag 19 november

22:30

Hoppkurs för Ponnyryttare i Jul. 26-28/12 kl. 12-15. Två grupper med max 8 ryttare/grupp. Pris: 1600,- Instruktör: Clara Sollander.

onsdag 19 november

22:27

Minikurs i Jul för ponnyryttare 2-4/1, du som rider i JN-J2. Du rider samma ponny 1timme/dag, kl. 14-15. Max 8 deltagare. Pris 900,- Anmäl till Vavva.

onsdag 19 november

22:25

Julridläger för ponnyryttare, du som rider i J2-J3, 27-30/12 kl. 9-12. Ridning och teori, max 10 deltagare. Pris 1700,- Anmäl till Vavva.

tisdag 18 november

20:41


Cissi med Brandon och Markus
Grattis till Cissi och Dansa som blev tvåa i Ridlärarmästerskapet i Dressyr för Stockholms län. Vann gjorde Rebecca Persson från Farsta. Mer info här.

tisdag 18 november

15:13

Frosseri i dressyr, söndagens tre klasser vanns av följande duktiga ryttare: LC:1 ponny Stella Sasse-Jonna, LC:1 häst Filippa Frithiof-Topix och LB:1 häst Jane Hindersson-Albin. Grattis! Fullständiga resultat här.

söndag 9 november

22:00

Sista deltävlingen i Volkswagen GP-tour innan finalen i Flyinge arrangeras av Billdals RK denna helg, tyvärr ingen placering i lördagens kval för Andy och Colbrie, men en fin runda i 1,45 klassen idag och åttonde plats.

onsdag 5 november

23:08


Brandon
17 november hittar ni info om årets Julkurser på anslagstavla i stallet. Håll utkik! Först till kvarn….

tisdag 4 november

09:22

Många fina, felfria rundor i Klass 2 hoppningen, vinnare i häst: Mika Berglund-Boven 79 p. och i ponny: Lydia Swartling-Curry 70p. Grattis! Samtliga resultat här.

onsdag 29 oktober

22:03


Fotograf: Nathalie Lager-Andersson
Välkommen till Muffin, Irländsk D ponny, sto f. 2022.

onsdag 29 oktober

22:01


Fotograf: Nathalie Lager-Andersson
Välkommen till Millar’s Draft a.k.a Miller, Irländsk C ponny, valack f. 2002.

onsdag 29 oktober

21:51


Fotograf: Nathalie Lager-Andersson
Välkommen till What the Heck a.k.a Hector, Irländsk, D ponny, valack. f. 2006.

söndag 26 oktober

17:14

I höstens debutant hoppning blev följande ryttare godkända, i ponnyklassen Alicee Pellissier-Ozzy 64p, i klassen för storhästryttare: Katharina Wahldén-Winnipeg 74p, Karin Winroth-Acapella 71p, Marie Lindbäck-Leo 64p. Grattis!

söndag 19 oktober

18:52


Looise
Grattis till dagens vinnare! Stora Wäsby vann omg. 3 av Allsvenskan div.3, Färingsö totalsegrare av Allsvenskan Div.3 för Stockholmsregionen 2014 och Lisa Winther-Looise, BRKs bästa ekipage med vinst i 0.95 klassen och felfri runda i lagklassen. För fullständiga resultat se här.

lördag 18 oktober

19:04


Storm, fotograf Therese Stackelberg
Grattis Tiffani Segerbrand-Storm som tog hem segern i LC, kat.D i lokal Ponnytävling på hemmaplan. Filippa Frithiof-Floh tredjeplats i LD+, kat. C. Övriga placeringar: Stephanie Lager-Andersson-Angel och Emma Vicklander-Power. Fina ritter även av övriga hemmaekipage.

söndag 12 oktober

21:13

Bra helg i Södertälje för Andy och Colibrie, placering i lördagens 1.35 och vinst i dagens 1.45 klass. Grattis! För fullständiga resultat se här.

onsdag 8 oktober

13:34

Höstterminens Debutant Dressyr lockade 17 sugna tävlingsryttare varav åtta är välkomna att börja tävla i LC.
För fullständigt resultat se här.

tisdag 30 september

12:39

Umeå RF ordnade andra omg. i Volkswagen GP, Andy/Colibrie gjorde en fin runda i söndagens delfinal med endast 4 fel på hinder och tog poäng. Fullständiga resultat se här. För att se sändningen från tävlingen se här.

tisdag 30 september

12:32


BRK’s Allsvenkslag, Hufuvdsta RK. Fotograf: Hanna Sjönvall.
BRK’s lag i omg.2 i Allsvenskan div.3 tog en fjärdeplats tack vare snabba ritter varav två felfria, Mika/Winnipeg och Ebba/Wizard. Hilda/Walle ett pet och Isabella/Lambretta 8 fel. I förklassen fick Josefine Edwall/Sidine med en fin runda trots ett stopp. Grattis till finalplats! Fullständiga resultat här.

söndag 21 september

16:04

Söndagens klass 1 hoppning bjöd på många fina och snabba rundor. Vinnare: Lisa Winther-Looise, häst och Ella Jemdahl-Curry, ponny. Övriga placerade: Bia Pellissier-Walle, Hilda Henriksson-Dansa, Lotta Andersson-Figo. Ponny: Stephanie Lager-Andersson-Angel. Grattis! För fullständiga resultat se här.

tisdag 16 september

20:20


Glad häst och ryttare på Värmdö, Winnipeg och Mika. Fotograf: Hanna Sjönvall.
Söndagen 28 september är det dags för omg.2 av RidsportAllsvenskan Div.3, denna gång hos Hufvudsta RK. Mika-Winnipeg, Isabella-Lambretta, Ebba-Wizard, Hilda-Walle och Josefine-Sidine representerar BRK. Lag tas ut på plats av lagledare Ingrid Lilienthal.

måndag 15 september

06:38


Tiffani och Sidine, fotograf: Hanna Sjönvall
Värdmö RK arrangerade omg. 1 av RidsportAllsvenskan div.3 den 14 Sept. Förklassen, 0,95 m bjöd på felfria och snabba rundor av Mika Berglund-Winnipeg,femteplats, och Ebba Wraghe-Wizard, 8a. I lagklassen blev det tyvärr ingen placering trots bra ritter. Isabella Carrera-Lambretta och Ebba-Wizard felfria, Mika-Winnipeg fick ett förargligt pet och Hilda Henriksson-Walle två rivningar.
Färingsö RS vann första omgången, följt av Botkyrka och Enskede. Sammanlagt 14 lag kom till start. BRK slutade 6a.

söndag 7 september

11:45

Söndagen 14 sept. ordnar Värmdö RK RidsportAllsvenskan div. 3 omg.1. BRK representeras av följande ekipage i förklassen: Josefin Edwall-Looise, Ebba Wraghe-Wizard, Mika Berglund-Winnipeg, Tiffani Segerbrand-Sidine, Isabella Carrera-Lambretta, Hilda Henriksson-Walle.
Laget tas ut på plats efter förklassen.

lördag 30 augusti

12:01


Två fantastiska läromästare som gett oss alla många roliga ridstunder, Saba och Beauty, har gått i pension. Saba kommer att bo hos sin uppfödare och Beauty blir promenadhäst hos en liten flicka. Vi tackar för allt och önskar dem många sköna stunder i sina nya hem.

tisdag 26 augusti

19:10

Andy och Colibrie inledde höstens Volkswagens GP-tour i Norrköping. Tyvärr inget avancemang till söndagens delfinal eftersom ekipaget hade 8 fel i lördagens 1,50 kval. De avslutade istället meetinget med en 1.40 klass där det blev 5 fel. Nästa deltävling i Umeå 26-28 sept.

onsdag 30 juli

10:03


Andy och Udesso på hemmaplan
Udesso har ny ägare, det är junioren Fredrika Sederholm på Ålberga Gård i Sörmland som skall rida och tävla Udesso i fortsättningen, vi önskar Fredrika många fina och framgångsrika stunder med denna härliga häst.

fredag 27 juni

19:19


Vi Välkomnar nya medlemmar i Familjen; Hingstföl e. Actionbreaker.

fredag 27 juni

19:18


Vi Välkomnar nya medlemmar i Familjen; Stoföl e. Periguex u. Coco Chanel

fredag 27 juni

19:14


Lambretta
Bia och Emma går just nu Ridledarkurs på Strömsholm. Hektiska dagar fr. 6.30-20 fyllda av ridning och hästar. Albin och Lambretta sköter sig strålande och verkar uppskatta galoppbanan mest.

fredag 27 juni

19:07


Quebec
Tack för en fantastiskt trevlig ridtermin, vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

söndag 15 juni

14:43

Sista deltävlingen i Swedish 7 Star Spring tour avgjordes på Runsten i helgen. Andy och Colibrie kvalade till 1,50 finalen men det blev tyvärr 2 nerslag i både delfinal och final och ingen placering.
Bravo fick 12 fel i Unghästpotten för 5-åringar, men utvecklas väl och lovar gott för framtiden.

söndag 8 juni

19:48


Foto: Ingrid Lilienthal
Colibrie går från klarthet till klarthet. Fin fjärdeplats i Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, 1,50-klassen under Nationaldagstävlingarna på anrika Strömholm. Som alltid väl managerat av Andy. Grattis!
Fullständigt resultat här.

söndag 1 juni

20:16

Civero, prisutdelning vid tidigare tillfälle. Fotograf Therese Stackelberg.
Cissi och Civero tävlade i Msv C:1 hos Sandö RF på Värmdö. En ritt som genererade 65,95% strax utanför placering. Resultat här.

söndag 1 juni

20:12

Norrköping International Horse show samlade toppryttare och storpublik i helgen. Andy tävlade Udesso i Lilla rundan, avslutade med en fin femte plats i lördagens 1,40. Colibrie tog sig an de större uppgifterna i Stora rundan, 1,50 hoppning, även hon med en fin avslutning men strax utanför placering. Resultat här.

söndag 1 juni

16:29

Hanna Sjönvall & Sunny
Grattis till Klubbmästarna i Dressyr 2014, Hanna Sjönvall och Sunny samt Inger Kvarfordt och Primadonna. För fullständiga resultat se här.

torsdag 29 maj

18:03


Samtliga placerade ryttare i Hopp-KM 2014
Grattis till Iza Pellissier-Storm och Sofia Werner-Quebec, Klubbmästare i Hoppning 2014. Premiärtävling på utebanan dagen till ära, Ingrid Lilienthal hade byggt en klurig, utslagsgivande bana. För fullständiga resultat se här.

söndag 25 maj

18:03


Hilda och Dansa, fotograf Therese Stackelberg
BRK trea i DressyrAllsvenskan div.2 Finalen, Stort Grattis till Cissi-Civero, Hilda-Dansa och Lisa-Primadonna. Cissi och Civero blev 2a ind. Vann gjorde Järfälla RF.
Fullständiga resultat här.

måndag 19 maj

11:53

Grattis till BRKs lag i DressyrAllsvenskan div. 2 som tog en tredje plats hos Stora Uringes Ryttare i Grödinge Det betyder att laget går till FINAL. Finalen avgörs hos Waxholms Ryttare 25 maj.

söndag 4 maj

18:38

Swedish 7-Star Spring Tour arrangerades på Sundbyholms travbana i Valborgshelgen, det visade sig bli ett bra meeting för Andy. Udesso sjunde placerad i 1.40 delfinalen och Colibire säker nolla i sin 1.50 debut bland tufft startfält. Grattis!

fredag 2 maj

16:11

Priserna för bästa kostym i 1-maj hoppning gick till följande:
Mest matchande: Astrid Eng-Cloudy – moln. Roligaste: Selma Stockhaus-Power – Maria Montazamis dotter. Farligaste: Stephanie Lager Andersson-Power – flugsvamp. Naturligaste: Tea Kronlund-Cloudy – träd. Taggigaste: Josefine Reiner-Storm – igelkott. Vackraste: Ameena Lundqvist-Acapella – docka. Bästa showen: Djungelmaffian: Julia Larsson, Zoé Pellissier och Saga Heed Gärtner. Bilder här.

fredag 2 maj

16:07

1 Maj-hoppning med traditionsenlig maskeradtävling vanns av Ella Jemdahl-Curry, följt av Agnes Unosson-Sunny, Annika Brandt-Wizard. Fullständiga resultat här.

söndag 27 april

15:44

Tyvärr inget avancemang för BRK, laget slutade på femte plats i dagens final i RidsportAllsvenskan div. 1. Moa Areskoug-Madrid 5 fel, Andy Lagergréen-Udesso 4 fel, Christoffer Gottlieb-Cargo 12 fel. Thea Hallsten-Geyke van Loo räknades bort. Vann gjorde Roslagens R&KK. Resultat här.

lördag 26 april

16:59

Fin andraplats för BRKs lag i RidsportAllsvenskan div.1 omg.3 på Sundbyholm travbana. Spännande final imorgon.
Mera info här.

tisdag 22 april

20:23

Enskede RS ordnade omg.2 i DressyrAllsvenska div.3. I BRKs lag red Clara Sollander-Walle, Nathalie Lager-Andersson-Primadonna, Linnea Månsson-Brandon. Laget kom på sjunde plats. Bästa individuella ritt gjorde Clara o Walle på 64,4 %, strax utanför placering. Fullständiga resultat se här.

tisdag 22 april

20:16

Klass 2 hoppningen lockade många tävlingssugna ryttare. Vann gjorde Cornelia Holmström-Ronja och Matilda Alsterman-Looise, För fullständiga resultat se här.

tisdag 22 april

20:14

Påskens debutantryttare i hoppning kämpade väl i de fina Påskvädret. Ingrid Lilienthal godkände följande ryttare: Linnea Månsson-Quebec, Jane Hindersson-Boven,Ann Lagergren-Winnipeg och bland ponnyryttarna: Jordan Codrington-Wilma, Nina Lagergren-Wilma, Saga Lidén-Benny, Vera Pramsten-Power. Grattis!

söndag 13 april

16:52

Rene Flück bjöd på en klurig bana hos Södertörns RC för div. 1 ekipagen i Ridsportallsvenskan. BRKs lag slutade på sjätte plats: Ingrid Lilienthal-Lambretta 8 fel, Moa Areskoug-Madrid 16 fel, Thea Hallsten-Geyke van Loo 5 fel och Andy Lagergréen-Udesso felfritt. För fullständiga resultat se här.

söndag 13 april

16:43


Inger Kvarfordt-Leo, fotograf Therese Stackelberg
Fina ritter även i förklassen, LB:3, i dagens Regionala dressyrtävling med DressyrAllsvenskan. Bästa hemmaekipage blev Clara Sollander-Chez Nous som red ihop 65,6%. Vann gjorde Jessica Björk-Dioson MW, Gladö RS. För fullständiga resultat se här.

söndag 13 april

16:36

BRK tog en fin andraplats i debuten i div.2 DressyrAllsvenskan på hemmaplan. I laget Hilda Henriksson-Dansa 66,1%, Lisa Winther-Primadonna, 61,5% och Sophie Öhrn-Civero, 72,2%. Vann gjorde Gladö RS. Grattis! För fullständiga resultat se här.

söndag 6 april

19:28

Nästa söndag, 13 april, arrangerar BRK DressyrAllsvenskan div. 2. BRKs lag representas av Hilda Henriksson – Dansa, Cissi Öhrn – Civero och Lisa Winther – Primadonna. I förklassen tävlar flertalet hemmaekipage. Välkomna!
Mera info här.

söndag 6 april

19:14

BRKs lag i div. 3 dressyr gästade Värmdö RK. I laget red Clara Sollander – Walle, Julia Dürango Larsson – Wizard och Anna Berthels – Brandon. Det räckte inte till placering denna gång, laget slutade på nionde plats. För fullständiga resultat se här .

söndag 6 april

19:10


Bravo
Andy debuterade med ungshästen Bravo i 1m klass hos Södertälje RK. Det blev en felfri runda som lovar gott för framtiden.

måndag 31 mars

14:34


Annika & Wizard glada över dagens 3plats.
Grattis till vinnarna i Klass 1 hoppning: Hanna Sjönvall på Sunny och Bia Pellisier på Caravelle.
För fullständiga resultat se här.

tisdag 25 mars

20:39

Kungsbacka RK ordnade nationella tävlingar i helgen. Andy hade en bra helg med framförallt Udesso som avslutade söndagens 1,35 med en tredjeplats och även placeringar i andra klasser. Colibrie hade ett pet lördagens 1,40 klass och debuterade även i 1,45 under helgen.

tisdag 25 mars

20:29

Grattis till vinnarna i söndagens dressyrtävling; LB:1 häst, Linnea Månsson-Walle med 65,34%, LC:2 häst Sara Ahlberg-Looise med 66,61% och LC:1 ponny Hanna Sjönvall-Sunny med 66,48%.
För fullständiga resultat se här.

söndag 16 mars

18:12

Grattis till Cissi Öhrn och Civero som vann LA:1 med fina 71,5% hos Gustavsbergs RS.
Fullständiga resultat se här.

söndag 16 mars

18:03


Ingrid Lilienthal-Lambretta. Foto: Therese Stackelberg
Bra inledning för BRKs lag i Ridsportallsvenskan i hoppning div.1, det blev 2a plats för laget: Thea Hallsten-Geyke van Loo, Moa Areskoug-Madrid, Ingrid Lilienthal-Lambretta och Christoffer Gottlieb-Indra. Bra coachat av Andy. Vann hos Södertälje RK gjorde Årsta-Runstens lag. För fullständiga resultat se här.

torsdag 13 mars

17:18

Det drar ihop sig till RidsportAllsvenskans första omg. i Div. 1 hos Södertälje RK. BRK tävlar med följande lag: Ingrid Lilienthal-Lambretta, Andy Lagergréen-Colibrie, Christoffer Gottlieb-Indra och Moa Areskoug-Madrid.
Mer info här.

torsdag 13 mars

17:13

Vi välkomnar nya hästar i stallet: Dazou, fux, valack, f. 08, e. Zazou och Bravo, brunt sto, f. 09, e.Quantum. Både är under utbildning.

torsdag 13 mars

17:04

Klubbtävlingar i dressyr reds 9 mars i strålande solsken, vinnare i LA:3 Bia Pellissier-Dansa, för ponnyryttare avgjordes två klasser, vinsten i LB:1 togs hem av Julia Sundvall-Shadow och av Josefine Reiner-Chips i LC:2.
Grattis! För fullständiga resultat se här.

lördag 22 februari

17:49

Andy fortsätter säsongstarten på bästa sätt, idag hos Märsta RK. Udesso placerad och dubbelnolla, Colibrie ett pet i fas 2 i 1,30 klassen.
Fullständiga resultat se här</strong>.

söndag 16 februari

20:30

Andy inledde årets tävlingssäsong med Udesso och Colibrie på bästa sätt hos Hamre Ridklubb. Efter uppvärmningsklass i 1;30 var båda hästarna felfria i 1,40. Colibrie placerad, Udesso strax utanför med ett pet i fas 2.

tisdag 11 februari

22:29

Grattis till alla duktiga dressyryttare i söndagens tävling, vinnare i LC:1 för ponny, Filippa Frithiof-Floh, LC:2 för hästekipage Sara Elmsäter-Wizard och slutligen Amelie Lagerqvist-Walle i LB:1 för häst.
Se fullständiga resultatlistor här.

måndag 3 februari

13:46

Grattis till alla ryttare som blev godkända i debutant dressyren söndagen 2 februari. För info se här.

söndag 26 januari

21:21


Sunny, foto: Therese Stackelberg
Lyckliga vinnare i dagens klass 1 hoppning är Hanna Sjönvall på Sunny och Lisa Winther på Walle. Grattis! Övriga placerade i ponnyklassen: Ella Jemdahl-Storm, Emma Vicklander-Shadow. I hästklassen:Bia Pellissier-Winnipeg, Hilda Henriksson-Litium och Ebba Wraghe-Albin. För fullständiga resultat se här.

söndag 19 januari

20:48


Shadow, foto Therese Stackelberg
Vinnare i dagens dressyrtävling för hästryttare LA:1; Bia Pellissier-Primadonna. Ponnyryttarna tävlade i två klasser: LB:1 och LC:2, varav Julia Sundvall-Shadow vann den första och Elsa Pramsten-Beauty den senare. Stort Grattis! För fullständigt resultat se här.

måndag 6 januari

15:48


Caravelle
Grattis till segrarna i klass 2 hoppningen: Julia Sundvall-Mario och Zoé Pellisier-Caravelle. För fullständiga resultat se här.

söndag 5 januari

23:17

Årets första tävling är avklarad, Grattis till följande godkända debutant ekipage i hoppning: Franka Lundell-Wilma, Cornelia Holmström-Lucky, Wilma Berkerud-Power, Lydia Swartling-Angel, Adrienne de Geer-Ozzy. Och bland hästryttarna Mathilda von Bahr-Acapella. Dagens domare:Ingrid Lilienthal.

söndag 22 december

19:04


Vi önskar er alla en riktigt skön och avkopplande Julhelg, och ett Gott Nytt Ridår 2014!
Välkomna på Glögg och Pepparkakor på Julafton, den traditionsenliga Kadriljen kan avnjutas både till häst och från läktaren. Kl. 9 ponnyryttare och därefter hästryttare.

onsdag 11 december

18:22

VÄLKOMNA på Lucia Show!
Söndagen 15 Dec. kl. 16:00 bjuds på en både högtidlig, underhållande och spännande show för hela familjen.
Ta med varma kläder, sittunderlag och filt.
Inträde till förmån för Bromma Ridklubbs ungdomssektion.
Familj 100,-, vuxen 50,-, barn 30,-.

tisdag 26 november

23:30

Nu kan man boka in sig på följande julkurser!

Ponny:
26-28/12 Dressyrkurs Instruktör Cissi
Kl. 12-15 Pris 1500:- Max 8/grupp

29-31/12 Hoppkurs Instruktör Clara
Kl.12-15 Pris 1500:- Max 8/grupp

2-4/1 Allround Hopp+Dressyr Instruktör Vavva
Kl. 9-12 Pris 1500:- Max 8/grupp

27-30/12 Ridläger för JII- JIII Instruktör Elli
Kl. 9-12 Pris 1600:- Max 10st

2-4/1 Minikurs JN+ JII Kontakta Vavva för mer info!

Häst:
26-28/12 Dressyrkurs Instruktör Maria W
Kl. 15-18 Pris 1650:- Max 8st/grupp

29-31/12 Hoppkurs Instruktör Andy
Kl.15-18 (9-12 på Nyårsafton) Pris 1650:- Max 8st/grupp

2-4/1 Dressyrkurs Instruktör Lena A
Kl.15-18 Pris 1650:- Max 8st/grupp

Kurserna betalas per faktura.
Anmälan är bindande.
Hjärtligt välkomna!

söndag 24 november

22:18


Dansa, fotograf Therese Stackelberg
Terminens sista dressyrtävling har gått av stapeln. Grattis till vinnarna:LA:1 häst, Anna Berthels-Dansa,66,71 %, och i ponnyklasserna LB:1, Ella Jemdahl-Curry,66,03 % och LC:2, Martina Löfgren-Cruella, 62,67 %.
För fullständiga resultat, se här.

lördag 23 november

19:21


Andy & Udesso på hemmaplan
Andy och Udesso hade bra utgångsläge i Swedish Riders Trophy delfinal på Strömsholm.
Fredagens fina andra placering och morgonens tredje plats i 1,35 bådade gott, men tyvärr två rivningar i kvällens final och därmed ingen placering.
För fullständiga resultat se här.

måndag 18 november

22:18


Lambretta, foto Therese Stackelberg
Resultat från söndagens dressyrtävlingar: LC:1 ponny vanns av Iza Pellisier-Chips 57,59%, LB:1 häst vanns av Bia Pellisier-Walle 61,20% och LC:1 häst vanns av Linnea Månsson-Lambretta på 67,77%. För fullständiga resultat se här.

måndag 4 november

09:36


Foto: Therese Stackelberg
Andy och Udesso tog hem första platsen i 1.35 hoppning i Hamre igår. Grattis!
För fullständiga resultat se här.

lördag 2 november

17:59


Foto: Kia Heed
Grattis till alla placerade ryttare i dagens klass 2 hoppning, som förövrigt bjöd på många fina ritter. Dagens vinnare: I ponnyklassen Adam Blomberg på Apache och stor häst; Anna Wahlund på Boven. Domare: Kia Heed. För fullständiga resultat se här.

söndag 27 oktober

18:47

Många fina ritter i dagens debutanthoppning som lockade sammanlagt 55 ryttare.
Godkända ponnyryttare: Nora Lundmark, Liv Fries Ullström, Filippa Torlén, Johanna Sandahl.
Hästryttare som blev godkända: Åsa Lenhoff, Sara Holmsäter, Emma Töcksberg och Emma Ahlgren.
Dagens domare: Ingrid Lilienthal.

söndag 20 oktober

20:35


BRKs lag, RidsportAllsvenskan. Fotograf: Therese Stackelberg
Vinst för Johanna Dolk och Litium i 0.95 m. BRKs lag 3a i finalen i Ridsportallsvenskan div. 3, stort Grattis till vinnarna i Färingsö RI som vann och tvåan Rastaborgs RK
Sammanlagt 310 starter, för fullständiga resultat se här

söndag 13 oktober

17:38


Edris och Corolla
Söndagen 20 oktober är det dags för final i Ridsportallsvenskan div. 3 på hemmaplan.
Startlistor, ryttarmeddelande se här.
Välkomna!

söndag 13 oktober

17:31


Andy och Udesso inledde Elittävlingarna i Södertälje på bästa sätt. I fredagens Swedish Riders Trophy kval knep de en 5e plats. Dessvärre hade de inte marginalerna på sin sida i kval 2 på lördag morgon med pet på första och sista hindret.
Förövrigt en fantastisk fin tävlingshelg med både Swedish Riders Trophy och Volkswagen GP i Södertälje, fina ritter och entusiastisk publik.
För fullständiga resultat se mer här.

måndag 7 oktober

21:27

söndag 6 oktober

11:28


Foto: Therese Stackelberg
Grattis till alla duktiga dressyrryttare som klarade debutanttävlingen.
Linnea I-Månsson – Brandon, Lotta Döbling – Primadonna, Jane Hindersson – Marcus, Zusan Svah -Albin.
Alma Sohl – Curry, Nina Lagergreen – Chips, Alizée Pellissier – Lucky Luke, Filippa Torlén – Storm, Wilma Berkerud – Sunny, Hedda Ideström – Benny.

söndag 6 oktober

07:24


Foto: Therese Stackelberg
Cissi och Civero tävlade i Msv C:1 hos Tullnäs Ryttarsällskap.
Ekipaget slutade på 60% och blev inte placerade.
Domaren Jeanette Nyman Nilsson gav ett hemmaekipage de högsta siffrorna, Pia Lewerentz på Nasdaq red ihop 65,106%.

söndag 6 oktober

07:18


Foto: Therese Stackelberg
Nya lektionstider för ponny på lördagar:
12.00 J4
13.00 J3
14.00 J2
14.45 JN

söndag 6 oktober

07:12


Foto: Therese Stackelberg
Caroline Lagergréen och Dansa tog en fin tredjeplacering i LA:3 med 88,714% hos Stäket Ryttarna.
För fullständigt resultat se här.

söndag 6 oktober

07:06


Seger igen för BRKs lag i Ridsportallsvenskan Div 3. Denna gång stod Hufvudsta RK som värd.
Med tre felfria ritter i omhoppningen blev Isabella Carrera-Warsteiner, Ingrid Lilienthal-Winnnipeg, Sofie Kysela-Wizard och Hilda Henriksson-Sidine segrare. Fullständiga resultat här.

söndag 29 september

19:21

Hufvudsta Ridklubb arrangerar nästa omgång av Ridsportallsvenskan div. 3 lördagen 5 oktober.
BRK’s lag består av Ingrid Lilienthal-Winnipeg, Isabella Carrera-Walle, Hilda Henriksson-Sidine, Sofie Kysela-Wizard.
Mera info här.<

söndag 29 september

19:12


Glada pristagare i klass 1 hoppning för ponny- och hästryttare.
Vinst för Lotta Andersson-Figo, Agnes Unosson-Storm, andra plats för Hilda Henriksson-Caravella och Hanna Sjönvall-Angel, tredjeplats för Bia Pelliser-Walle.
Grattis!

söndag 1 september

14:56


Foto: Nathalie Lager-Andersson
Vinst för BRKs lag i omg. 1 av Ridsportallsvenskan i div. 3.
GRATTIS Isabella på Looise, Sofie på Litium, Anna-Kajsa på Winnipeg och Hilda på Sidine.

tisdag 20 augusti

13:53


Felicia & Wizard
Tävlingsdags!
1:a omg. i RidsportAllsvenskan div. 3 startar 1 sept. hos Mälarhöjdens RS.
BRKs lag: Anna-Kajsa/Winnipeg, Hilda/Sidine, Sofie/Wizard, Isabella/Looise.
Mera info/prop här

tisdag 18 juni

19:53


BRK U-SEK på besök i Strömsholm, fotograf Nathalie Lager-Andersson

Sommaren är här!
Vi tackar alla ryttare, föräldrar, mor- och farföräldrar, kompisar, personal, fritidsledaren Signe och alla supportrar för en fantastisk ridtermin.
Nu är dags för välförtjänt semester för både två- och fyrbenta.
Vi önskar er alla en skön Sommar!

lördag 25 maj

04:33


Sunny
Grattis till Julia Sundvall på Sunny och Hilda Henriksson på Dansa som är Klubbmästare i dressyr 2013. För fullständigt resultat se här.

torsdag 16 maj

14:55


Välkomna på Öppet Hus hos Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb 6 juni

måndag 13 maj

15:29

Stort Grattis till de lyckliga vinnarna i säsongen Klubbmästerskap i hoppning, Bia Pellissier på Winnipeg och Moa Mårtensson på Angel. Övriga placerade ponnyryttare: Iza och Zoé Pellissier, Hanna Sjönvall och Emma Vicklander. I hästklassen: Hilda Henriksson, Ebba Wraghe och Anneli Tjärnberg.
Det var en knepig bana som i slutändan endast gav tre felfria ekipage i vardera kategori.
För fullständiga resultat se här.

tisdag 7 maj

14:24

Bromma Ridklubbs lag i Dressyr Allsvenskan div. 3 omg.2 bestod av Amelie Furborg – Brandon, Hilda Henriksson – Dansa och Isabella Carrera – Primadonna. Laget slutade på en blygsam nionde plats men ryttarna kom tillbaks med massor med nyttig erfarenhet till nästa säsong. För fullständiga resultat se mer här.

tisdag 7 maj

14:15


Dressyr clinic med Lena Amnäs, lördagen 11 maj, kl. 15-17 i Stora Ridhuset. Samling i Café Hipp.

torsdag 2 maj

21:38

Grattis till Ingrid Lilienthal på Sidine och Saga Heed Gärtner på Blues, vinnare i den årliga 1 maj hoppningen. Detta är en väldigt populär tävling som dagen till ära samlade 43 starter, en hel del av dessa deltog även i maskeradtävlingen. För fullständiga resultat se här.

tisdag 30 april

16:22


Diamant de Revel

Nyfödda!
Coco Chanel, e. Contender, fick ett lite hingstföl söndagen 28 april.
Fölet är e. Diamant de Revel.
Näst på tur står Corlene, e. Cornetto, som är betäckt med Nintender.

söndag 14 april

16:17


Andy och Udesso, foto Therese Stackelberg

Andy och Udesso avslutade inomhussäsongen hos Gävle Ryttarsällskap med en sjunde plats i 1,45 hoppningen idag.
För fullständiga resultat se mer här.

söndag 14 april

16:13


Primadonna

BRKs lag i Dressyrallsvenskan div. 3 omg. 1 kom på åttonde plats av sammanlagt 12 lag. Vann gjorde Stora Wäsby FRK.
Felicia Smith kom på tionde plats som siste placerade individuellt på 63,61%, Grattis till Felicia och Primadonna.
Övriga i laget: Kia Lublin – Looise, Hilda Henriksson – Lambretta.
För fullständiga resultat se mer här.
Nästa omgång går av stapeln 5 maj hos Gladö RS.

onsdag 10 april

19:16


Shadow, foto Therese Stackelberg
Grattis till Ella Jemdahl & Shadow och Lotta Andersson & Figo till vinsten i respektive kategori i Klass 1 hoppning söndagen 7 april.
För fullständiga resultat se mer här.

fredag 5 april

21:33


Dansa, en av hästarna i dressyrlaget, foto Therese Stackelberg

Välkomna på dressyrclinic söndagen 7 april kl.17-19
Ryttarna i BRKs lag till Dressyrallsvenskan div. 3 rider för Lena Amnäs.
Teori, ridning och frågestund, Stora Ridhuset.

måndag 1 april

19:44


Shadow, foto Therese Stackelberg

Påskens Klass 2 hoppningen blev en spännande tävling, både hästar och ryttare var laddade till max.
Vinnare i ponny klassen Hedda Billstein på Angel, följd av Iza Pellisier på Chips coh Rebecca Evans på Shadow.
Hästkategorin vanns av Ingrid Lilienthal-Winnipeg, tvåa Lisa Winther-Wizard och Hilda Henriksson-Sidine.
För fullständigt resultat se här.

söndag 31 mars

16:58


Figo, här med Lotta Andersson
Påskdagens Debutant hoppning bjöd på många fina ritter som med lite mera träning blir ännu bättre.
Godkända för klass 2 är:
Ponny ryttare:
Stella Nerpin, Rebecca Evans, Carline Briesch
Häst ryttare:
Jannike Bisell
Clara Berlin

För fullständiga resultat se mer här.

söndag 24 mars

20:57

Rapportering från de senaste dressyrtävlingarna, 17 och 24 mars.
LA:2 häst vanns av Inger Kvarfordt-Primadonna.
LB:1 ponny vanns av Hedda Billstein-Floh.
LC:2 vanns av Julia Sundvall-Shadow.
LB:1 delade Bia Pellissier-Primadonna och Hilda Henriksson-Sidine på samma procent.
LC:2 vann Hedvig Bruno-Mescalero.
Ponnyklassen LC:1 togs hem av Alice Somp-Sunny.
För fullständiga resultat se Bromma Ridklubbs hemsida här.

fredag 22 mars

19:21

Bromma Ridklubbs lag i Dressyrallsvenskan div. 3 kommer att bestå av följande ekipage:
Isabella Carrera – Brandon, Felicia Smith – Primadonna, Hilda Henriksson – Bovidius, Kia Heed/Amelie Furborg – Dansa.
Laget består av tre ekipage per omgång, de första omgångarna rids i Djursholm 14 april, Gladö 5 maj.

fredag 22 mars

19:16


Warsteiner, foto Therese Stackelberg

Tre nya holländska hästar har anlänt till Ridskolan.
Warsteiner, brun valack född 2003, Ute D.J även kallad Dansa, 12-årigt fuxsto och Chez Nous, brun valack född 2007.
De har alla redan börjat skolas in i verksamheten.
Dessutom har 5-årige Hippocrates e. Hip Hop kommit hem till Äppelviken.

fredag 22 mars

19:10


Lambretta
Inget BRK lag i 1a omg. av Ridsportallsvenskan. Skadade häster ställer till det.
Caroline Lagergréen-Lambretta och Anna-Kajsa Brandt-Topix kommer att tävla individuellt i Södertälje på söndag.

tisdag 5 mars

13:29


Lagledare Cissi på Civero

Bromma Ridklubb är även representerade med lag i Dressyr Allsvenskan div. 3 under våren.
Omg.1 avgörs på Djursholms Ridskola 14 april, omg. 2 den 5 maj hos Gladö RS. Omg. 3 ingen info.
Tre ekipage rider LB:1 i omg. 1-2, sista omgången LB:3.
BRK tävlar bl.a. mot Djursholm, Hufvudsta och Siggesta Ryttare.
Mer info här.

tisdag 5 mars

12:40


Emma Lövdahl – Litop

24 mars drar det ihop sig till div. 1 i Ridsportallsvenskan.
Bromma Ridklubbs lag är med i den östra zonen, grupp 1 och tävlar bl.a. mot Aspvik, Stora Wäsby, Vallentuna och Rimbo.
Omg.1 avgörs på Södertälje RK 24 mars, omg. 2 på Södertörn, under Påsken, måndag 1 april.
Final utomhus på Västerås Ridsällskap första helgen i maj.
Mera info om Ridsportallsvenskan här.

lördag 16 februari

21:35


Primadonna

10 Februari genomfördes tre spännande dressyrklasser. I LB:1 för hästryttare vanns av Anna Berthels på Wizard medan LC:2 togs hem av Julia Larsson på Primadonna, ponnyklassens segrande ekipage i LC:1 var Tiffani Segerbrand på Floh. Grattis! För fullständiga resultat se här.

lördag 16 februari

21:29

Vi gratulerar två nya dressyrryttare som söndagen 3 Februari klarade debutant tävlingen LC:1 galant: Lovisa Lundh på Quebec och Stephanie Lager-Andersson på Angel.

lördag 2 februari

19:14

Onsdagen den 13 februari kl 19.00 är det årsmöte i Bromma Ridklubb. Välkommen till Café Hipp i Stora ridhuset!
Här kan ni ladda ner kallelsen.

lördag 2 februari

19:10


Klicka på bilden så kan du läsa mer om årsfesten.

lördag 2 februari

17:41


Winnipeg med Caroline Lagergréen på Falsterbo Horse Show
Helena Persson gästade klass 1 hoppningen och höll en utmärkt clinic i samband med tävlingen. Vinnare i ponnyklassen Tiffani Segerbrand på Storm, hästklassen vanns av Anneli Tjärnberg på Winnipeg. För fullständigt reslutat se här.

torsdag 24 januari

22:08


Floh
Årets första dressyrsöndag vanns av LA:2 vanns av Emma Stockhaus-Primadonna , LB:1 Saga Heed-Gärtner – Floh och slutligen LC:2 togs hem av Moa Mårtensson på Curry. Grattis till alla vinnare, för fullständigt reslutat se här.

lördag 12 januari

14:43


Helen Persson på Classic H, foto: Peter Zachrisson
Clinic med Helena Persson i anslutning till Klass 1 hoppning 27 Jan. ÖPPEN FÖR ALLA MEDLEMMAR!
Kl. 14:00 teori med tips inför hopptävling, därefter gemensam bangång. Klass 1 ekipagen bedöms under ritten av Helena.
Alla är välkomna! Ingen avgift.

söndag 6 januari

17:11


Placerade ryttare i dagens tävling

Ingrid Lilienthal dominerade hästklasserna under Trettondagshelgen, vinst idag igen, denna gång i klass 2 hoppningen med Sidine. Zoe Pellisier på Storm vann ponnyklassen.
För fullständiga resultat se här.

lördag 5 januari

21:07


Wizard
Tolv duktiga ponnyryttare deltog i Trettondagshelgens sedvanliga Debutant hoppning, godkända ritter gjorde Stehpanie Lager-Andersson på Chips, Vera Lindsten på Shadow, Adam Blomberg på Storm och Josephine Reiner på Shadow. Ingrid Lilienthal på Wizard blev den enda godkända ryttaren av de tre hästekipagen. Dagens domare Lisa Winther.

söndag 23 december

17:26


Vinter i Skåne, foto:Emma Lövdahl
TACK till alla ryttare, föräldrar, mor- och farföräldrar och vänner som besökt, ridit och tävlat hos oss under 2012.
Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL och Gott Nytt År!

måndag 19 november

18:42


Floh

Söndagen 18/11 gick åter i dressyrens tecken, inte mindre än tre klasser gick av stapeln även denna dag.
Hästryttarna red LA:1 som vanns av Inger Kvarfordt på Primadonna, ponnyryttarna tävlade i LB:1 som Nathalie Lager-Andersson vann på Floh och i LC:2 ponny tog Ella Jemdahl på Beauty hem vinsten.
Grattis!
För fullständiga resultat se här.

tisdag 13 november

21:23


Primadonna
11 november blev en riktig dressyrsöndag med tre klasser, LB:1, LC:1 för häst och LC:1 för ponny. Vi gratulerar vinnarna i respektive klass: LB:1 Jessica Carlesson-Mescalero, LC:1 Hilda Henriksson-Primadonna och Elsa Pramsten på Cruella. För fullständiga resultat se här.

söndag 4 november

17:45


Bromma Ungdomssektions traditionsenliga SPÖKRUNDA!
10 November kl. 17:00, samling i Lilla Ridhuset.
VÄLKOMNA!

söndag 4 november

17:40

Klass 2 hoppningen i ponnyklassen vanns av Zoé Pellisier på Storm, ovan en fin bild på vinnaren tillsammans med Looise, som tillsammans med sin ryttare Annele Tjärnberg vann hästklassen.

I ponnyklassen placerades sig också Klara Samuelsson på Shadow, Moa Mårtensson på Belladonna, Hanna Landberg på Sunny och Anges Carlsson på Storm.

I hästklassen var övriga placerade ekipage Amelie Furborg på Wizard och Amanda Rydman på Litium.

Dagens tävling dömdes av Camilla Lindelöf.

För samtliga resultat se här.

tisdag 30 oktober

19:26

Duktiga debutanter tävlade i hoppning söndagen 28 oktober, sammanlagt blev 10 ponnyryttare coh 8 hästryttare godkända och kvalificerade för tävling i nästa klass, dvs. klass 2 hoppning.

För resultat se här. 

 

onsdag 24 oktober

13:47

OBS! Nytt nummer för avbokning/igenridning

Numret är ändrat, det nya numret är 0728-72 66 76
Bästa tiden att nå oss på detta nr:

09:30-10:30
15:00-16:00

tisdag 23 oktober

17:49


Katti & Sidine

BRK’s lag i Allsvenskan femma i finalen!
Endast ett lag slutade på 0 fel och vann, Stora Wäsby, Grattis!
Därefter följde 4 lag på 4 fel där tiden avgjorde, där drog BRK tyvärr de kortaste strået men klart godkänt resultat bland 13 lag.

lördag 13 oktober

12:12

Anders Lagergréen på Udesso tog hem vinsten i 1.40 kvalet till Leksands Knäckebröds Lilla Final i Strömsholm. I Strömsholm är hela Sverige Eliten på plats i helgen för Volkswagen GP kval och det var alltså en meriterande seger för BRK ekipaget.

söndag 7 oktober

17:40


Isabella Carrera på Looise med lagledare Anders Lagergréen

Bogesundslandets Ryttare gick som segrare ur en spännande omhoppning i RidsportAllsvenskans Div. 3 kvaltävling 2 på Bromma Ridklubb söndagen 7 oktober. Andraplatsen gick till Djursholms Lag 2 och därefter Järfälla RF. Hemmalagets ekipage Felicia Fagerstedt-Wizard, Katti Wright-Sidine, Isabella Carrera-Looise och Edris Jansson-Hultgren på Corolla bjöd på fina rundor men nådde inte riktigt ända fram. De har dock kvalat till finalen, och det är där det gäller.
Förklasserna vanns av 0.95 Caroline Lagergréen på Lambretta, hemmaekipage, och 1m’s klassen av Isabella Eriksson på Tabella från Waxholms Fältrittklubb.
Vi tackar alla tävlande, medföljande och publik som gästade oss denna vackra höstdag och hälsar er välkomna åter!
Tack även till alla funktionärer och ryttare från Bromma Ridklubb som ordnade en fin tävling!

måndag 24 september

20:49


Storm

Söndagens klass 1 hoppning, kategori ponny, vanns av Tiffani Segerbrand & Storm, övriga placerade Matilda Alsterman på en ny ridskoleponny:Power, som säkert kommer att bli en ny favorit bland hoppryttarna.

söndag 23 september

17:15


Corfs

Grattis Bia Pellisier & Sidine, vinnare i hästkategorin i klass 1 hoppningen. Övriga placerad var Johanna Dolk & Wizard, Isabella Carrera & Looise, Maja Mårdén & Corfs.

fredag 21 september

16:25


Här får vi lära känna Torun Warne, som driver Café Hipp på Äppelvikens Ridskola, en satsning som vi är oerhört glada över.

Heta Stolen:
Ålder: oj, ska visst fylla 49 i år

Familj: Clea och Freja, mina fina döttrar

Bästa film: Svarta Hingsten (av Coppola 1979)

Bästa Tv-serie: Mordkommissionen, Dexter och allt som är producerat i England

Bästa bok: Den sista jag verkligen sträckläste var “Shantaram”, och nu väntar jag på att få låna “50 Shades Of Gray”

Favoritmat: En god köttbit med hemslagen bea och ugnsbakad potatis är aldrig fel

Favoritfärg: Jag är en riktig blå-grå-svart person

Favoritmusik: Rock i alla former, men hade gett vad som helst för en biljett till Coldplay på Stadion

Favoritresmål: Gjorde en långresa genom Indien när jag var yngre och hoppas kunna resa tillbaka dit snart…

Favorit ämne i skolan: Ehh…Svenska och Engelska på gymnasiet då kanske

Husdjur: Senast en katt som hette Ester men skulle gärna ha hund, en Asawakh för att den är så vacker

Favorit häst: Corfs

Intressen förutom ridning: Hinner inte med så mycket annat, men älskar verkligen att gå ut och äta på krogen

Styrkor: Ärlig, rak och öppen med vad jag tycker och tänker

Svagheter: Ibland alldeles för ärlig, rak och öppen med vad jag tycker och tänker…

Person som du beundrar och varför: vi är alla bara människor, många värda stor beundran men ingen mer än någon annan tycker jag…möjligen Herr Godhet Dalai Lama då

Händelse som präglat dig: Förhoppningsvis alla

Stort grattis till din nya verksamhet; Torun! Det är många med mig som gläds åt att caféverksamheten har återupptagits på Äppelvikens ridskola och Bromma Ridklubb.

Innan vi går in mer på detta så vill vi gärna höra mer om din bakgrund, de flesta känner dig som en duktig dressyrryttare och uppskattad ridlärare men hur kommer det sig att det blev så mycket hästar och ridning i ditt liv? Tack, jag blir väldigt glad av att kunna glädja andra med en kopp kaffe.

Kärleken till hästar började på russet Lussy, Ågesta Ridskola, för väldigt länge sedan men jag fick egentligen min grund i ridning och hästkunskap på Swartlings Ridskola, den kanske lite tuffa och militäriska skolan som det var då. Direktör Swartling (vi kallade honom så) hade också en verksamhet på Täby, så hästarna vi red på var Engelska fullblod, före detta galoppörer och inte så värst intresserade av dressyr. Det började med hoppning för mig faktiskt, vi vann Stockholmscupen ett år och jag fick åka ut lite på andra tävlingar. Det fanns bara en ponny då, ett russ som hette Gute och en åsna som var privatägd, så någon egentlig ponnyryttare har jag aldrig varit. Lite senare blev jag medryttare på ett annat fullblod som bodde på Ryttarstadion och hette RoadRunner. Vi tränade en del för Svante Jansson då och tävlade lite lätta klasser, och kärleken till dressyren uppstår.

Hur kommer det sig att det blev just Äppelvikens ridskola? Jag hade flyttat till Kungsholmen, fött två barn och pausat ridningen, slår upp Ridskolor i telefonkatalogen och Äppelvikens låg närmast till…

Vad är det som tilltalar dig mest i kontakten med hästar och ridning? Det är ju total kärlek och eufori när hästen lyssnar på dig, vare sig det är i stallet eller i ridhuset, det händer ju något stort i det lilla lilla framsteget man gör med sin häst

Vad är din målsättning som ryttare respektive ridlärare? Vad är det bästa och svåraste med att undervisa? Målet är väl alltid att utvecklas och bli bättre, men jag har för länge sedan insett mina begränsningar som ryttare, har inte några drömmar om Grand Prix i Globen längre, ha ha! Som ridlärare däremot blir jag bara starkare för varje timme jag står i ridhuset. Det ger mig så otroligt mycket att få möjlighet att hjälpa andra med sin ridning, att se elever utvecklas och se skolhästarna göra sitt yttersta för att det ska ske. Några av mina elever har jag följt ända från JN och det är fantastiskt kul, det svåraste för mig är nog att snabbt lära mig vad alla heter…gäller även alla bruna hästar!

Efter en lång karriär inom kulturvärlden har du nu alltså valt att sadla om till ett helt nytt yrke. Har du alltid haft ett intresse av mat- och dryck? Jo, och inte bara som kroggäst då, började faktiskt min yrkeskarriär i restaurangbranschen när jag bara var 16 år. Gick den långa vägen från garderobiär till hovmästare i Stockholm, Malmö och London.

Vad fick dig att ta detta beslut? Tillfälligheter, allt föll på plats och jag fick frågan av Lagergreens i precis rätt ögonblick, otroligt men roligt!

Vad är målsättningen med kaféverksamheten? Min affärsidé är att servera fika och mellis till Ridskolans elever, föräldrar och syskon i första hand, samt att erbjuda enklare luncher på helgerna i en trevlig och mysig djurvänlig miljö.

Kommer du att rikta din verksamhet endast mot ridskolans elever eller vill du attrahera en bredare målgrupp? T.ex. Fotbollspublik och picknickande parkbesökare? Självklart är alla välkomna till Café Hipp, så småningom tänker jag gå ut hårt för att hämta in stelfrusna fotbollsföräldrar, söndagsflanörer och Doggy-Walkers också.

Kommer du att utveckla verksamheten mot special evenemang, t.ex. Privat middag och kalas? Barnkalas med ponnyridning kanske? Absolut, så fort jag har fått lite rulle på rutinerna och blivit varm i kläderna så tänker jag mig barnkalas med ponnyridning, After-Ride för kvällsgrupperna, förbokade fikakorgar/kylväskor osv…jag har tusen bra idéer men bara sju dagar i veckan

Trenden går mer och mer mot närodlat och ekologiskt, bl.a. Ågesta ridskolas café serverar endast detta till sina gäster och de har inget godis i sitt sortiment. Hur ser du på den här trenden? Jag är väldigt positiv till den trenden och hoppas den blir mer allmän, men jag har också upplevt att många tycker det blir lite för dyrt, det är en svår balansgång såklart. Jag försöker att inte måla in mig i något hörn, vill gärna kunna erbjuda alternativ och tillfredsställa alla smaker och plånböcker, en inte helt enkel uppgift såklart.

Ser du detta som en långsiktig satsning? Hur ser verksamheten ut om 3 resp. 5 år? Jag har gjort en treårsplan faktiskt med uppstart- och försöksår, utvecklingsår och resultatår. Men det är många faktorer som spelar in, vi får se hur det går helt enkelt.

Vill du framföra en hälsning till ridskolans elever? Kom och fika på Café Hipp, det sägs att ananaspajen är jättegod och våfflor med sylt och grädde är aldrig fel. Hjälp mig att bli bättre och mysigare, kom med förslag på vad som helst! Kram Torun

Återigen, vi är otroligt glada över den här satsningen och önskar dig hjärtligt välkommen och stort LYCKA TILL!

fredag 21 september

16:07


Torun Warne driver cafét på Äppelvikens Ridskola

VÄLKOMMEN TILL CAFÈ HIPP
i ridhuset en trappa upp
Öppettider:
VARDAGAR: 14:30-17:30
LÖRDAG & SÖNDAG 11-15
kontakt: cafehipp@gmail.com & Facebook
Kaffe, te, saft, bullar
Kalla & Varma Smörgåsar
Kakor & Bakverk
Paj och Soppa på helgerna
Våffla med sylt & Grädde

fredag 21 september

15:19Felicia & Wizard

BRKs lag på sjätte plats i omg.1 av Ridsportallsvenskan. Roslagens Rid- och Körklubb var arrangörer 16 september, i laget för Bromma RK red Katti Wright-Sidine, Mika Berglund-Leo, Felicia Fagerstedt-Wizard och Isabella Carrera-Looise. De blev två felfria ritter i lagklassen för Katti och Isabella medan Felicia och Mika fick varsitt nerslag. I förklassen luftade syskonen Lagergréen Lambretta och Topxi med goda resultat.

torsdag 6 september

19:55

Söndagen 16 september ordnar Roslagens Rid- och Körklubb första omgången av Ridsportallsvenskan div.3 i hoppning. Bromma Ridklubb deltar med följande lag: Katharina Wright-Sidine, Felicia Fagerstedt-Wizard, Mika Berglund-Leo och Isabella Carrera-Looise. Tävlingarna börjar med en förklass kl.9:00. Vi önskar laget lycka till! för er som vill åka och titta finns köranvisning här.

onsdag 5 september

22:31

Intervju med ANNIKA FAGERHOLT – ridlärare och stallpersonal på Äppelvikens Ridskola. Annika berättar om sommarens höjdpunkt, Ridledarkurs på Strömsholm.

Heta Stolen:
Ålder: 23

Familj: Mamma Susanne, Pappa Thomas, Lillebror Anders och så vår lilla hund Wakrah
Mamma red ju själv på Äppelviken så det är tack vare henne jag hamnade här 🙂

Bästa film: American History X ligger högt på lista

Bästa Tv-serie: Grey’s Anatomy

Bästa bok: Geim och Buzz av Anders De La Motte. Jag läste ut dom på 2 dagar, så bra var dom! Och jag som inte ens läser särskilt ofta!

Favoritmat: Sushi

Favoritfärg: Röd

Favoritmusik: Lite Rock n Roll ska det vara 😉

Favoritresmål: Rhodos, Grekland. Varmt ska det vara!

Favorit ämne i skolan: Bild, jag tycker väldigt mycket om att rita och måla och är ganska duktigt också om jag får säga det själv iaf. Haha!

Husdjur: Tollarhunden Wakrah

Favorit häst: Ludo så klart 🙂

Intressen förutom ridning: Musik och Design. Jag har alltid älskat musik. Jag kan inte gå någonstans utan att ha musik med mig. Inredning och design är också jättekul! Jag gick designlinje i gymnasiet och totalrenoverade och inredde två rum hemma som projektarbete. Sen är mina vänner så klart viktiga 🙂

Styrkor: Jag är väldigt positiv och social. Och så är jag alltid ärlig och älskar att utmana mig själv hela tiden, alltid pusha mig lite extra för att bli bättre.

Svagheter: Inga? Haha nej men att jag ibland är lite för social och glömer bort att jag har annat att göra också.

Person som du beundrar och varför: Marc André Wery. En Grand Prix ryttare från Portugal som jag varit hos några gånger. Han driver nu en gård som tar emot ryttare som vill lära sig klassisk dressyr på superfina Lusitanohingstar. Han har levt med leukemi sen han var 18 år, han är nu 50. Han har aldrig gett upp sina drömmar och aldrig någonsin låtit sin sjukdom påverka sig sig själv eller hur han behandlar sina hästar och gäster. Trots att sjukdomen gjort honom trött och svag så är han hur stark som helst och släpper inte en millimeter på sina principer och hur saker ska skötas. Han sätter alltid sina hästar i första hand. Sen har han en underbara livsfilosofi också.

Händelse som präglat dig: Oj va svårt! Allt som hänt mig genom livet har ju gjort mig till den jag är. Men jag hade det ganska tufft i gymnasiet och under den perioden lärde jag mig väldigt mycket om mig själv och att förstå andra.

Hej Annika, Hur är läget?
Hej! Jo tack bara bra!

I somras gick du ridledarutbildningen på Strömsholm. Vi är naturligtvis oerhört nyfikna på att höra mer om hur det var.
Åh det var helt underbart! Jag lärde mig massor och träffade en massa underbara människor! Jag blev jätteinspirerad och är supertaggad på att lära mina elever allt jag lärt mig! Jag är jätteglad att jag fick gå den här utbildningen!

Hur är utbildningen upplagd?
Utbildningen är under 3 veckor och man är indelade i 2 grupper om 12 elever. Jag var i “Stockholmsgruppen” som hade Björn Waimon som instruktör. Han är ridskolechef på Solna ridskola och jätteduktigt. Man rider 2 pass om dagen. Ett dressyrpass på nästan 2 timmar och ett terrängrittspass på nästan 2 timmar. Så många timmar i sadeln blev det. 2 timmar dressyr utan stigbyglar är rätt tufft kan jag säga! Terrängpasset kunde vara hoppning, terränghoppning, markarbete, klättring eller tempoträning. Sen har man 3 pass teori om dagen. Ett på morgonen, ett vid lunch och ett på eftermiddagen. Det är både praktisk och teoretisk teori. Man hade stalltjänst varje dag men med löpande schema är man också dagelev och det innebär att man har ansvar för hur stalltjänsten läggs upp och man stänger stallet på kvällen

Första veckan red vi och hade teori med Björn som instruktör och han gick igenom allt grundläggande inom ridning och teori. Det var till för att vi skulle förstå upplägget för lektioner och få förståelse för hur våra elever uppfattar lektionerna och vad vi bör tänka på när vi instruerar. Vi fick också hjälp och tips av Björn i vår egen ridning och jag fick många superbra tips!
Den andra och tredje veckan var det vi som höll lektioner för varandra medans Björn studerar oss och efter varje lektion man hade hållt fick man veta vad som var bra och tips på vad man kan förbättra. Vi fick hålla en dressyrlektion, en hopplektion, en teoretisk och en praktisk teorilektion. Vi blev tilldelade olika ämnen som varje lektion skulle handla om och hur lång den skulle vara. Så var det bara att börja planera och skriva ett pm som skulle lämnas till Björn.
Jag fick hålla lektion om halt och uppställning i dressyren, bomserie i terrängridningen, ridbanans vägar och former för ridning i den teoretiska teoridelen och häst vid hand i den praktiska teoridelen. Det gick jättebra och roliga ämen. Det var ganska skönt att ha ganska många timmar i manegen bakom sig inför det här. De som inte var lika vana var betydligt nervösare. Jag glömde faktiskt till och med bort att Björn var där för jag blev så engagerad i mina lektioner. Jag fick med mig mycke bra tips och ideér om lektioner och vad man bör tänka på när man instruerar.

Sista veckan har man också en hel hög med prov. Ett i ridlära, ett i hopplära, ett i instruktörskunskap och ett för bronsmärket som man får möjlighet att ta undet kursen. Hela kursen avslutas med en hopptävling näst sista dagen och en dressyrtävling den sista dagen, då kommer alla föräldrar och vänner och tittar.

Den sista dagen får man sina betyg och det är prisutdelning för hoppningen och dressyren. Man får betyg i dressyr, hoppnnig, instruktörskunskap, häst och stallvård och instruktörstjänst. Och jag måste ju få skryta lite och berätta att jag fick högsta betyg i alla ämnen! 🙂

Vilken häst hade du med dig?
Jag hade Ludo med mig. Vi trivdes som fisken i vattnet och han skötte sig exemplariskt. Han lyckades charma alla på kursen. Och vi kom 2:a i den avslutande dressyrtävlingen och han hoppade sin första hopptävling (1 m) med 2 nedslag och var strålande duktig. Han hoppade också terräng för första gången, stockar, vatten och banker, det verkade han tycka var riktigt kul. Varken han eller jag ville dock åka hem 😉

Vad utvecklade du mest under den här tiden som ryttare resp. instruktör?
Som ryttare fröstod jag hur viktigt det är att gå långsamt frammåt så att både jag och hästen hinner med. Och som instruktör var det mycket att förstå eleverna. I vilken ordning olika saker bör läras ut för att inte krångla till det. Förståelsen för att vi lär på olika sätt. Vad, varför, hur och visa, instruera och öva. De här orden måste jag som instruktör alltid gå igenom och förmedla till eleverna.

Vad är det viktigaste enligt dig att förmedla till de unga ryttarna som du instruerar?
För mig är det viktigaste att eleverna förstår varför vi gör som vi gör när vi rider, vad det är bra för så att säga. Och att det tycker att det är roligt att rida.

Nu är du tillbaks i verksamheten på ridskolan igen, hur ser dina kortsiktiga resp. långsiktiga planer ut för framtiden?
Kortsiktigt ser jag fram emot ett nytt ridår och att fortsätta jobba i stallet och utbilda elever. Mer långsiktigt hoppas jag på att få jobba i Portugal hos Marc under ett eller kanske 2 år för att lära mig mer och utvekla min egen ridning.

Satsar du på en karriär inom ridsporten?
Jag vill absolut fortsätta inom ridsporten! Att undervia tycker jag är jätteroligt och jag lär mig massor av det. Jag skulle också vilja jobba som inredningsarkitekt och jag hoppas på att kunna kompinera dom två i framtiden, men just nu är det 110% hästar som gäller.

Vem är din förebild som instruktör?
Jag har nog inte bara en person som förebild men det jag tycker är viktigt hos en instruktör är att han/hon är kunnig, tydlig, nogrann, positiv och inspirerande.

Vilken del tilltalar dig mest, att rida själv eller instruera andra?
Jag älskar att rida och jag tycker det är fantastiskt att instruera andra. Och de två ger varandra så otroligt mycket. Min egen ridning utvecklar mig i att instruera och att instruera utvecklar min ridning. Genom min egen ridning får jag verktyg för att hjälpa mina elever när de t ex. stöter på problem eller för att svara på frågor eller förklara hur en rörelse genomförs. Och att instruera andra ger mig verktyg i min egen ridning. Plötsligt kan bara en pusselbit falla på plats som jag inte lyckats med när jag hjälper, eller förklarar något för en elev. Det är det som är charmen med ridsporten!

Inom ridningen, är det vardagsträningen eller tävlingsmomentet som tilltalar dig mest?
Båda! Men tävlingsmomentet skulle inte fungera utan vardagsträningen, och just det att få utveckla och att märka förbättringar efter all träning. Den känslan är oslagbar. Sen så klart, att få visa upp det man kan är en riktig adrenalinkick.

Vad är det viktigaste egenskaperna för en ridskoleponny?
Att den har ett stabilt temprament, är välutbildad och att den trivs med sitt jobb. Saba är ett lysande exempel på en perfekt ridskoleponny, även om hon är en stor häst. Hon kan gå allt från nybörjarlektioner till de mest avancerade grupperna. Hon trivs bra med en ryttare som nästan inte kräver något alls, där hon får ta hand om och visa hur det ska vara och hon tycker det är jättekul att få visa upp vad hon kan ibland också. Hon kastar sig aldrig in i något utan frågar heldre ryttaren en extra gång om hon/han är säker på att hon/han verkligen vill gör det hon/han bett om. Det är en perfekt ridskoleponny i mina ögon.

Vill du hälsa något till eleverna på ridskolan?
Jag vill hälsa alla elever att jag hoppas ni får ett superkul och lärorikt ridår! Och att ni aldrig får vara rädda för att fråga, om ni undrar något, för vi vill att ni ska lära er så mycket det bara går!

Tack för pratstunden, Annika. Hoppas det blir en bra ridtermin och stort lycka till med dina elever.

lördag 1 september

15:34


Clinic med Angelica Augustsson & Douglas Lindelöw, 17/9 kl. 18-21.

Tema utbildning av den unga hästen, och hur man behåller hästens form. Uppsutten clinc med Agrias profilryttare, på plats finns även Lasse Berglund, bland annat unghästdomare på Svenskt Avelschampionat, kommer att presentera det nya löshoppningssystemet samt berätta vad domarna tittar på.
Agrias egen veterinär, Charlie Lindberg, kommer prata om hur man minimerar skador och vilka skador som är de vanligaste och hur de uppstår.
Tomas Torgersen, erfaren tränare och tävlingsarrangör guider oss genom kvällen.

Biljetterna kostar 150,- och finns att köpa här.

fredag 3 augusti

11:23


Cruella

Hoppas ni haft en riktigt skön sommar. Nu är det snart dags att inleda höstens ridning. Seniorerna startar sin termin onsdagen den 15 augusti och juniorer/young riders onsdagen den 22 augusti. Hoppgruppen, senior gruppen, fredagen den 17 augusti. Vi önskar såväl gamla som nya elelver hjärtligt välkomna.

måndag 25 juni

21:18


Quebec

Nu är det äntligen Sommarlov för både hästar, ponnies och skolelever. Vi tackar för den gångna terminen önskar er en riktigt skön sommar och hoppas att vi ses igen i höst!

måndag 25 juni

21:09

Firandet av Ridsportens dag med Öppet Hus den 6 juni blev ett välbesökt och uppskattat evenemang. För bilder och mera info se här

torsdag 31 maj

22:10

Välkommen på Öppet Hus 6 juni kl.10-16 Ponnyridning, prova-på ridning, uppvisning, ansiktsmålning, frågehörna, servering

torsdag 17 maj

17:36


Caroline Lagergréen/Wizard

Dagens snabbaste felfria ritt stod Felicia Fagerstedt på Wizard och Tilia Lindh på Shadow för och kan därför njuta av titeln som klubbmästare i hoppning på häst resp. ponny 2012. En knepig men rolig bana av dagens banbyggare Maria Nordström, som definivt gav utslag på framförallt plankhindret, en hel del ofrivillaga avsittningar blev det också. Övriga placerade i hästklassen: Mika Berglund/Sidine, Ebba Olofsson-Wraghe/Litium, Maja Mårdén/Corfs, Johanna Dolk/Prada och Katti Wright/Looise. I ponnyklassen var övriga placerade ekipage Tiffany Segerbrand/Angel, Emma Wiklander/Shadow, Ella Jemdahl/Cruella, Nathalie Lager-Andersson/Chips och Alice Lindblom/Angel.
Grattis till alla duktiga ryttare!

torsdag 17 maj

17:28


Maria Waldö/Corlene

13 maj korades säsongens Klubbmästare i dressyr: Edris Jansson-Hultgren på Corlene bland hästarna och Hilda Henriksson på Floh i ponnyklassen, de fick 67,9% resp. 62, 41%. Hästryttarna red LA:2 och ponnyryttarna LB:2. Övriga placerade i hästklassen var Johanna Dolk/Sidine, Lovisa Henriksson/Primadonna och Amelie Furborg/Marcus. Bland ponnyryttarna Lovisa Lundevall/Sunny och Saga Lövkvist/Curry. Dagens domare var Marianne Kurlandsky.

tisdag 1 maj

20:36

1 maj, våren välkomnades på Äppelvikens Ridskola genom tradtionsenlig Maskeradhoppning där alla tävlar mot alla, ponny mot häst, vuxna och barn, på valbar höjd. Dagens Stilhoppningsdomare Kia Heed gav första priset till Edris Jansson-Hultgren på Corolla, som var tätt följd av Felicia Smith på Sidine och Anna Wahlund på Angel. Separat bedömning för utklädning, vilket inte var lätt för maskeraddomare Inger Kvarfordt, barn som vuxna bjöd på fantastiskt fantasifyllda kreationer, både på ryttare coh häst. Tack för en underhållande dag med ett underbart vårväder som pricken över i:et.

tisdag 1 maj

19:21


Vår ridlärare Cissi har påbörjat vårens dressyrsäsong med Brandon. 6 april deltog ekipaget i LB:3 i Tyresö och placerades sig på en sjunde plats med 64, 85%. Idag deltog Cissi och Brandon i Upplands Bro i LB:2 med resultate 66, 66% och placerades på fjärde plats.

tisdag 1 maj

18:55


Ytterligare en ny häst har anlänt till ridskolan, denna gång en 5-årig dressyrvalack e. Johnson, han heter Civero och rids av Cissi nu i början. Civero ger så här långt ett fantastiskt bra intryck och uppför sig väl rapporterar ryttaren.

lördag 28 april

14:03


Albin och Boven är de senaste tillskotten i stallet, de är två fantastiskt fina hästar som redan anpassat sig väl till sitt nya hem. Albin, eller Alspin Z som han egentligen heter är e.Abke ue.Elberton, och är 7 år. Bovidius, med bläs, är 6 år e.Ovidius ue.Libero H, en legandarisk hingst, vilket gör Bovidius släkt med bl.a. Malin Baryards OS häst Tornesch. Vi kommer säkert att få mycket glädje av dessa hästar framöver, just nu rids de av personalen men kommer så småningon att gå in i verksamheten.

lördag 28 april

13:44


Winnipeg med Caroline Lagergréen under Falsterbo Horse Show

Lördagen den 21 april packade Anna-Kajsa, Katti och Edris in Winnipeg, Looise och Sidine i bilen och åkte till Rådmansö Hästsportförening i närheten av Norrtälje för att tävla i hoppning. Det blev en tidig start på dagen, 04:00 för att fixa hästarna och packa.
Samtliga ekipage red en felfri grundomgång i 1.10, Edris fick ett pet med Sidine i andra omgången medan Katti-Looise och Anna-Kajsa-Winnipeg hade felfria rundor i första klassen.
Med fina rundor beslöts att samtliga hoppar 1.20, vilket de också gjorde med bravur, felfritt för Edris, varsitt pet för Katti och Anna-Kajsa.
En bra tävlingsdag med bra coachning från Vavva, hälsar tjejerna.

söndag 22 april

17:14


Sidine

Annika Brandt på Sidine och Tilia Lindh på Angel tog hem vinsten i resp. häst- och ponnykategori i klass 1 tävlingen 22 april. Snabbaster ritten bjöd dock Anneli Kempe på Figo på i Play & Jump klassen. Maria Nordström byggde återigen en trevlig och utslagsgivande bana. Placerad i hästklassen blev också Edris Jansson-Hultgren-Corolla, Katarina Wright-Looise och Isabelle Carrera-Irca, i ponnyklassen tog Nicia Floregårs på Curry hand om 2:a platsen.

onsdag 18 april

19:59


BROMMA RIDKLUBB vann stipendium för värdegrundsarbetet inom klubben, tilldelas 25 000,- ur Folksams Idrottsfond.

På Stockholms Idrottsförbunds årsstämma som hölls under måndagskvällen på Hotel Globe vid Globen utdelades Folksams idrottsfonds årliga föreningsstipendium. Fem föreningar fick i år ta emot stipendier á 25 000:-. En av dem var Bromma Ridklubb!

Folksams stipendium ges varje år ut till föreningar som har utmärkt sig i sitt arbete med idrottens värdegrund där ledorden är glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel.

De fem vinnande föreningarna har enligt Folksams jury alla hållit i flera möten för att skapa en gemensam värdegrund inom föreningen och bedrivit projekt för att få alla att känna sig välkomna i verksamheten. De har också hållit i styrelseutbildningar i värdegrundsfrågor och infört verksamhetsmodeller för att hela organisationen ska följa värdegrunden.

Stipendiet ska emellertid inte ses som en slutpunkt i arbetet med värderingsfrågorna, istället kan prispengarna komma att användas för att stärka föreningarnas fortsatta arbete.

Folksams motivering:

Vi har en gemensam motivering för dessa fem föreningar som vi har valt ut.

Dessa fem idrottsföreningar har under det senaste året lagt ner en gedigen insats på sitt arbete med värderingsfrågor.

•Många möten för att skapa föreningens gemensamma värdegrund,
•samverkan med Rädda barnen,
•projekt för att få alla att känna sig välkomna i verksamheten,
•styrelseutbildning i värdegrund och
•införande av verksamhetsmodeller för att hela verksamheten ska följa föreningens värdegrund
är några av de insatser som dessa föreningar har genomfört. Detta är föreningar som tydligt visat vad de står för och vilka värden de vill förknippas med.
Källa: Stockholms Läns Ridsportsförbund

onsdag 18 april

19:41


Litium

Klass 2 hoppningen blev en spännande tävling, framförallt i hästklassen där det blev delad förstaplacering mellan Ebba Olofsson-Wraghe-Litium och Evelyn Norinder-Corlene. Ponnyklassen vanns av Filippa Frithiop på Shadow följt av Ebba Cederqvist-Molander-Floh, Stella Bengtsson-Lollipop, Matilda Alsterman-Chips och Agnes Unosson-Storm. Förutom den ordinarie tävlingklassen ordnades även Play & Jump där Edris Jansson-Hultgren på Corolla tog hem 1:a platsen.

onsdag 18 april

19:34


Cruella

Debutant hoppningen för ponny och hästryttare samlade en stor skara tävlingssugna barn och ungdomar medan hästryttarna valt att stanna hemma och måla påskägg. Vinnare i ponnyklassen blev Tea Kronlund på Cruella, följt av Ameena Lundqvist-Storm, Lina Elmanira-Cruealla och Astrid Eng-Storm. Dessa ryttare är godkända och välkomna att tävla klass 2. Samtliga ryttare gjorde dock en mycket god insats under dagen och som vi vet kan humöret på ponnyerna växla lika friskt som vårvädret i Stockholm. Bra jobbat! Godkänd debutant ryttare på stor häst blev Viktoria Marmdal på Corlene. Grattis! Vi tackar dagens stildomare, Maja Mårdén.

onsdag 28 mars

21:43


Mescalero

Söndagen 25 mars ordnades LC dressyr för både ponny- och hästryttare. Domare var Maria Ankarcrona. Vinnare i LC för ponny: Ella Floding på Belladonna, i hästklassen vann Jessica Carlesson på Mescalero. En godkänd debutantritt gjorde Amelie Lagerqvist på Looise. Grattis! För fullständiga resultat se:

onsdag 28 mars

21:38

Första omgången i Ridsportallsvenskan div.1 i Södertälje 18 mars, blev en långdragen historia. Förklassen gick strålande för de förväntansfulla ryttarna. Felfria rundor och placeringar för Anna-Kajsa-Winnipeg, Katti-Looise och Edris-Sidine. Även Chrisoffer-Cargo gjorde en fin runda med ett litet pet. Sedan blev det en lång väntan, sent på eftermiddagen drog lagklassen igång och då hade luften gått ur både hästar och ryttare lite. Andy på en fräsch, nyanländ Udesso red en säker nolla medan både Anna-Kajsa och Katti fick två förargliga nerslag. Tyvärr ville det sig inte riktigt för Christoffer på hans försiktiga Cargo och därmed blev slutresulatet 16 fel för laget. Det räckte till en blygsam elfte placering. Vinnare i lagklassen blev Årsta-Runsten, tätt följa av hemmalaget Södertälje med Wisby RK på tredje plats.

tisdag 28 februari

22:33


Andy & Colibrie på hemmaplan

Andy inledde tävlingsterminen på Hamre Ridklubb 19/2. Udesso inledde säsongen på bästa sätt med en 7e placering i 1.30 samt 3e placering i 1.40, Jens Fredricson tog hand om 1a och 2a placeringen med rutinerade hästarna: Thelma och Lunatic. Colibrie hade ett pet i 1.30 och ett tidsfel i 1.20 men fick godkänt för sin insats.

lördag 18 februari

21:13


Monica Thorén tar över ordförandeklubban för Bromma Ridklubb 2012. Vi bad Monica berätta lite om sig själv och planerna för ridklubben framåt.

HETA STOLEN:
Ålder: 49 år
Familj: Gift med Magnus. Två barn Niclas 21 år och Felicia 18 år.
Bästa film: Finns många bra men för att nämna några Den engelska patienten, Forrest Gump, Torsk på Tallin.
Bästa Tv-serie: Mia & Klara
Bästa bok: Vet inte – gillar oftast den boken jag för tillfället läser- just nu Eldvittnet av Kepler.
Favoritmat: Måste man välja? Gillar allt som är lagat ifrån grunden -con amore! Om jag ska välja en ingrediens tar jag skaldjur.
Favoritfärg: Röd
Favoritmusik: Allt som går att dansa till!
Favoritresmål: New York
Favorit ämne i skolan: Idrott och språk
Husdjur: Inget just nu. Haft marsvinet Ronja, hamstern Kerstin och kaninen Sofie. Vill gärna skaffa hund.
Favorit häst: Dunder så klart. Tyvärr börjar hon bli gammal så jag rider henne inte så ofta längre. Andra jag tycker om är Wizard, Figo och Primadonna.
Intressen förutom ridning: Jag gillar all typ av träning. Det jag håller på med regelbundet är löpning, spinning och naturligtvis skidåkning, främst alpint. Är också mycket intresserad av resa, shoppa
Och laga mat.
Styrkor: Gillar utmaningar. Målmedveten, envis och ambitiös.
Svagheter: samma som ovan. Kan ha svårt att sätta gränser.
Person som du beundrar och varför: Jag beundrar människor som har talang och gör någonting bra utav det t ex Bono.
Händelse som präglat dig: Naturligtvis när jag blev mamma.
När det gäller hästar är det alla mina somrar på ridläger. Jag tillbringade varje sommar från det jag var 8 år till 18 år (sista åren som ridlägerledare)i Gryts skärgård. Mitt hjärta brinner fortfarande för all typ lägerverksamhet. Är fortfarande busig sedan dess.

Grattis Monica, du är ny ordförande i Bromma Ridklubb. En klassisk sportfråga, hur känns det? Det känns jättebra! Ska bli jättespännande att leda klubben under detta år.

Innan vi går in mer på dina planer och tankar kring klubbverksamheten, hur kommer det sig att du började rida och att du valde Äppelvikens Ridskola? Hur länge har du varit aktiv i Bromma Ridklubb? Vad är det i själva ridningen som tilltalar dig mest? Jag är uppvuxen i Norrköping och började rida Shettis på Hageby gård när jag var 8 år. Fortsatte rida hos bl a Ekenryttarna (Helena Lundbäcks föräldrars ridskola). Därefter red jag fram till dryga 20-års ålder, sen kom karriär och barn emellan. Började rida igen efter det att min dotter börjat på Äppelvikens ridskola. Hon trivdes fantastisk bra och inspirerade mig att ta upp ridningen igen. Det som tilltalar mig med ridning är ju att man är två individer. Det är en fantastisk känsla när man känner samhörighet med hästen. Finns ingenting som slår glädjen efter en hopprunda och allting stämmer, man bli euforisk!

Bromma Ridklubb, en av Stockholms äldsta och mest anrika klubbar. Vilken kompetens tillför du som styrelseordförande och vilka är dina starkaste ledaregenskaper? Jag är egentligen ingen urpräglad föreningsmänniska. Jag har arbetat drygt 4 år i klubben. Min kompetens kommer ifrån näringslivet. Jag är bra på att få människor att arbeta mot gemensamma mål. Skapa gemenskap och driva laganda. Förhoppningsvis är det något som klubben kan ha nytta av.Vilka är dina hjärtefrågor för Bromma Ridklubb och vad ser du som den största utmaningen för klubben just nu? Bromma ridklubb är en jättefin klubb som vi ska vara stolta över. Min dröm är att BRK ska bli Sveriges bästa ridklubb. Genom att driva våra värdefrågor- du och vi tillsammans, vill jag skapa gemenskap via glädje och samarbete. Den största utmaningen just nu är att få ordning på vår ekonomi då föreningen som många andra ridskolor i Stockholm fått avslag på ansökan av statliga Lokstöd. En prioriterad uppgift är att tillsammans med Ridsportförbundet och övriga klubbar få tydliga riktlinjer hur detta kan lösas.

Hur kommer medlemmarna att se någon förändring rent konkret?
Vi kommer att arbeta hårt under 2012 med att synliggöra vårt Kompisprojekt. Vi vill aktivt förmedla en god stämning i klubben där man tar hänsyn till varandra, gammal som ung.
Styrelsen i Bromma Ridklubb skall företräda medlemmarnas intressen, hur säkerställer ni att ni får medlemmarnas åsikter i viktiga frågor? Kommer ni att utveckla befintliga kommunikationskanaler eller kanske lansera nytt? Detta är naturligtvis jättesvårt. Jag tror man måste vara ödmjuk och försöka lyssna in andras åsikter. Valberedningen försöker arbeta med att hitta en bra mix i styrelsen, att den representerar våra medlemmar. I år har vi t ex fått in yngre personer och även en man.
Jag hoppas att vi har öppet klimat och att våra medlemmar känner att det finns möjligheter att framföra sina åsikter. Vi valda representanter har ett uppdrag att bidra till att var och en känner sig välkomna hos oss. Glädjande är att vi får fler medlemmar och föräldrar som vill engagera sig bl a som funktionärer.
Vi kommer att fortsätta kommunicera via de kanaler vi har. Vår hemsida vill vi förbättra ytterligare och planerna är att utnyttja facebook mer.
Bromma Ridklubb om 5-år, 2017, hur har verksamheten utvecklats/förändrats? Jag tror att medlemsantalet har ökat främst pg a fler privatryttare. Vi har utvecklats som tävlingsarrangör då vi haft flera stora tävlingar på anläggningen. Det i sin tur har medfört nya medlemmar som vill tillhöra vår klubb och flera sponsorer som stöttar oss.

I år firar Svenska Ridsportförbundet 100 år, hur firar vi detta på Bromma Ridklubb & Äppelvikens Ridskola? Vi kommer ta tillfället i akt och ordna ett öppet hus den 6 juni med temat ” En dag i vår Sport”.
Svensk ridsport är väldigt framgångsrik nu med Rolf-Göran Bengtssons EM guld och Patrik Kittels strålande dressyrresultat, hur kan vi hänga på denna positiva trend på distrikts- och klubbnivå? Det ultimata vore ju naturligtvis att få hit en dessa ryttare. Vi har varit väldigt duktiga på att arrangera tävlingar hos oss. Det händer mycket kring ridsporten just nu och intresset ifrån sponsorer ökar, så kanske, kanske kan vi få möjligheter att arrangera större evenemang hos oss.
Vad vill du hälsa till klubbens medlemmar och ridskolans elever?
Utmana dig själv i din ridning!
Varför inte låta 2012 vara det året då du tar upp ditt tävlande igen?
Det är alltid roligare att träna mot uppsatta mål. Det kan vara små mål
som att rida en ny häst, ta en privatlektion eller rida debutant i dressyr. Varför inte göra detta tillsammans med en kompis? Det är alltid roligare att göra saker tillsammans och uppmuntra varandra.

onsdag 15 februari

16:40

FLYINGE ON TOUR, söndagen 19 Februari kl. 11:00-12:30 i Stora Ridhuset, Miniclinic med Flyinges instruktörer och elever. Efter clinicen kommer du att kunna ställa frågor och få information om Flyinges olika utbildningar.
VÄLKOMNA!

lördag 11 februari

14:02

Vi tog en pratstund med Clara Sollander, en omtyckt, duktig instruktör på Äppelvikens Ridskola.
Först satte vi henne i Heta Stolen:
Ålder: 40
Familj: Jonas, Sofia 7 år och Oscar 5år
Bästa film: Sagan om ringen trilogin
Bästa Tv-serie: Vänner
Bästa bok: Mankell är alltid ett säkert kort
Favoritmat: Coeur de filet provencal
Favoritfärg: Röd
Favoritmusik: Coldplay
Favoritresmål: Australien vore coolt
Favorit ämne i skolan: Biologi
Husdjur: Kaninen Mia och hunden Tyra Ungersk Vizla som numera bor hos mina föräldrar
Favorit häst och ponny: Topix och Ajja
Intressen förutom ridning: Hinner inte mycket mer än arbete, barn och ridning. Hade jag tid över skulle jag ha ett koppel hundar
Styrkor: Envis, noggrann, glad
Svagheter: Envis, kort stubin ibland
Person som du beundrar och varför: Rolf-Göran Bengtsson! En av världens bästa ryttare med fantastisk teknik och otroligt fin stil.
Händelse som präglat dig: Att få barn är det absolut mest omvälvande som hänt mig.

Hej Clara, hur är läget? Jo tack det är bra! Jag gillar vinter och kyla trots att det innebär pigga hästar och stelfrusna fingrar.

Du jobbar två kvällar i veckan som ridlärare på ridskolan och har ridit på ridskolan sedan du var liten om jag har förstått saken rätt? Berätta lite om hur intresset för hästar uppstod och hur du hamnade på Äppelviken?
Jag och Rebecca, flickan i familjen där jag var dagbarn, lekte mycket häst när vi var små. Hösten 1979 skulle Becca börja rida på Äppelviken och jag följde med. Fortsatte rida på ridskolan tills jag gick ut gymnasiet och började arbeta på ridskolan. Arbetade 4 år innan jag flyttade till Skåne, Flyinge. Där gick jag Stallchefsutbildningen, föregångaren till dagens Hippologutbildning. Det kändes stort att komma dit till alla fina hingstar och duktiga ryttare, Jan Jönsson, Kyra Kyrklund och Peter Eriksson, som var knutna till Flyinge. För mig som kom från en ridskola i stan var det spännande med avelsbiten, fölningar, hingstar och premieringar. Under andra läsåret fick jag möjlighet att bo på gården Snogeholm där vi utbildade unghästar. Det var en underbar tid, som ett enda långt träningsläger. Jan Jönsson och Kyra Kyrklund utnämndes förra året till Sveriges första professorer i ridkonst.

Sedan skaffade du egen häst och tävlade på hög nivå i både dressyr, hoppning och fälttävlan? Vilken gren ligger dig närmast om hjärtat? Vad är tjusningen i de olika grenarna? Berätta mera! När jag var ung var det dressyr som gällde på Äppelviken så i början var det mest dressyrridning som intresserade mig. Det är också i dressyr som jag har min tränarutbildning. Det här var alltså innan Andy och Carro började tävla hoppning med sina ponnyer. Jag har tävlat medelsvår i hoppning, dressyr och fälttävlan och tycker att alla grenar har sin charm. Terrängmomentet i fälttävlan är en adrenalinkick utöver det vanliga. En hopphäst över en riktigt stor oxer eller en dressyrhäst i passage är ju bara så härligt att uppleva och dessutom vackert att se. Tävling har aldrig varit det viktigaste för mig, ingen riktig vinnarskalle och lite för mycket tävlingsnerver för att vara riktigt bra. Roligast är ridningen när man tränar för instruktör, helst banhoppning eller terrängträning.
Du har också ett annat yrke vid sidan om hästarna, vad gör du då? Jag arbetar som sjukgymnast. Jag behandlar patienter med alla möjliga kroppsliga besvär på sjukgymnastmottagningen men jag arbetar också inom hemrehabilitering, vilket innebär att jag träffar patienten i deras hem när de har kommit hem efter en sjukhusvistelse.

Vad är det roligaste med jobbet som instruktör kontra det svåraste? Det är alltid roligt när eleverna får framgång och utvecklar sin teknik. Roligast är det när hela gruppen börjar fungera tillsammans, att det blir flyt för alla i gruppen. Då fungerar lektionerna bra och man kan öka svårighetsgraden. Det svåraste är när ryttaren har lagt sig till med dåliga vanor i sitsen, det är alltid svåra att bryta.

Vad är hemligheten med att få en ridgrupp att fungera bra? Det är trots allt tio personer till häst som har olika målsättning med sitt sportutövande, på Äppelviken är det många som ridit länge med samma grupp år ut och år in? Rätt ryttare på rätt häst. Fördelningen av hästarna är en viktig del för att ridgruppen och lektionen ska fungera bra. Det underlättar om ridkunskapen i gruppen är hyfsat jämn men oftast går det att jämna ut då man fördelar hästar. Har man ridit länge gäller det att lära sig rida olika typer av hästar och ta den utmaningen på allvar. Gillar man framåt hästar och har lätt för att rida dem så är det dags att lära sig rida de lite trögare och tvärt om. Om man vill utvecklas till en bättre ryttare så tror jag man har en hel del att vinna där. På ridskolan finns ju en hel del hästar att välja på.

Varifrån får du inspiration och motivation till din egen ridning och hur behåller du den? Jag tittar på mycket ridsport på TV och dator. Förut när jag hade mer ledig tid åkte jag runt och tittade på träningar och tävlingar. Jag försöker hinna med att gå de årliga vidareutbildningarna för C-tränare i dressyr vilket brukar vara inspirerande. Det är ju så härligt att rida. Den största tjusningen för mig är att utbilda yngre hästar med målsättningen att hästen får hög ridbarhet och blir enkel och trevlig att rida även för andra ryttare. Om hästen dessutom blir duktig på det den var ämnad till, ridskolehäst eller tävlingshäst, är det förstås extra roligt att ha varit delaktig i utbildningen.

Du rider just nu en av unghästarna i stallet, Topix, vilken egenskaperna letar du efter i en häst? Lite egna idéer och bus är helt okej.

Hur skulle du beskriva att Topix passar in på de egenskaperna? Vad är era planer och målsättningen för i år? Positiv, arbetsvillig och ha bra framåtbjudning. Topix har de egenskaper jag söker men hon kan vara lite väl busig ibland. Målsättningen är att Topix ska komma igång med tävlingshoppning under våren. Topix tycker det är fantastiskt roligt att hoppa, men kräver en del träning för att hoppa i avspänd stil. Anna-Kajsa och jag hjälps åt med ridningen och Andy ser till att vi gör det bra.

Nu är ridsporten inne i en framgångsvåg mest tack vare Rolf Göran Bengtsson och Patrik Kittel, vad skulle du vilja förändra och förbättra inom ridsportklimatet i Sverige? Hur tycker du vill ska förvalta framgången och uppmärksamheten i media? Rolf-Göran vann Jerringpriset med överlägsen marginal. Tråkigt nog blev det debatt efter tillkännagivningen trots att det var svenska folket som röstat fram pristagaren. Ridning anses av en del oinvigda inte vara en sport eftersom de inte tycks förstå att ryttaren har avgörande betydelse för hur väl hästen presterar även om det är hästen som gör den största fysiska insatsen. Ridning är en stor sport i Sverige som tyvärr får alldeles för lite uppmärksamhet och respekt. Sportjournalisterna har en del ansvar här eftersom de styr över rapporteringen.

Är det något du vill hälsa till ridskolans elever och klubbens medlemmar? Det tar tid att lära sig rida! För somliga tar det lite längre tid att hitta en bra teknik i ridningen. Försök att inte jämföra dig med dina kompisar utan låt din ridkänsla växa fram i lugn och ro. Läs flera olika ridhandböcker så att du är ordentligt förberedd innan din ridlektion och fråga någon av ridlärarna om det är något du inte förstår. Under din lektion kan du själv försöka arbeta med din sits. Rätta till din sits, från topp till tå, flera gånger per varv. Att se bra ridning är lärorikt så åk och titta på träningar och tävlingar. Och du – glöm inte annan form av träning. Det gäller att ha bra kondition och styrka för att rida bra!

lördag 11 februari

13:54


Floh

Även LC dressyren, 5 februari, blev en kylig tillställning. Vann LC:1 för ponny gjorde Ebba Cederqvist på Floh, följd av Tea Kronlund på Ajja, Zoé Pellisier/XL, Hedda Billstein/Floh, Johanna Sandahl/Chips och Stella Bengtsson på Beauty. Totalt 13 ponnyekipage till start. Hästklassen gick i LC:2 och vanns av Bia Pellisier på Sidine, följt av Anna Bertels på Corlene, totalt fem ekipage kom till start. Dömde gjorde Pernille Jennesäter.

tisdag 31 januari

16:59


Sunny
Vi är glada att så många tappra ponnyryttare kom till start i söndagens debutantdressyr, trots det kylslagna vädret. Fina ritter blev det också, samtliga startande blev godkända:
Hanna Landberg/ Sunny, Cecilia Hellström/ XL, Adam Blomber /Beauty Sara Enegren /Jonna, Tea Kronlund /Ajja ,Ebba Cederqvist Lollipop
Astrid Forsell/ Belladonna, Oona King/ Chips, Clara Flodmark Chips Josefine Reiner/ Puff, Martina Löfgren/ Lollipop, Klara Lundberg /Storm, Marine Puumula/ XL, Andrea Nobel/ Jonna, Evelina Beyene/ Benny, Veronika Gisle/ Storm, Selma Stockhaus/Benny, Johanna Sandahl/ Tom. Två hästekipage ställde också upp och blev godkända för avancemang i klasserna: Jessica Carlesson på Mescalero och Annelie Arffman på Quebec.

måndag 23 januari

12:01


Storm

Söndagens klass 1 bjöd på många fina ritter. Bland ponnyryttarna var Tilda Anell på hoppmaskinen Shadow bäst i klassen följd av Tilia Lind på Storm. Lotta Andersson på Sidine tog hem vinsten bland hästryttarna, följd av Edris Jansson-Hultgren på Corolla, Bia Pellisier- Irca och Ulrika Lövdahl-Acapella. Dagens premiärklass, blåbärshoppning/Play and Jump vanns av Emma Stockhaus på Prada, följd av Amelie Furborg-Quebec, Monica Thorén-Corlene och Ann-Marie Brandt på Litium. Grattis till alla duktiga elever! För fullständiga resultat se Bromma Ridklubbs hemsida.

torsdag 19 januari

16:09

Under söndagens Klass 1 hoppning testkör vi en ny tävlingsform, klass 1 Grand Prix, du som är intresserad av att tävla på lämplig höjd (70 cm neråt) för ekipagets nivå kan skriva upp dig på intresseanmälan på anslagstavlan i stallet, inkl. önskemål kring häst.
Den här tävlingen går av staplen som sist på dagen, första start i Klass 1, som är hästryttarna, beräknas starta vid 15:30, därefter ponnyklass och sedan ‘GP’ klassen.
Samling kl. 13:00.
För mera info, kontakta Andy eller Vavva.

måndag 16 januari

16:22


Corlene med Maria Waldö

Söndagen 15 januari var en späckad dressyrdag med fyra klasser. Dagens dressyrdrottning var Corlene, som vann LA:2 med Katarina Wright och LB:1 med Katharina Kuylenstierna. Ponnyklasserna vanns av Anna Wahlund på Beauty, LB:1 och Matilda Alsterman på Jonna, LC:2. För övriga placerade se
Dagens domare var Marianne Kurlandsky.

måndag 9 januari

16:37


Sidine
Klass 2 hoppningen 6 januari var en populär hopptävling, inte mindre än 25 ponnyekipage deltog och 14 hästekipage. Vann ponnyklassen gjorde Storm med Tiffani Segerbrand på ryggen, han kammade dessutom hem andraplaceringen med Hanna Sjönvall. Av hästarna var det Sidine med Mika Berglund som imponerade mest på dagens domare: Caroline Lagergréen. En debutantryttare, Anna Berthels på Corlene, blev godkänd och kvalade för klass 2. Övriga placerade i klass 2 för häst: Lovisa Henriksson/ Prada, Marita Jemdahl/ Acapella och Emma Stockhaus/Figo och i ponnyklassen: Ella Jemdahl/ Benny, Ebba Cederqvist/, Julia Sundvall/ Ajja, Nathalie Lager-Andersson/ Lollipop, Saga Heed Gärtner/ Irca, Mikaela Knutzon/ Apache och Hanna Landberg/ Sunny.

fredag 6 januari

17:14

Årets första tävling, 5 januari, var en debutant tävling i hoppning för ponnyekipage. Domaren Lisa Winther gav godkänt betyg till Hanna Sjönvall, Elsa Pramsten, Hanna Koller Storm, Marine Puumala, Clara Flodmark och Oona King. Dessa ryttar är nu kvalificerade för att rida klass 2 hoppning. Sammanlagt deltog 18 ekipage varav några utom tävlan.

lördag 24 december

10:50


GOD JUL ALLA ELEVER!
Den årliga julaftonskadriljen är nu riden och den var traditionsenligt den bästa någonsin.. Ridskolan vill önska elever, personal och framförallt alla hästar en riktigt god jul.

onsdag 14 december

13:30

Nya ponnies på ridskolan!

Curry
Tre nya ponnies har kommit från Irland nyligen.
De heter Curry(D- Ponny 5 år), Angel(D-Ponny 8 år) och Shadow(C-Ponny 11 år).
De är väldigt snälla och har acklimatiserat sig väl i den nya miljön.

onsdag 14 december

12:37

KOMPIS – för en trygg stallmiljö

KOMPIS är ett projekt som syftar till att en positiv och trygg miljö i stallet. Projektet startade under hösten 2011 då ridskolan i samarbete med klubben tog initiativ till att utveckla verksamheten för att främja en positiv och trygg stallmiljö.
Ridskolan och klubben har bildat en projektgrupp – KOMPIS – som ska ta fram handlingsplaner för att stallmiljön ska bli ännu bättre, att fler ska känna kamratskap i stallet samt att brister uppmärksammas och hanteras på ett lämpligt sätt.

Kontaktpersoner för KOMPIS
Andy Lagergréen: 0709-79 79 87, ridskolan@telia.com
Lotta Tanner: 070-395 19 41, lotta@crowdedhouse.se

Läs mer på BRK:s hemsida om:
Bakgrund
Kompisgruppen
Projektets mål – och vägen dit

söndag 11 december

23:19

Fotograf: Terese Stackelberg
Bromma Ridklubbs Ungdomssektion bjöd på en fullspäckad Luciashow inför knökfulla läktare. Julstämningen infann sig efter traditionsenligt Luciafölje till häst. Därefter bjöds på fartfylld show med bl.a. indianer och cowboys, agility, kadrilj samt kändishoppning mellan ridskolans egen elev: Amanda Rydman-Mescalero mot Jonas Leksell-Prada, Maria Akraka-Irca och Musse Hasselwall-Figo. Vinnare korades genom felfri ritt samt stilbedömning. Stilpriset vanns av Jonas på Prada. Vinnare av tävlingen blev Amanda på Leo. Musse bjöd som vanligt på en riktig show på en taggad Figo trots en avsittning på framhoppningen. Dagens stildomare var Caroline Lagergréen och Christoffer Gottlieb, de öste beröm över ryttarna, som verkligen imponderade med sin mjuka, följsamma ridning.

torsdag 1 december

07:40

JULKURSERNA ÄR ÖPPNA!
Stor häst:
Hoppkurs I 26-28/12 2 grupper Instr. Andy Lagergreen
26/12 kl. 12.00-15.00, 27+28/12 kl. 16.00-19.00
Pris: 1.600

Hoppkurs II 2-4/1 1 grupp Instr. Andy Lagergreen
Kl. 14.30-16.00
Pris: 1.600

Dressyrkurs I 29-31/12 2 grupper Instr. Maria Waldö
29+30/12 kl. 16.00-19.00 31/1 (Nyårsafton) kl. 10.00-13.00
Pris: 1.600

Dressyrkurs II 2-4/1 1 grupp Instr. Cissi Öhrn
Kl. 10.30-12.00
Pris: 1.600

Ponny:
Hoppkurs I 26-28/12 2 grupper Instr. Lisa Winther
Kl. 13.00-14.30
Pris: 1.500

Hoppkurs II 2-4/1 1 grupp Instr. Andy Lagergreen
Kl. 13.00-14.30
Pris: 1.500

Dressyrkurs I 29-31/12 2 grupper Instr. Cissi Öhrn
29+30/12 Kl. 13.00-16.00 31/12 (Nyårsafton) Kl.10.00-13.00
Pris: 1.500

Dressyrkurs II 2-4/1 1 grupp Instr. Cissi Öhrn
Kl. 9.00-10.30
Pris: 1.500

OBS Max 8 ryttare/grupp, 1,5 timmes ridning
Kursen betalas vid kursstart eller per P.g. 875163-8 (Ta med kvitto!)

Ridläger Ponny
27-30/12 Kl. 8.30-12.00 Ridläger för dig som rider på JII och JIII.
Ridning+teori Max 10 ryttare Instr. Annika Fagerholt
Pris: 1.600

Minikurs Ponny
2-4/1 Kl. 14.00-15.00 Minikurs för dig som rider på JN.
Du rider samma häst 1 Timme/dag i 3 dagar.
Max 8 ryttare Instr. Annika Fagerholt
Pris: 800

Anmäl dig i stallet eller per telefon till Vavva eller Andy

Hjärtligt välkomna på jullovet!

söndag 27 november

22:11

Foto/Källa: Hippson
Musse Hassellwall stal hela showen i Kändishoppningen genom att rida omhoppningen barbacka!
Ridskoleryttaren Amanda Rydman slutade på en sjätte plats i Kändishoppningen på Stockholm International Horse Show i Globen.
Inför 10 000 personer tog nerverna lite över och hon följde inte riktigt sin plan i omhoppningen, enligt Amanda själv, vilket resulterade i en rivning.
I grundomgången gavs även stilpoäng av domarna Sylve Söderstrand och Pether Markne. Amanda fick beröm för sin målmedvetenhet och blick, däremot ville domarna gärna att hon är lite lättare i sitsen.
Amanda red det 10-åriga dressyrstoet Deftera e. Warsteiner som ägs av Berit Håkansson.
Vann Kändishoppningen gjorde Mia Coldheart, tätt följd av Jenny ‘Velvet’ Pettersson på sin egen häst och Sara Sommerfeld som hade fått låna Haide Westrings rutinerade tävlingshäst Clinton.
Stilhoppningen vanns av Caroline af Ugglas på egen häst, följd av Anders Östman och Mia Coldheart.

lördag 26 november

16:53

Välkomna till Äppelvikens Ridskolas och Bromma Ridklubbs traditionsenliga Luciashow
Teater med cowboys, indianer och ponnies
Kändishoppning med bland andra Maria Akraka, Musse Hasselwall och Petra Nielsen
Agility
Luciatåg
Söndagen 11 december kl 16.00, Stora Ridhuset
Entré: Vuxen 50 kr, barn 30 kr, familj 100 kr. Glögg och lussebulle ingår i priset.

lördag 26 november

16:49

Söndagen 20 november gick inte mindre än tre olika dressyrklasser av staplen på Äppelvikens Ridskola. Följande vinnare korades: Kia Heed-Corlene i LA, Amelie Furborg-Brandon i LB och i ponnyklassen, LB, vann Tilda Anell på Lollipop. För hela resultatlistan.

söndag 13 november

23:15

XL
LC:1 dressyren för häst dominerades av systrarna Kuylenstierna, vann gjorde Ulrika Kuylenstierna på Corlene, tätt följd av Pernilla Quist på Primadonna, med samma procent 67,7% vilket betyder att rörelser med högre koefficient blir avgörande, tredjeplats kammades hem av Katharina Kuylenstierna på Sidine, 62,5%.
Ponnyklassen vanns av Moa Mårtensson på skimmeln XL på 58,5%, följt av Matilda Alstermann på Jonna 57%, Lovisa Lundevall på Sunny 55,9% och delad fjärdeplats mellan Alice Linblom och Ella Jemdahl på samma ponny, Cruella, och samma procent 55,5%

söndag 13 november

23:06

Denna helg, 111111-111113, var det nationella hopptävlingar i Södertälje. I fredags placerade sig Anna Kajsa Brandt på elfte plats med Winnipeg, efter två felfria rundor i 1.20 m. Andy hade helgens bästa runda med Udesso i lördagens 1.30 m, bed.A:0, som med en snabb och felfri runda belönades med åttonde plats. Andy hade även med sig Colibrie som tyvärr inte fick någon placering denna helg.

söndag 6 november

19:51


Anna-Kajsa Brandt på Winnipeg placerade sig på tionde plats i 1.0m hoppning i Botkyrka genom två felfria rundor. Andy deltog med Lambretta i unghästklassen på 1.0m även han felfri.

söndag 6 november

19:44

Intervju med Amanda Rydman, som deltar i kändishoppningen i Globen 27 november.

Heta Stolen:
Ålder: 44
Familj: Min man Robert, våra söner: Isak 7 Benjamin 6 samt bonusdotter Tyra 14
Bästa film: ”Röda lyktan” Zhang Yimou
Bästa Tv-serie: Mad Men
Bästa bok: 100 år av ensamhet, Gabriel García Márquez, Kafka på stranden Harumi Murakami
Favoritmat: skaldjur
Favoritfärg: ’havsblågrön’
Favoritmusik: jobbar med radio och gillar mycket: soul, hiphop, gitarrpop – inte så hårdrockig
Favoritresmål: Asien; Stora Barriärrevet, Mauritius
Favorit ämne i skolan: musik (gick i Adolf Fredrik), svenska, engelska
Husdjur: katt
Favorit häst: Primadonna, Leo
Intressen förutom ridning: musik, umgås med vänner
Styrkor: Supersocial och verbal, fokuserad när det gäller, envis
Svagheter: överanalyserar och tror jag klarar allt – om folk säger att jag gör det
Person som du beundrar och varför:
Robyn – för sin integritet och att hon helt vågat gå sin egen väg. Trots att en massa människor ryckt och dragit i henne och gett henne goda råd om vad som är bäst för henne och hennes talang, så har hon helt lyssnat till sig själv och vad hon velat göra – och gjort det på ett grymt bra sätt. Coolt.,
Händelse som präglat dig:
Man är ju en mix av sin historia; när jag just som nykläckt från Journalisthögskolan skulle sälja in ett reportage, men istället fick jobb på P3 på stående fot, när jag blev utskickad till Bangkok som Asienkorrespondent för Sveriges Radio i 3 månader (hjälp) och förstås när jag fick mitt första barn.

Jag tog en kort pratstund med vår käre Brommaryttare Amanda Rydman som är i högsta grad aktuell inför sin medverkan i kändishoppningen i Globen 25-27 november. Idag har hon precis avverkat en klubbhoppning med sin vapendragare Mescalero, även kallad Leo, en elvaårig valack efter e. Uscudar de Malais, som Äppelvikens ridskola köpte in under våren. En van tävlingshäst som verkligen tände till i dagens tävling. Vi undrar om detta är en ny taktik efter att hon fått inbjudan till Globen?
Amanda skrattar och medger att hon ville rida på lite inför dagens tävling men att hon inte hade räknat med att han skulle bli så övertänd.

Men tillbaks till Stockholm International Horse Show (SIHS) och Kändishoppningen, vad var din första reaktion när de ringde från SIHS?
’Min första reaktion var, ursäkta är det någon som driver med mig, en Hassan ringning, driver du med mig?’ berättar Amanda.
Personen som ringde upp fick verkligen övertyga Amanda om att detta var på riktigt. Efter Kajsa Bergqvists avhopp hade ett flertal personer varit på tal men det var först när Amandas namn kom på tal som ansvarige för kändishoppningen Fabian Rodhe/ gav sitt medgivande.

Hur känns det nu när du hunnit tänka efter lite och faktiskt börjat träna på allvar inför uppgiften?
’Nervöst men superroligt, hur ofta får man hoppa i Globen? Det kommer säkert att vara så nervöst när man väl är där man får bara fokusera på sitt jobb, dessutom är det kul med extra hoppträning, på arbetstid?’ säger Amanda.

Vem är det du tränar för och var rider du?
’Vi tränar för Lena Bredberg på Stora Wäsby, hon är jätteduktig och har samma träningsfilosofi som Andy’, berättar Amanda.
Andy är alltså Anders Lagergréen som Amanda rider och hopptränar för två dagar i veckan på Äppelvikens Ridskola i Bromma.
’Jag kommer att ta några extra lektioner för Andy också de tre veckor jag har kvar inför själva tävlingen i Globen, han känner mig väl efter alla dessa år och kan mina styrkor och svagheter’, fortsätter Amanda.

Vilken häst kommer du att rida i Globen?
’Jag vet inte riktigt ännu, men troligen Debbie – ett sto e. Warsteiner, som varit i Globen förr, men som slängde in Sara Sommerfeld i väggen förra tisdagen, berättar Amanda, första gången jag tränade för Lena red jag en superfin 7årig valack som heter Los Alamos e. Lord Sinclair III , u. Ramona J, men han blev tyvärr såld direkt efter. Förra gången, i tisdags, red jag Bamse, en tittig dressyr häst som inte förstod de här blinkande stjärnor under hindren, jag tror inte jag skall rida honom i Globen men Lena var nöjd med oss under träningen i alla fall, nu hoppas jag att jag snart får veta vilken häst jag skall ha så att jag kan lära känna den och hinna rida in mig på den lite’.

Berätta lite mer om era träningar och hur stämningen är i gruppen, är det blodigt allvar eller mysigt och avslappnat?
’Det är gemensamma träningar på tisdagar kl. 11 på Stora Wäsby, jag tror att det är öppet för publik, det var iaf en massa människor där och tittade sist, då tränar alla.
Atmosfären är väl mest så att Musse och Ola hetsar varandra, de vill definitivt slå varandra. De var inte där i tisdags, så jag vet inte riktigt hur det blir när hela gruppen är samlad. Men de var väldigt duktiga, Ola Rapace har ridit sedan i våras och Musse han håller på att ta galopplicens och rider fyra dagar i veckan, samt har vunnit i Globen flera år, så det blir definitivt hårt motstånd.’ berättar Amanda.

Annars är alla väldigt peppande och berömmer varandras rundor…

Hur går tävlingen till egentligen?
’Det är ett stilpris som delas ut och ett pris för snabbaste ritt, själva tävlingen avgörs på söndag kväll’, informerar Amanda, ’dessutom är det en stafetthoppning med en etablerad elitryttare på fredag men jag vet inte om jag kommer att rida den än.’

Amanda, vem tror du blir den svåraste motståndaren?
’Musse och Velvet, Musse som jag känner, har världens balans och vinnarskalle, Velvet har egen häst och rider också jättebra. En annan vinnare kan vara Mia Coldhart, hon är ny för i år men skall låna en jättefin häst av sin kompis, har ridit mycket som ung och varit medryttare på häst. Men både Musse och Velvet har ju vunnit flera gånger tidigare.’

Amanda, vad tror du blir den största lärdomen, och har du lärt dig något så här långt?
’Naturligtvis massor genom att vara med om en så stor tävling, men redan nu att anpassa ridningen till olika typer av hästar och vara lyhörd, lite nya banor med mycket blommor och attiraljer på banan för att tvingas rida bra vägar, men framförallt säkerheten går främst. Sedan skärper man ju sig lite, gör man värsta vurpan vet man ju att det kommer att ligga ute på nätet och få 2000 klick, det vill man helst inte.’

Vad är taktiken och målsättningen?
’Naturligtvis satsar jag på vinst men mycket kan hända, taktiken beror lite på vilken typ av häst jag kommer att rida, jag hoppas att jag får veta det snart så att jag får rida på den några gånger innan’ fortsätter Amanda. ¨

Vi tackar för den pratstunden och önskar Amanda stort lycka till, vi kommer naturligtvis att hålla tummarna och heja för hela slanten den 27 november.

Läs mer om Stockholms Horse Show

lördag 5 november

16:15

Vinnarna i klass 2, klubbhoppning, för hästekipapage är Katarina Wright på Quebec och bland ponnyekipage/juniorer: Nathalie Lager-Andersson på Storm.

Det var sammanlagt 23 ponny/juniorryttare och 11 hästekipage som kom till start. Övriga placerade i ponny/juniorklassen är Nicia Floregård på Irca/ Sigrid Lindblom på Lollipop som delar andraplatsen på 74 stilpoäng, Ella Jämdahl på Cruella/Saga Heed på Acapella delar fjärdeplatsen med 72 poäng, sjätteplats till Mathilda Antonsson på Magnum, 70 poäng. Vinnaren Nathalie red ihop sammanlagt 78 poäng.
I hästklassen var övriga placerade ekipage Felicia Smith på Litium med 73 poäng samt Johanna Dolk på Caravelle 67 poäng. Katti och Quebec, som vann, red ihop 75 poäng.
Dagens domare var Helena Hoffman.

onsdag 2 november

13:50

Amanda Rydman
Foto/Källa:Stockholm Horse Show

Amanda Rydman rider Kändishoppningen vid Globen Horse Show. Amanda har ridit på Äppelvikens Ridskola i många år och är en välkänd mediaprofil. Nu får hon tillfälle att visa upp sina ridkunskaper för en ännu större publik, vi håller naturligtvis tummarna.

måndag 24 oktober

16:12

Hallstaviks ryttarförening vinnare i Ridsportallsvenskan Div. 3 i Stockholm
Det blev en säker seger i finalen av Ridsportallsvenskans division 3 för Hallstaviks Ryttarförening, som enda lag med tre felfria ekipage behövdes det ingen omhoppning för att kröna segraren. Dessa fina ritter bjöd Linda Nordgren Kilpeläinen på Shiva, Therese Vainovskis på Grenda, Amanda Westerlund på Wilson och Denice Andersson på Luuring på, väl coachat av lagledlaren Lotta Skoglund.
På andra plats kom Mälarhöjdens Ridsällskap och som trea Stäketryttarna, både dessa lag hade ett ekipage på fyra fel, varav resultatet mellan dessa två avgjordes genom lagets sammanlagda tid.

Allsvenskan inom hoppning bedrivs på fyra olika nivåer, från division 3 till Elit. Tävlingen är uppdelad i olika zoner och i division 3 för Stockholmsområdet har sammanlagt 23 lag kämpat om finalplatserna. Lagen består av fyra ekipage där minst en ryttare är junior, ett resultat räknas bort. Hinderhöjden i finalen ligger på 1, 05.

Tävlingen på Bromma Ridklubbs och Äppelvikens Ridskolas fina anläggning var välbesökt i det vackra höstvädret, förutom tävling bjöds det på ponnyridning för de minsta och även våfflorna som Bromma Ridklubbs Ungdomssektion serverade var mycket populära.

Förklassen på 0,95 m. vanns av Elin Lundgren Östlund på New La-Zilla från Färingsö Rididrott, som även kammade hem andraplatsen på Coconut. Trea blev Nina Latumaa på Lemon Light, från Team Aspvik.
1,05 m. klassen vanns av Frida Möller på Sif från Mälarhöjdens Ridsällskap, följt av Stora Wäsbys Thérèse Andersson på Bravalidens PT och därefter Sofie Hallvig på Roy Skovvang. De bjöds också på fina ritter bland unghästekipagen och sammantaget var det nästan 200 ekipage som deltog under dagen.

’Finalklassen var naturligtvis dagens höjdpunkt, det är alltid spännande med lagtävlingar och en final därtill gör att det blir extra nerver’, säger Lotta Andersson, tävlingsledare från Bromma Ridklubb, ’vi gratulerar en än gång det vinnande laget från Hallstavik.’
I finalklassens andraplacerade lag från Mälarhöjden red Sally Jacobsen på Quercia Van De Goudblomme, Ellinor Kempe på Carlotta, Frida Fermelin på Leonardo och Frida Möller på Sif och i de tredjeplacerade Stäketlaget red Amanda Johansson på Demi Moore, Jenny Palm på Fideli, Kelly Haag på Highnez och Melinda Määttä på Lena-Greta.

Även lagledaren för Bromma Ridklubb Anders Lagergréen är nöjd med dagen, trots stolpe ut för hemmalaget som slutade som sexa i finalen.
’Det har varit en fin tävlingsdag, många av våra skolhästar med lektionsryttare på ryggen har gjort fina rundor i både förklasser och lagklassen och det är alltid roligt att bjuda in till arrangemang på den här fina anläggningen, så vi hoppas att alla besökande ryttare haft en bra dag hos oss.’

Banbyggaren Unni Gustafsson hade byggt fina, utslagsgivande banor och företagarna från närområdet tillsammans med ridsportbutikerna bjöd på fina priser till placerade ryttare.

torsdag 20 oktober

14:13

Final i Allsvenskan, div. 3 hos Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola söndagen 23 oktober. De flesta av ridskolans hästar och ryttare kommer att vara i hetluften, mer än 20 hemmaekipage kommer att delta. Mera info och startlistor hittar du på Bromma Ridklubbs hemsida, under tävling.

fredag 14 oktober

17:15

Inför finalen i Allsvenskan på hemmaplan nästa helg så passade vi på att mäta pulsen på tre av de duktiga tjejerna som var med i laget i Djursholm, där de säkrade en seger och därmed finalplatsen; Victoria Brattström, Katarina Wright, Hilda Henriksson och Felicia Smith.

Det är ju en ganska speciell känsla att rida i lag, vad är det roligaste och vad är den största utmaningen att rida i en lagtävling?Felicia: Har ju bara ridit i laget den här gången, men det är en större utmaning eftersom ens resultat påverkar alla och också roligare på grund av det(att man tävlar tillsammans)
Katti: Att rida i lag är jättekul för att man peppar varandra så mycket och alla delar glädjen efter en lyckad runda. Den största utmaningen tycker jag är att inte känna för mycket press eller lägga för mycket press på någon annan utan istället försöka uppmuntra varandra hela tiden.
Vicky: Det roliga är att det är helt annorlunda att tävla tillsammans i ett lag än att tävla individuellt. Jag tycker att man har mer press på sig i ett lag, men det gör inget för då rider man oftast bättre.
Hilda: Det roligaste är nog sammanhållningen och glädjen tillsammans. Största utmaningen måste väl vara pressen, eftersom att resultatet påverkar hela laget.

Hur peppar ni varandra inom laget? Speciellt om det kanske är någon som fått ett lite sämre resultat?
Felicia: Om ens resultat är mindre bra är det nog mest man själv som tycker det är jättedåligt, alla i laget vet ju att man gör sitt bästa oavsett hur det går.
Katti: Vi peppar varandra genom att hjälpas åt, ge varandra tips och uppmuntra varandra. Om någon får ett sämre resultat än vad den hoppats på är det bara att försöka få den personen att glömma det och glädjas om det går bra för de andra och få den personen att känna att den är en lika stor del av det förhoppningsvis goda resultatet.
Vicky: Jag försöker att vara uppmuntrande och peppa alla i laget oavsett om man varit med förut eller inte, speciellt om någon fått ett lite sämre resultat
Hilda: Vi försöker trösta varandra om någon är missnöjd. Man får tänka tillbaka på en tidigare runda som gått bra.

Blir ni mer nervösa när ni rider i lag än när ni rider individuellt?
Felicia: Jag blev lite mer nervös när jag skulle rida i laget, men tänkte inte så mycket på att det var laghoppning. Är ganska nervös bara över att tävla nämligen.
Katti: Jag skulle inte säga att jag blir mer nervös, men jag känner absolut mer press i lagklassen eftersom flera personer påverkas av mitt resultat.
Vicky: Ja, eller jag blir nog mer taggad än nervös. Jag vill såklart att mitt resultat ska vara så bra som möjligt.
Hilda: Lite mer nervöst är det ju men jag blir nästan mer nervös över vissa tittiga hinder osv.

Samtidigt är det delad glädje också, hur har ni firat vinsten i Djursholm?
Felicia: När vi var där på Djursholm och fick veta att vi vunnit var det jättekul, ärevarvet tillsammans var härligt.
Katti: Vi har faktiskt inte firat så mycket
Vicky: Ärligt talat så har jag inte firat någonting, bara pussat lite extra på Quebec!
Hilda: Vi har väl inte riktigt firat någonting men vi är väldigt glada över vinsten! Superkul!

Hur tycker ni att en bra lagkamrat skall vara, vilka är viktiga egenskaper?
Felicia: Som lag är det bra om man hjälps åt och peppar varandra, som vi gör!
Katti: En bra lagkamrat ska få alla att känna sig delaktiga och välkomnade i laget och alla ska känna att de har en betydande roll.
Vicky: Jag tycker att man ska kunna ha roligt tillsammans i laget och att det inte blir dålig stämning om det går mindre bra för någon
Hilda: Jag tycker att man ska vara hjälpsam, glad och bra på att samarbeta, att man inte blir besvikna på varandra om någon får ett lite sämre resultat. Det blir så mycket bättre stämning om alla är glada!

Hur viktigt är det att ha en erfaren och duktig lagledare med sig?
Felicia: När man vet att man har någon med sig som har full koll och kan ge de bästa tipsen hjälper det själförtroendet jättemycket!
Katti: Jag tycker att det är viktigt med en bra lagledare som kan hjälpa till att hålla ihop laget och hjälpa ryttarna. Det är speciellt viktigt när något oförutsägbart händer t.ex. om en häst inte går bra på framhoppningen så är det viktigt att lagledaren snabbt kan lösa problemet och peppa ryttaren.
Vicky: Det är väldigt viktigt. Det är coachen som stöttar hela laget med hur man ska rida osv.
Hilda: En bra lagledare är väldigt viktigt tycker jag, som kan coacha under tävlingen. Annars är det lätt att man blir osäker och nervös när man kommer in på banan.

Felicia och Hilda, för er var det första gången ni är ute och tävlar externt för BRK i höst, vad är den viktigaste lärdomen ni fått under de här första tävlingarna?
Felicia: Att det är nervöst, superkul, annorlunda mot att hoppa hemma (positivt) och gör verkligen att man vill lära sig mer. Och att ärevarv är en väldigt kul sak!
Hilda: Jag vet inte vilken som är den största lärdomen, man har fått komma ut och se hur allt går till och allt tillsammans har varit en stor lärdom.

Vicky och Katti, ni har ju tävlat ganska mycket tidigare och får väl räknas som ankare i laget, vad har ni lärt er eller förbättrat under de här tävlingarna?
Vicky: Jag har lärt mig att hitta det som är lagom och inte överrida.
Katti: Det som jag var mest nervös för på Djursholm var att jag skulle rida sist eftersom man har mycket press på sig då. Att jag själv fick veta att jag klarar att rida under press var en viktig lärdom för mig under den tävlingen. Jag hoppas också att jag har blivit bättre på att stötta och peppa de andra i laget. Sen får man ju mer och mer rutin för varje gång man tävlar och jag tycker att jag har blivit mer strukturerad och bättre på att planera min egen tävling med framridning och framhoppning även om jag har mycket kvar att lära mig.

Nu är det viktigt att ladda om inför finalen på hemmaplan, hur laddar ni kvällen innan en tävling?
Felicia: Laddar innan tävling med att fixa häst och utrustning extra noga
Katti: Jag tycker om att vara i stallet och fixa kvällen innan tävling, packa det sista och bara slappna av. Väl hemma försöker jag väl bara se till att gå och lägga mig tidigt.
Vicky: Jag brukar först fixa i stallet med hästen och utrustningen. Sedan tar jag det bara lugnt och går och lägger mig relativt tidigt.
Hilda: Jag laddar nog inte på något speciellt sett tror jag… Jag äter och dricker ordentligt och går och lägger mig tidigt.
Hur ser taktiken ut inför finalen på hemmaplan? Hur känns hästarna?
Felicia: Taktiken : felfria och vinna. Corlene är världens bästa och alla våra hästar hoppade super på vår förra tävling så det går nog bra!
Katti: Någon taktik har jag inte än, men jag tycker att Looise är i bra form så förhoppningsvis kan vi nå bra resultat på hemmaplan.
Vicky: Quebec är i superbra form just nu, så jag hoppas att det håller i sig och oavsett vilka som rider i laget är det självklart vinst som gäller!
Hilda: Hmm vi har nog ingen taktik tror jag… alla gör sitt bästa.
Litium har känts bra båda tävlingarna, han blir ju mer taggad när vi åker iväg såhär! Jag har ju inte ridit honom så mycket innan men det har varit väldigt kul under den här tiden.

söndag 9 oktober

15:24

Bromma Ridklubbs lag vann 2:a omgången av Allsvenskan div. 3 i Djursholm. Victoria Brattström-Quebec, Katarina Wright-Looise och Felicia Smith-Corlene nollade i grunden (klassen 1m bed.A:1a), eftersom ingen av de övriga lagen hade lika fina resultat just idag krävdes ingen omhoppning. Det betyder att laget är klart för final som går på hemmaplan 23 okt. Förutom redan nämnda ekipage deltog även Hilda Henriksson på Litium i laget, Litium hade tyvärr inte en av sina bästa dagar trots tappert kämpande av Hilda och ekipaget blev uteslutet. I förklassen, 0:95, 2 faser bed.A:0/A:0, blev Lovisa Lundevall på Acapella och Vicky på Quebec placerade, sexa och elva. Felfri ritt gjorde också Katti på Looise, första oplacerade i klassen. Sofie Kysela-Caravelle var även på plats i Djursholm men det blev ingen placering för dem den här dagen. I lagklassen var övriga placerade lag, Färingsö RI och Mälarhöjdens RS.

söndag 18 september

14:49

Bromma Ridklubbs lag på 4:e plats i Div. 3 Ridsportallsvenskans första deltävling i hoppning. Laget bestod av Victora Brattström-Quebec, Katarina Wright-Looise, Hilda Henriksson-Litium och Sofie Kysela-Caravelle. Både Katti och Hilda stod för säkra prestationer med nollrundor medan Vicky fick ett retsamt pet på välhoppande häst. Sofie fick lite trassel över en oxer, kom i obalans och fick därefter stopp men stod för en fin nollrunda i framhoppningsklassen. Där förutom lagryttarna Lovisa Lundevall på Acapella och Felicia Smith på Corlene deltog. Både Lovisa och Felicia gjorde felfria ritter i sina båda klasser. Övriga ekipage från Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola denna dag var Anders Lagergréen på debuterande Lambretta, som skötte sig utmärtk på sin första tävling, Anna-Kajsa Brandt som även hon fick en fin felfria runda på Winnipeg som gör tävlignscomeback efter en lång skadesäsong. Värmdo Ridklubb arrangerade en trevlig tävling på välbyggda banor, som vinnare i lagklassen slutade Färingsö ridklubb följt av ridklubbarna från Djursholm och Södertälje.

tisdag 6 september

17:45

18 September är det dags för första omgången i Ridsportallsvenskan div. 3 i hoppning hos Värmdö Ridklubb. Bromma Ridklubb startar med ett lag på Äppelvikens Ridskolas skolhästar. Ekipagen som deltar är Hilda Henriksson – Prada, Sofie Kysela – Caravelle, Lovisa Lundevall – Acapella, Felicia Smith – Corlene, Katarina Wright – Looise och Victoria Brattström – Quebec. Efter förklassen kommer fyra av dessa att tas ut till lagklassen.

måndag 15 augusti

13:16

Under hösten kommer Anna-Kajsa Brandt och Annika Fagerholt att jobba i stallet måndag-fredag, och under helgerna kommer Mika, Isabella, Sofie och Emma att sköta stalltjänsen.

måndag 15 augusti

07:10

Den 15 augusti startar höstens ridtermin för seniorer, och den 22 augusti för junior- och ungdomasryttare, vi välkomnar såväl nya som gamla ryttare och hoppas att ni alla haft en skön sommar.