Nyhetsarkiv - 2012

tisdag 24 mars

11:34

Hej allesammans,

Ridningen fortsätter tillsvidare under vårterminen. För att minska risken för smittspridning, ber vi er respektera följande:

• Kom enbart till stallet när du ska rida din lektion

• En medhjälpare får följa med vid behov

• Skötarsystemet pausas

• Klubbtävlingar ställs in tillsvidare


De som arbetar i stallet (ordinarie- samt extrapersonal), får fortfarande vistas i stallet.

Ta hand om er!

Vänliga hälsningar

Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb


söndag 23 december

17:26


Vinter i Skåne, foto:Emma Lövdahl
TACK till alla ryttare, föräldrar, mor- och farföräldrar och vänner som besökt, ridit och tävlat hos oss under 2012.
Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL och Gott Nytt År!

måndag 19 november

18:42


Floh

Söndagen 18/11 gick åter i dressyrens tecken, inte mindre än tre klasser gick av stapeln även denna dag.
Hästryttarna red LA:1 som vanns av Inger Kvarfordt på Primadonna, ponnyryttarna tävlade i LB:1 som Nathalie Lager-Andersson vann på Floh och i LC:2 ponny tog Ella Jemdahl på Beauty hem vinsten.
Grattis!
För fullständiga resultat se här.

tisdag 13 november

21:23


Primadonna
11 november blev en riktig dressyrsöndag med tre klasser, LB:1, LC:1 för häst och LC:1 för ponny. Vi gratulerar vinnarna i respektive klass: LB:1 Jessica Carlesson-Mescalero, LC:1 Hilda Henriksson-Primadonna och Elsa Pramsten på Cruella. För fullständiga resultat se här.

söndag 4 november

17:45


Bromma Ungdomssektions traditionsenliga SPÖKRUNDA!
10 November kl. 17:00, samling i Lilla Ridhuset.
VÄLKOMNA!

söndag 4 november

17:40

Klass 2 hoppningen i ponnyklassen vanns av Zoé Pellisier på Storm, ovan en fin bild på vinnaren tillsammans med Looise, som tillsammans med sin ryttare Annele Tjärnberg vann hästklassen.

I ponnyklassen placerades sig också Klara Samuelsson på Shadow, Moa Mårtensson på Belladonna, Hanna Landberg på Sunny och Anges Carlsson på Storm.

I hästklassen var övriga placerade ekipage Amelie Furborg på Wizard och Amanda Rydman på Litium.

Dagens tävling dömdes av Camilla Lindelöf.

För samtliga resultat se här.

tisdag 30 oktober

19:26

Duktiga debutanter tävlade i hoppning söndagen 28 oktober, sammanlagt blev 10 ponnyryttare coh 8 hästryttare godkända och kvalificerade för tävling i nästa klass, dvs. klass 2 hoppning.

För resultat se här. 

 

onsdag 24 oktober

13:47

OBS! Nytt nummer för avbokning/igenridning

Numret är ändrat, det nya numret är 0728-72 66 76
Bästa tiden att nå oss på detta nr:

09:30-10:30
15:00-16:00

tisdag 23 oktober

17:49


Katti & Sidine

BRK’s lag i Allsvenskan femma i finalen!
Endast ett lag slutade på 0 fel och vann, Stora Wäsby, Grattis!
Därefter följde 4 lag på 4 fel där tiden avgjorde, där drog BRK tyvärr de kortaste strået men klart godkänt resultat bland 13 lag.

lördag 13 oktober

12:12

Anders Lagergréen på Udesso tog hem vinsten i 1.40 kvalet till Leksands Knäckebröds Lilla Final i Strömsholm. I Strömsholm är hela Sverige Eliten på plats i helgen för Volkswagen GP kval och det var alltså en meriterande seger för BRK ekipaget.

söndag 7 oktober

17:40


Isabella Carrera på Looise med lagledare Anders Lagergréen

Bogesundslandets Ryttare gick som segrare ur en spännande omhoppning i RidsportAllsvenskans Div. 3 kvaltävling 2 på Bromma Ridklubb söndagen 7 oktober. Andraplatsen gick till Djursholms Lag 2 och därefter Järfälla RF. Hemmalagets ekipage Felicia Fagerstedt-Wizard, Katti Wright-Sidine, Isabella Carrera-Looise och Edris Jansson-Hultgren på Corolla bjöd på fina rundor men nådde inte riktigt ända fram. De har dock kvalat till finalen, och det är där det gäller.
Förklasserna vanns av 0.95 Caroline Lagergréen på Lambretta, hemmaekipage, och 1m’s klassen av Isabella Eriksson på Tabella från Waxholms Fältrittklubb.
Vi tackar alla tävlande, medföljande och publik som gästade oss denna vackra höstdag och hälsar er välkomna åter!
Tack även till alla funktionärer och ryttare från Bromma Ridklubb som ordnade en fin tävling!

måndag 24 september

20:49


Storm

Söndagens klass 1 hoppning, kategori ponny, vanns av Tiffani Segerbrand & Storm, övriga placerade Matilda Alsterman på en ny ridskoleponny:Power, som säkert kommer att bli en ny favorit bland hoppryttarna.

söndag 23 september

17:15


Corfs

Grattis Bia Pellisier & Sidine, vinnare i hästkategorin i klass 1 hoppningen. Övriga placerad var Johanna Dolk & Wizard, Isabella Carrera & Looise, Maja Mårdén & Corfs.

fredag 21 september

16:25


Här får vi lära känna Torun Warne, som driver Café Hipp på Äppelvikens Ridskola, en satsning som vi är oerhört glada över.

Heta Stolen:
Ålder: oj, ska visst fylla 49 i år

Familj: Clea och Freja, mina fina döttrar

Bästa film: Svarta Hingsten (av Coppola 1979)

Bästa Tv-serie: Mordkommissionen, Dexter och allt som är producerat i England

Bästa bok: Den sista jag verkligen sträckläste var “Shantaram”, och nu väntar jag på att få låna “50 Shades Of Gray”

Favoritmat: En god köttbit med hemslagen bea och ugnsbakad potatis är aldrig fel

Favoritfärg: Jag är en riktig blå-grå-svart person

Favoritmusik: Rock i alla former, men hade gett vad som helst för en biljett till Coldplay på Stadion

Favoritresmål: Gjorde en långresa genom Indien när jag var yngre och hoppas kunna resa tillbaka dit snart…

Favorit ämne i skolan: Ehh…Svenska och Engelska på gymnasiet då kanske

Husdjur: Senast en katt som hette Ester men skulle gärna ha hund, en Asawakh för att den är så vacker

Favorit häst: Corfs

Intressen förutom ridning: Hinner inte med så mycket annat, men älskar verkligen att gå ut och äta på krogen

Styrkor: Ärlig, rak och öppen med vad jag tycker och tänker

Svagheter: Ibland alldeles för ärlig, rak och öppen med vad jag tycker och tänker…

Person som du beundrar och varför: vi är alla bara människor, många värda stor beundran men ingen mer än någon annan tycker jag…möjligen Herr Godhet Dalai Lama då

Händelse som präglat dig: Förhoppningsvis alla

Stort grattis till din nya verksamhet; Torun! Det är många med mig som gläds åt att caféverksamheten har återupptagits på Äppelvikens ridskola och Bromma Ridklubb.

Innan vi går in mer på detta så vill vi gärna höra mer om din bakgrund, de flesta känner dig som en duktig dressyrryttare och uppskattad ridlärare men hur kommer det sig att det blev så mycket hästar och ridning i ditt liv? Tack, jag blir väldigt glad av att kunna glädja andra med en kopp kaffe.

Kärleken till hästar började på russet Lussy, Ågesta Ridskola, för väldigt länge sedan men jag fick egentligen min grund i ridning och hästkunskap på Swartlings Ridskola, den kanske lite tuffa och militäriska skolan som det var då. Direktör Swartling (vi kallade honom så) hade också en verksamhet på Täby, så hästarna vi red på var Engelska fullblod, före detta galoppörer och inte så värst intresserade av dressyr. Det började med hoppning för mig faktiskt, vi vann Stockholmscupen ett år och jag fick åka ut lite på andra tävlingar. Det fanns bara en ponny då, ett russ som hette Gute och en åsna som var privatägd, så någon egentlig ponnyryttare har jag aldrig varit. Lite senare blev jag medryttare på ett annat fullblod som bodde på Ryttarstadion och hette RoadRunner. Vi tränade en del för Svante Jansson då och tävlade lite lätta klasser, och kärleken till dressyren uppstår.

Hur kommer det sig att det blev just Äppelvikens ridskola? Jag hade flyttat till Kungsholmen, fött två barn och pausat ridningen, slår upp Ridskolor i telefonkatalogen och Äppelvikens låg närmast till…

Vad är det som tilltalar dig mest i kontakten med hästar och ridning? Det är ju total kärlek och eufori när hästen lyssnar på dig, vare sig det är i stallet eller i ridhuset, det händer ju något stort i det lilla lilla framsteget man gör med sin häst

Vad är din målsättning som ryttare respektive ridlärare? Vad är det bästa och svåraste med att undervisa? Målet är väl alltid att utvecklas och bli bättre, men jag har för länge sedan insett mina begränsningar som ryttare, har inte några drömmar om Grand Prix i Globen längre, ha ha! Som ridlärare däremot blir jag bara starkare för varje timme jag står i ridhuset. Det ger mig så otroligt mycket att få möjlighet att hjälpa andra med sin ridning, att se elever utvecklas och se skolhästarna göra sitt yttersta för att det ska ske. Några av mina elever har jag följt ända från JN och det är fantastiskt kul, det svåraste för mig är nog att snabbt lära mig vad alla heter…gäller även alla bruna hästar!

Efter en lång karriär inom kulturvärlden har du nu alltså valt att sadla om till ett helt nytt yrke. Har du alltid haft ett intresse av mat- och dryck? Jo, och inte bara som kroggäst då, började faktiskt min yrkeskarriär i restaurangbranschen när jag bara var 16 år. Gick den långa vägen från garderobiär till hovmästare i Stockholm, Malmö och London.

Vad fick dig att ta detta beslut? Tillfälligheter, allt föll på plats och jag fick frågan av Lagergreens i precis rätt ögonblick, otroligt men roligt!

Vad är målsättningen med kaféverksamheten? Min affärsidé är att servera fika och mellis till Ridskolans elever, föräldrar och syskon i första hand, samt att erbjuda enklare luncher på helgerna i en trevlig och mysig djurvänlig miljö.

Kommer du att rikta din verksamhet endast mot ridskolans elever eller vill du attrahera en bredare målgrupp? T.ex. Fotbollspublik och picknickande parkbesökare? Självklart är alla välkomna till Café Hipp, så småningom tänker jag gå ut hårt för att hämta in stelfrusna fotbollsföräldrar, söndagsflanörer och Doggy-Walkers också.

Kommer du att utveckla verksamheten mot special evenemang, t.ex. Privat middag och kalas? Barnkalas med ponnyridning kanske? Absolut, så fort jag har fått lite rulle på rutinerna och blivit varm i kläderna så tänker jag mig barnkalas med ponnyridning, After-Ride för kvällsgrupperna, förbokade fikakorgar/kylväskor osv…jag har tusen bra idéer men bara sju dagar i veckan

Trenden går mer och mer mot närodlat och ekologiskt, bl.a. Ågesta ridskolas café serverar endast detta till sina gäster och de har inget godis i sitt sortiment. Hur ser du på den här trenden? Jag är väldigt positiv till den trenden och hoppas den blir mer allmän, men jag har också upplevt att många tycker det blir lite för dyrt, det är en svår balansgång såklart. Jag försöker att inte måla in mig i något hörn, vill gärna kunna erbjuda alternativ och tillfredsställa alla smaker och plånböcker, en inte helt enkel uppgift såklart.

Ser du detta som en långsiktig satsning? Hur ser verksamheten ut om 3 resp. 5 år? Jag har gjort en treårsplan faktiskt med uppstart- och försöksår, utvecklingsår och resultatår. Men det är många faktorer som spelar in, vi får se hur det går helt enkelt.

Vill du framföra en hälsning till ridskolans elever? Kom och fika på Café Hipp, det sägs att ananaspajen är jättegod och våfflor med sylt och grädde är aldrig fel. Hjälp mig att bli bättre och mysigare, kom med förslag på vad som helst! Kram Torun

Återigen, vi är otroligt glada över den här satsningen och önskar dig hjärtligt välkommen och stort LYCKA TILL!

fredag 21 september

16:07


Torun Warne driver cafét på Äppelvikens Ridskola

VÄLKOMMEN TILL CAFÈ HIPP
i ridhuset en trappa upp
Öppettider:
VARDAGAR: 14:30-17:30
LÖRDAG & SÖNDAG 11-15
kontakt: cafehipp@gmail.com & Facebook
Kaffe, te, saft, bullar
Kalla & Varma Smörgåsar
Kakor & Bakverk
Paj och Soppa på helgerna
Våffla med sylt & Grädde

fredag 21 september

15:19Felicia & Wizard

BRKs lag på sjätte plats i omg.1 av Ridsportallsvenskan. Roslagens Rid- och Körklubb var arrangörer 16 september, i laget för Bromma RK red Katti Wright-Sidine, Mika Berglund-Leo, Felicia Fagerstedt-Wizard och Isabella Carrera-Looise. De blev två felfria ritter i lagklassen för Katti och Isabella medan Felicia och Mika fick varsitt nerslag. I förklassen luftade syskonen Lagergréen Lambretta och Topxi med goda resultat.

torsdag 6 september

19:55

Söndagen 16 september ordnar Roslagens Rid- och Körklubb första omgången av Ridsportallsvenskan div.3 i hoppning. Bromma Ridklubb deltar med följande lag: Katharina Wright-Sidine, Felicia Fagerstedt-Wizard, Mika Berglund-Leo och Isabella Carrera-Looise. Tävlingarna börjar med en förklass kl.9:00. Vi önskar laget lycka till! för er som vill åka och titta finns köranvisning här.

onsdag 5 september

22:31

Intervju med ANNIKA FAGERHOLT – ridlärare och stallpersonal på Äppelvikens Ridskola. Annika berättar om sommarens höjdpunkt, Ridledarkurs på Strömsholm.

Heta Stolen:
Ålder: 23

Familj: Mamma Susanne, Pappa Thomas, Lillebror Anders och så vår lilla hund Wakrah
Mamma red ju själv på Äppelviken så det är tack vare henne jag hamnade här 🙂

Bästa film: American History X ligger högt på lista

Bästa Tv-serie: Grey’s Anatomy

Bästa bok: Geim och Buzz av Anders De La Motte. Jag läste ut dom på 2 dagar, så bra var dom! Och jag som inte ens läser särskilt ofta!

Favoritmat: Sushi

Favoritfärg: Röd

Favoritmusik: Lite Rock n Roll ska det vara 😉

Favoritresmål: Rhodos, Grekland. Varmt ska det vara!

Favorit ämne i skolan: Bild, jag tycker väldigt mycket om att rita och måla och är ganska duktigt också om jag får säga det själv iaf. Haha!

Husdjur: Tollarhunden Wakrah

Favorit häst: Ludo så klart 🙂

Intressen förutom ridning: Musik och Design. Jag har alltid älskat musik. Jag kan inte gå någonstans utan att ha musik med mig. Inredning och design är också jättekul! Jag gick designlinje i gymnasiet och totalrenoverade och inredde två rum hemma som projektarbete. Sen är mina vänner så klart viktiga 🙂

Styrkor: Jag är väldigt positiv och social. Och så är jag alltid ärlig och älskar att utmana mig själv hela tiden, alltid pusha mig lite extra för att bli bättre.

Svagheter: Inga? Haha nej men att jag ibland är lite för social och glömer bort att jag har annat att göra också.

Person som du beundrar och varför: Marc André Wery. En Grand Prix ryttare från Portugal som jag varit hos några gånger. Han driver nu en gård som tar emot ryttare som vill lära sig klassisk dressyr på superfina Lusitanohingstar. Han har levt med leukemi sen han var 18 år, han är nu 50. Han har aldrig gett upp sina drömmar och aldrig någonsin låtit sin sjukdom påverka sig sig själv eller hur han behandlar sina hästar och gäster. Trots att sjukdomen gjort honom trött och svag så är han hur stark som helst och släpper inte en millimeter på sina principer och hur saker ska skötas. Han sätter alltid sina hästar i första hand. Sen har han en underbara livsfilosofi också.

Händelse som präglat dig: Oj va svårt! Allt som hänt mig genom livet har ju gjort mig till den jag är. Men jag hade det ganska tufft i gymnasiet och under den perioden lärde jag mig väldigt mycket om mig själv och att förstå andra.

Hej Annika, Hur är läget?
Hej! Jo tack bara bra!

I somras gick du ridledarutbildningen på Strömsholm. Vi är naturligtvis oerhört nyfikna på att höra mer om hur det var.
Åh det var helt underbart! Jag lärde mig massor och träffade en massa underbara människor! Jag blev jätteinspirerad och är supertaggad på att lära mina elever allt jag lärt mig! Jag är jätteglad att jag fick gå den här utbildningen!

Hur är utbildningen upplagd?
Utbildningen är under 3 veckor och man är indelade i 2 grupper om 12 elever. Jag var i “Stockholmsgruppen” som hade Björn Waimon som instruktör. Han är ridskolechef på Solna ridskola och jätteduktigt. Man rider 2 pass om dagen. Ett dressyrpass på nästan 2 timmar och ett terrängrittspass på nästan 2 timmar. Så många timmar i sadeln blev det. 2 timmar dressyr utan stigbyglar är rätt tufft kan jag säga! Terrängpasset kunde vara hoppning, terränghoppning, markarbete, klättring eller tempoträning. Sen har man 3 pass teori om dagen. Ett på morgonen, ett vid lunch och ett på eftermiddagen. Det är både praktisk och teoretisk teori. Man hade stalltjänst varje dag men med löpande schema är man också dagelev och det innebär att man har ansvar för hur stalltjänsten läggs upp och man stänger stallet på kvällen

Första veckan red vi och hade teori med Björn som instruktör och han gick igenom allt grundläggande inom ridning och teori. Det var till för att vi skulle förstå upplägget för lektioner och få förståelse för hur våra elever uppfattar lektionerna och vad vi bör tänka på när vi instruerar. Vi fick också hjälp och tips av Björn i vår egen ridning och jag fick många superbra tips!
Den andra och tredje veckan var det vi som höll lektioner för varandra medans Björn studerar oss och efter varje lektion man hade hållt fick man veta vad som var bra och tips på vad man kan förbättra. Vi fick hålla en dressyrlektion, en hopplektion, en teoretisk och en praktisk teorilektion. Vi blev tilldelade olika ämnen som varje lektion skulle handla om och hur lång den skulle vara. Så var det bara att börja planera och skriva ett pm som skulle lämnas till Björn.
Jag fick hålla lektion om halt och uppställning i dressyren, bomserie i terrängridningen, ridbanans vägar och former för ridning i den teoretiska teoridelen och häst vid hand i den praktiska teoridelen. Det gick jättebra och roliga ämen. Det var ganska skönt att ha ganska många timmar i manegen bakom sig inför det här. De som inte var lika vana var betydligt nervösare. Jag glömde faktiskt till och med bort att Björn var där för jag blev så engagerad i mina lektioner. Jag fick med mig mycke bra tips och ideér om lektioner och vad man bör tänka på när man instruerar.

Sista veckan har man också en hel hög med prov. Ett i ridlära, ett i hopplära, ett i instruktörskunskap och ett för bronsmärket som man får möjlighet att ta undet kursen. Hela kursen avslutas med en hopptävling näst sista dagen och en dressyrtävling den sista dagen, då kommer alla föräldrar och vänner och tittar.

Den sista dagen får man sina betyg och det är prisutdelning för hoppningen och dressyren. Man får betyg i dressyr, hoppnnig, instruktörskunskap, häst och stallvård och instruktörstjänst. Och jag måste ju få skryta lite och berätta att jag fick högsta betyg i alla ämnen! 🙂

Vilken häst hade du med dig?
Jag hade Ludo med mig. Vi trivdes som fisken i vattnet och han skötte sig exemplariskt. Han lyckades charma alla på kursen. Och vi kom 2:a i den avslutande dressyrtävlingen och han hoppade sin första hopptävling (1 m) med 2 nedslag och var strålande duktig. Han hoppade också terräng för första gången, stockar, vatten och banker, det verkade han tycka var riktigt kul. Varken han eller jag ville dock åka hem 😉

Vad utvecklade du mest under den här tiden som ryttare resp. instruktör?
Som ryttare fröstod jag hur viktigt det är att gå långsamt frammåt så att både jag och hästen hinner med. Och som instruktör var det mycket att förstå eleverna. I vilken ordning olika saker bör läras ut för att inte krångla till det. Förståelsen för att vi lär på olika sätt. Vad, varför, hur och visa, instruera och öva. De här orden måste jag som instruktör alltid gå igenom och förmedla till eleverna.

Vad är det viktigaste enligt dig att förmedla till de unga ryttarna som du instruerar?
För mig är det viktigaste att eleverna förstår varför vi gör som vi gör när vi rider, vad det är bra för så att säga. Och att det tycker att det är roligt att rida.

Nu är du tillbaks i verksamheten på ridskolan igen, hur ser dina kortsiktiga resp. långsiktiga planer ut för framtiden?
Kortsiktigt ser jag fram emot ett nytt ridår och att fortsätta jobba i stallet och utbilda elever. Mer långsiktigt hoppas jag på att få jobba i Portugal hos Marc under ett eller kanske 2 år för att lära mig mer och utvekla min egen ridning.

Satsar du på en karriär inom ridsporten?
Jag vill absolut fortsätta inom ridsporten! Att undervia tycker jag är jätteroligt och jag lär mig massor av det. Jag skulle också vilja jobba som inredningsarkitekt och jag hoppas på att kunna kompinera dom två i framtiden, men just nu är det 110% hästar som gäller.

Vem är din förebild som instruktör?
Jag har nog inte bara en person som förebild men det jag tycker är viktigt hos en instruktör är att han/hon är kunnig, tydlig, nogrann, positiv och inspirerande.

Vilken del tilltalar dig mest, att rida själv eller instruera andra?
Jag älskar att rida och jag tycker det är fantastiskt att instruera andra. Och de två ger varandra så otroligt mycket. Min egen ridning utvecklar mig i att instruera och att instruera utvecklar min ridning. Genom min egen ridning får jag verktyg för att hjälpa mina elever när de t ex. stöter på problem eller för att svara på frågor eller förklara hur en rörelse genomförs. Och att instruera andra ger mig verktyg i min egen ridning. Plötsligt kan bara en pusselbit falla på plats som jag inte lyckats med när jag hjälper, eller förklarar något för en elev. Det är det som är charmen med ridsporten!

Inom ridningen, är det vardagsträningen eller tävlingsmomentet som tilltalar dig mest?
Båda! Men tävlingsmomentet skulle inte fungera utan vardagsträningen, och just det att få utveckla och att märka förbättringar efter all träning. Den känslan är oslagbar. Sen så klart, att få visa upp det man kan är en riktig adrenalinkick.

Vad är det viktigaste egenskaperna för en ridskoleponny?
Att den har ett stabilt temprament, är välutbildad och att den trivs med sitt jobb. Saba är ett lysande exempel på en perfekt ridskoleponny, även om hon är en stor häst. Hon kan gå allt från nybörjarlektioner till de mest avancerade grupperna. Hon trivs bra med en ryttare som nästan inte kräver något alls, där hon får ta hand om och visa hur det ska vara och hon tycker det är jättekul att få visa upp vad hon kan ibland också. Hon kastar sig aldrig in i något utan frågar heldre ryttaren en extra gång om hon/han är säker på att hon/han verkligen vill gör det hon/han bett om. Det är en perfekt ridskoleponny i mina ögon.

Vill du hälsa något till eleverna på ridskolan?
Jag vill hälsa alla elever att jag hoppas ni får ett superkul och lärorikt ridår! Och att ni aldrig får vara rädda för att fråga, om ni undrar något, för vi vill att ni ska lära er så mycket det bara går!

Tack för pratstunden, Annika. Hoppas det blir en bra ridtermin och stort lycka till med dina elever.

lördag 1 september

15:34


Clinic med Angelica Augustsson & Douglas Lindelöw, 17/9 kl. 18-21.

Tema utbildning av den unga hästen, och hur man behåller hästens form. Uppsutten clinc med Agrias profilryttare, på plats finns även Lasse Berglund, bland annat unghästdomare på Svenskt Avelschampionat, kommer att presentera det nya löshoppningssystemet samt berätta vad domarna tittar på.
Agrias egen veterinär, Charlie Lindberg, kommer prata om hur man minimerar skador och vilka skador som är de vanligaste och hur de uppstår.
Tomas Torgersen, erfaren tränare och tävlingsarrangör guider oss genom kvällen.

Biljetterna kostar 150,- och finns att köpa här.

fredag 3 augusti

11:23


Cruella

Hoppas ni haft en riktigt skön sommar. Nu är det snart dags att inleda höstens ridning. Seniorerna startar sin termin onsdagen den 15 augusti och juniorer/young riders onsdagen den 22 augusti. Hoppgruppen, senior gruppen, fredagen den 17 augusti. Vi önskar såväl gamla som nya elelver hjärtligt välkomna.

måndag 25 juni

21:18


Quebec

Nu är det äntligen Sommarlov för både hästar, ponnies och skolelever. Vi tackar för den gångna terminen önskar er en riktigt skön sommar och hoppas att vi ses igen i höst!

måndag 25 juni

21:09

Firandet av Ridsportens dag med Öppet Hus den 6 juni blev ett välbesökt och uppskattat evenemang. För bilder och mera info se här

torsdag 31 maj

22:10

Välkommen på Öppet Hus 6 juni kl.10-16 Ponnyridning, prova-på ridning, uppvisning, ansiktsmålning, frågehörna, servering

torsdag 17 maj

17:36


Caroline Lagergréen/Wizard

Dagens snabbaste felfria ritt stod Felicia Fagerstedt på Wizard och Tilia Lindh på Shadow för och kan därför njuta av titeln som klubbmästare i hoppning på häst resp. ponny 2012. En knepig men rolig bana av dagens banbyggare Maria Nordström, som definivt gav utslag på framförallt plankhindret, en hel del ofrivillaga avsittningar blev det också. Övriga placerade i hästklassen: Mika Berglund/Sidine, Ebba Olofsson-Wraghe/Litium, Maja Mårdén/Corfs, Johanna Dolk/Prada och Katti Wright/Looise. I ponnyklassen var övriga placerade ekipage Tiffany Segerbrand/Angel, Emma Wiklander/Shadow, Ella Jemdahl/Cruella, Nathalie Lager-Andersson/Chips och Alice Lindblom/Angel.
Grattis till alla duktiga ryttare!

torsdag 17 maj

17:28


Maria Waldö/Corlene

13 maj korades säsongens Klubbmästare i dressyr: Edris Jansson-Hultgren på Corlene bland hästarna och Hilda Henriksson på Floh i ponnyklassen, de fick 67,9% resp. 62, 41%. Hästryttarna red LA:2 och ponnyryttarna LB:2. Övriga placerade i hästklassen var Johanna Dolk/Sidine, Lovisa Henriksson/Primadonna och Amelie Furborg/Marcus. Bland ponnyryttarna Lovisa Lundevall/Sunny och Saga Lövkvist/Curry. Dagens domare var Marianne Kurlandsky.

tisdag 1 maj

20:36

1 maj, våren välkomnades på Äppelvikens Ridskola genom tradtionsenlig Maskeradhoppning där alla tävlar mot alla, ponny mot häst, vuxna och barn, på valbar höjd. Dagens Stilhoppningsdomare Kia Heed gav första priset till Edris Jansson-Hultgren på Corolla, som var tätt följd av Felicia Smith på Sidine och Anna Wahlund på Angel. Separat bedömning för utklädning, vilket inte var lätt för maskeraddomare Inger Kvarfordt, barn som vuxna bjöd på fantastiskt fantasifyllda kreationer, både på ryttare coh häst. Tack för en underhållande dag med ett underbart vårväder som pricken över i:et.

tisdag 1 maj

19:21


Vår ridlärare Cissi har påbörjat vårens dressyrsäsong med Brandon. 6 april deltog ekipaget i LB:3 i Tyresö och placerades sig på en sjunde plats med 64, 85%. Idag deltog Cissi och Brandon i Upplands Bro i LB:2 med resultate 66, 66% och placerades på fjärde plats.

tisdag 1 maj

18:55


Ytterligare en ny häst har anlänt till ridskolan, denna gång en 5-årig dressyrvalack e. Johnson, han heter Civero och rids av Cissi nu i början. Civero ger så här långt ett fantastiskt bra intryck och uppför sig väl rapporterar ryttaren.

lördag 28 april

14:03


Albin och Boven är de senaste tillskotten i stallet, de är två fantastiskt fina hästar som redan anpassat sig väl till sitt nya hem. Albin, eller Alspin Z som han egentligen heter är e.Abke ue.Elberton, och är 7 år. Bovidius, med bläs, är 6 år e.Ovidius ue.Libero H, en legandarisk hingst, vilket gör Bovidius släkt med bl.a. Malin Baryards OS häst Tornesch. Vi kommer säkert att få mycket glädje av dessa hästar framöver, just nu rids de av personalen men kommer så småningon att gå in i verksamheten.

lördag 28 april

13:44


Winnipeg med Caroline Lagergréen under Falsterbo Horse Show

Lördagen den 21 april packade Anna-Kajsa, Katti och Edris in Winnipeg, Looise och Sidine i bilen och åkte till Rådmansö Hästsportförening i närheten av Norrtälje för att tävla i hoppning. Det blev en tidig start på dagen, 04:00 för att fixa hästarna och packa.
Samtliga ekipage red en felfri grundomgång i 1.10, Edris fick ett pet med Sidine i andra omgången medan Katti-Looise och Anna-Kajsa-Winnipeg hade felfria rundor i första klassen.
Med fina rundor beslöts att samtliga hoppar 1.20, vilket de också gjorde med bravur, felfritt för Edris, varsitt pet för Katti och Anna-Kajsa.
En bra tävlingsdag med bra coachning från Vavva, hälsar tjejerna.

söndag 22 april

17:14


Sidine

Annika Brandt på Sidine och Tilia Lindh på Angel tog hem vinsten i resp. häst- och ponnykategori i klass 1 tävlingen 22 april. Snabbaster ritten bjöd dock Anneli Kempe på Figo på i Play & Jump klassen. Maria Nordström byggde återigen en trevlig och utslagsgivande bana. Placerad i hästklassen blev också Edris Jansson-Hultgren-Corolla, Katarina Wright-Looise och Isabelle Carrera-Irca, i ponnyklassen tog Nicia Floregårs på Curry hand om 2:a platsen.

onsdag 18 april

19:59


BROMMA RIDKLUBB vann stipendium för värdegrundsarbetet inom klubben, tilldelas 25 000,- ur Folksams Idrottsfond.

På Stockholms Idrottsförbunds årsstämma som hölls under måndagskvällen på Hotel Globe vid Globen utdelades Folksams idrottsfonds årliga föreningsstipendium. Fem föreningar fick i år ta emot stipendier á 25 000:-. En av dem var Bromma Ridklubb!

Folksams stipendium ges varje år ut till föreningar som har utmärkt sig i sitt arbete med idrottens värdegrund där ledorden är glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel.

De fem vinnande föreningarna har enligt Folksams jury alla hållit i flera möten för att skapa en gemensam värdegrund inom föreningen och bedrivit projekt för att få alla att känna sig välkomna i verksamheten. De har också hållit i styrelseutbildningar i värdegrundsfrågor och infört verksamhetsmodeller för att hela organisationen ska följa värdegrunden.

Stipendiet ska emellertid inte ses som en slutpunkt i arbetet med värderingsfrågorna, istället kan prispengarna komma att användas för att stärka föreningarnas fortsatta arbete.

Folksams motivering:

Vi har en gemensam motivering för dessa fem föreningar som vi har valt ut.

Dessa fem idrottsföreningar har under det senaste året lagt ner en gedigen insats på sitt arbete med värderingsfrågor.

•Många möten för att skapa föreningens gemensamma värdegrund,
•samverkan med Rädda barnen,
•projekt för att få alla att känna sig välkomna i verksamheten,
•styrelseutbildning i värdegrund och
•införande av verksamhetsmodeller för att hela verksamheten ska följa föreningens värdegrund
är några av de insatser som dessa föreningar har genomfört. Detta är föreningar som tydligt visat vad de står för och vilka värden de vill förknippas med.
Källa: Stockholms Läns Ridsportsförbund

onsdag 18 april

19:41


Litium

Klass 2 hoppningen blev en spännande tävling, framförallt i hästklassen där det blev delad förstaplacering mellan Ebba Olofsson-Wraghe-Litium och Evelyn Norinder-Corlene. Ponnyklassen vanns av Filippa Frithiop på Shadow följt av Ebba Cederqvist-Molander-Floh, Stella Bengtsson-Lollipop, Matilda Alsterman-Chips och Agnes Unosson-Storm. Förutom den ordinarie tävlingklassen ordnades även Play & Jump där Edris Jansson-Hultgren på Corolla tog hem 1:a platsen.

onsdag 18 april

19:34


Cruella

Debutant hoppningen för ponny och hästryttare samlade en stor skara tävlingssugna barn och ungdomar medan hästryttarna valt att stanna hemma och måla påskägg. Vinnare i ponnyklassen blev Tea Kronlund på Cruella, följt av Ameena Lundqvist-Storm, Lina Elmanira-Cruealla och Astrid Eng-Storm. Dessa ryttare är godkända och välkomna att tävla klass 2. Samtliga ryttare gjorde dock en mycket god insats under dagen och som vi vet kan humöret på ponnyerna växla lika friskt som vårvädret i Stockholm. Bra jobbat! Godkänd debutant ryttare på stor häst blev Viktoria Marmdal på Corlene. Grattis! Vi tackar dagens stildomare, Maja Mårdén.

onsdag 28 mars

21:43


Mescalero

Söndagen 25 mars ordnades LC dressyr för både ponny- och hästryttare. Domare var Maria Ankarcrona. Vinnare i LC för ponny: Ella Floding på Belladonna, i hästklassen vann Jessica Carlesson på Mescalero. En godkänd debutantritt gjorde Amelie Lagerqvist på Looise. Grattis! För fullständiga resultat se:

onsdag 28 mars

21:38

Första omgången i Ridsportallsvenskan div.1 i Södertälje 18 mars, blev en långdragen historia. Förklassen gick strålande för de förväntansfulla ryttarna. Felfria rundor och placeringar för Anna-Kajsa-Winnipeg, Katti-Looise och Edris-Sidine. Även Chrisoffer-Cargo gjorde en fin runda med ett litet pet. Sedan blev det en lång väntan, sent på eftermiddagen drog lagklassen igång och då hade luften gått ur både hästar och ryttare lite. Andy på en fräsch, nyanländ Udesso red en säker nolla medan både Anna-Kajsa och Katti fick två förargliga nerslag. Tyvärr ville det sig inte riktigt för Christoffer på hans försiktiga Cargo och därmed blev slutresulatet 16 fel för laget. Det räckte till en blygsam elfte placering. Vinnare i lagklassen blev Årsta-Runsten, tätt följa av hemmalaget Södertälje med Wisby RK på tredje plats.

tisdag 28 februari

22:33


Andy & Colibrie på hemmaplan

Andy inledde tävlingsterminen på Hamre Ridklubb 19/2. Udesso inledde säsongen på bästa sätt med en 7e placering i 1.30 samt 3e placering i 1.40, Jens Fredricson tog hand om 1a och 2a placeringen med rutinerade hästarna: Thelma och Lunatic. Colibrie hade ett pet i 1.30 och ett tidsfel i 1.20 men fick godkänt för sin insats.

lördag 18 februari

21:13


Monica Thorén tar över ordförandeklubban för Bromma Ridklubb 2012. Vi bad Monica berätta lite om sig själv och planerna för ridklubben framåt.

HETA STOLEN:
Ålder: 49 år
Familj: Gift med Magnus. Två barn Niclas 21 år och Felicia 18 år.
Bästa film: Finns många bra men för att nämna några Den engelska patienten, Forrest Gump, Torsk på Tallin.
Bästa Tv-serie: Mia & Klara
Bästa bok: Vet inte – gillar oftast den boken jag för tillfället läser- just nu Eldvittnet av Kepler.
Favoritmat: Måste man välja? Gillar allt som är lagat ifrån grunden -con amore! Om jag ska välja en ingrediens tar jag skaldjur.
Favoritfärg: Röd
Favoritmusik: Allt som går att dansa till!
Favoritresmål: New York
Favorit ämne i skolan: Idrott och språk
Husdjur: Inget just nu. Haft marsvinet Ronja, hamstern Kerstin och kaninen Sofie. Vill gärna skaffa hund.
Favorit häst: Dunder så klart. Tyvärr börjar hon bli gammal så jag rider henne inte så ofta längre. Andra jag tycker om är Wizard, Figo och Primadonna.
Intressen förutom ridning: Jag gillar all typ av träning. Det jag håller på med regelbundet är löpning, spinning och naturligtvis skidåkning, främst alpint. Är också mycket intresserad av resa, shoppa
Och laga mat.
Styrkor: Gillar utmaningar. Målmedveten, envis och ambitiös.
Svagheter: samma som ovan. Kan ha svårt att sätta gränser.
Person som du beundrar och varför: Jag beundrar människor som har talang och gör någonting bra utav det t ex Bono.
Händelse som präglat dig: Naturligtvis när jag blev mamma.
När det gäller hästar är det alla mina somrar på ridläger. Jag tillbringade varje sommar från det jag var 8 år till 18 år (sista åren som ridlägerledare)i Gryts skärgård. Mitt hjärta brinner fortfarande för all typ lägerverksamhet. Är fortfarande busig sedan dess.

Grattis Monica, du är ny ordförande i Bromma Ridklubb. En klassisk sportfråga, hur känns det? Det känns jättebra! Ska bli jättespännande att leda klubben under detta år.

Innan vi går in mer på dina planer och tankar kring klubbverksamheten, hur kommer det sig att du började rida och att du valde Äppelvikens Ridskola? Hur länge har du varit aktiv i Bromma Ridklubb? Vad är det i själva ridningen som tilltalar dig mest? Jag är uppvuxen i Norrköping och började rida Shettis på Hageby gård när jag var 8 år. Fortsatte rida hos bl a Ekenryttarna (Helena Lundbäcks föräldrars ridskola). Därefter red jag fram till dryga 20-års ålder, sen kom karriär och barn emellan. Började rida igen efter det att min dotter börjat på Äppelvikens ridskola. Hon trivdes fantastisk bra och inspirerade mig att ta upp ridningen igen. Det som tilltalar mig med ridning är ju att man är två individer. Det är en fantastisk känsla när man känner samhörighet med hästen. Finns ingenting som slår glädjen efter en hopprunda och allting stämmer, man bli euforisk!

Bromma Ridklubb, en av Stockholms äldsta och mest anrika klubbar. Vilken kompetens tillför du som styrelseordförande och vilka är dina starkaste ledaregenskaper? Jag är egentligen ingen urpräglad föreningsmänniska. Jag har arbetat drygt 4 år i klubben. Min kompetens kommer ifrån näringslivet. Jag är bra på att få människor att arbeta mot gemensamma mål. Skapa gemenskap och driva laganda. Förhoppningsvis är det något som klubben kan ha nytta av.Vilka är dina hjärtefrågor för Bromma Ridklubb och vad ser du som den största utmaningen för klubben just nu? Bromma ridklubb är en jättefin klubb som vi ska vara stolta över. Min dröm är att BRK ska bli Sveriges bästa ridklubb. Genom att driva våra värdefrågor- du och vi tillsammans, vill jag skapa gemenskap via glädje och samarbete. Den största utmaningen just nu är att få ordning på vår ekonomi då föreningen som många andra ridskolor i Stockholm fått avslag på ansökan av statliga Lokstöd. En prioriterad uppgift är att tillsammans med Ridsportförbundet och övriga klubbar få tydliga riktlinjer hur detta kan lösas.

Hur kommer medlemmarna att se någon förändring rent konkret?
Vi kommer att arbeta hårt under 2012 med att synliggöra vårt Kompisprojekt. Vi vill aktivt förmedla en god stämning i klubben där man tar hänsyn till varandra, gammal som ung.
Styrelsen i Bromma Ridklubb skall företräda medlemmarnas intressen, hur säkerställer ni att ni får medlemmarnas åsikter i viktiga frågor? Kommer ni att utveckla befintliga kommunikationskanaler eller kanske lansera nytt? Detta är naturligtvis jättesvårt. Jag tror man måste vara ödmjuk och försöka lyssna in andras åsikter. Valberedningen försöker arbeta med att hitta en bra mix i styrelsen, att den representerar våra medlemmar. I år har vi t ex fått in yngre personer och även en man.
Jag hoppas att vi har öppet klimat och att våra medlemmar känner att det finns möjligheter att framföra sina åsikter. Vi valda representanter har ett uppdrag att bidra till att var och en känner sig välkomna hos oss. Glädjande är att vi får fler medlemmar och föräldrar som vill engagera sig bl a som funktionärer.
Vi kommer att fortsätta kommunicera via de kanaler vi har. Vår hemsida vill vi förbättra ytterligare och planerna är att utnyttja facebook mer.
Bromma Ridklubb om 5-år, 2017, hur har verksamheten utvecklats/förändrats? Jag tror att medlemsantalet har ökat främst pg a fler privatryttare. Vi har utvecklats som tävlingsarrangör då vi haft flera stora tävlingar på anläggningen. Det i sin tur har medfört nya medlemmar som vill tillhöra vår klubb och flera sponsorer som stöttar oss.

I år firar Svenska Ridsportförbundet 100 år, hur firar vi detta på Bromma Ridklubb & Äppelvikens Ridskola? Vi kommer ta tillfället i akt och ordna ett öppet hus den 6 juni med temat ” En dag i vår Sport”.
Svensk ridsport är väldigt framgångsrik nu med Rolf-Göran Bengtssons EM guld och Patrik Kittels strålande dressyrresultat, hur kan vi hänga på denna positiva trend på distrikts- och klubbnivå? Det ultimata vore ju naturligtvis att få hit en dessa ryttare. Vi har varit väldigt duktiga på att arrangera tävlingar hos oss. Det händer mycket kring ridsporten just nu och intresset ifrån sponsorer ökar, så kanske, kanske kan vi få möjligheter att arrangera större evenemang hos oss.
Vad vill du hälsa till klubbens medlemmar och ridskolans elever?
Utmana dig själv i din ridning!
Varför inte låta 2012 vara det året då du tar upp ditt tävlande igen?
Det är alltid roligare att träna mot uppsatta mål. Det kan vara små mål
som att rida en ny häst, ta en privatlektion eller rida debutant i dressyr. Varför inte göra detta tillsammans med en kompis? Det är alltid roligare att göra saker tillsammans och uppmuntra varandra.

onsdag 15 februari

16:40

FLYINGE ON TOUR, söndagen 19 Februari kl. 11:00-12:30 i Stora Ridhuset, Miniclinic med Flyinges instruktörer och elever. Efter clinicen kommer du att kunna ställa frågor och få information om Flyinges olika utbildningar.
VÄLKOMNA!

lördag 11 februari

14:02

Vi tog en pratstund med Clara Sollander, en omtyckt, duktig instruktör på Äppelvikens Ridskola.
Först satte vi henne i Heta Stolen:
Ålder: 40
Familj: Jonas, Sofia 7 år och Oscar 5år
Bästa film: Sagan om ringen trilogin
Bästa Tv-serie: Vänner
Bästa bok: Mankell är alltid ett säkert kort
Favoritmat: Coeur de filet provencal
Favoritfärg: Röd
Favoritmusik: Coldplay
Favoritresmål: Australien vore coolt
Favorit ämne i skolan: Biologi
Husdjur: Kaninen Mia och hunden Tyra Ungersk Vizla som numera bor hos mina föräldrar
Favorit häst och ponny: Topix och Ajja
Intressen förutom ridning: Hinner inte mycket mer än arbete, barn och ridning. Hade jag tid över skulle jag ha ett koppel hundar
Styrkor: Envis, noggrann, glad
Svagheter: Envis, kort stubin ibland
Person som du beundrar och varför: Rolf-Göran Bengtsson! En av världens bästa ryttare med fantastisk teknik och otroligt fin stil.
Händelse som präglat dig: Att få barn är det absolut mest omvälvande som hänt mig.

Hej Clara, hur är läget? Jo tack det är bra! Jag gillar vinter och kyla trots att det innebär pigga hästar och stelfrusna fingrar.

Du jobbar två kvällar i veckan som ridlärare på ridskolan och har ridit på ridskolan sedan du var liten om jag har förstått saken rätt? Berätta lite om hur intresset för hästar uppstod och hur du hamnade på Äppelviken?
Jag och Rebecca, flickan i familjen där jag var dagbarn, lekte mycket häst när vi var små. Hösten 1979 skulle Becca börja rida på Äppelviken och jag följde med. Fortsatte rida på ridskolan tills jag gick ut gymnasiet och började arbeta på ridskolan. Arbetade 4 år innan jag flyttade till Skåne, Flyinge. Där gick jag Stallchefsutbildningen, föregångaren till dagens Hippologutbildning. Det kändes stort att komma dit till alla fina hingstar och duktiga ryttare, Jan Jönsson, Kyra Kyrklund och Peter Eriksson, som var knutna till Flyinge. För mig som kom från en ridskola i stan var det spännande med avelsbiten, fölningar, hingstar och premieringar. Under andra läsåret fick jag möjlighet att bo på gården Snogeholm där vi utbildade unghästar. Det var en underbar tid, som ett enda långt träningsläger. Jan Jönsson och Kyra Kyrklund utnämndes förra året till Sveriges första professorer i ridkonst.

Sedan skaffade du egen häst och tävlade på hög nivå i både dressyr, hoppning och fälttävlan? Vilken gren ligger dig närmast om hjärtat? Vad är tjusningen i de olika grenarna? Berätta mera! När jag var ung var det dressyr som gällde på Äppelviken så i början var det mest dressyrridning som intresserade mig. Det är också i dressyr som jag har min tränarutbildning. Det här var alltså innan Andy och Carro började tävla hoppning med sina ponnyer. Jag har tävlat medelsvår i hoppning, dressyr och fälttävlan och tycker att alla grenar har sin charm. Terrängmomentet i fälttävlan är en adrenalinkick utöver det vanliga. En hopphäst över en riktigt stor oxer eller en dressyrhäst i passage är ju bara så härligt att uppleva och dessutom vackert att se. Tävling har aldrig varit det viktigaste för mig, ingen riktig vinnarskalle och lite för mycket tävlingsnerver för att vara riktigt bra. Roligast är ridningen när man tränar för instruktör, helst banhoppning eller terrängträning.
Du har också ett annat yrke vid sidan om hästarna, vad gör du då? Jag arbetar som sjukgymnast. Jag behandlar patienter med alla möjliga kroppsliga besvär på sjukgymnastmottagningen men jag arbetar också inom hemrehabilitering, vilket innebär att jag träffar patienten i deras hem när de har kommit hem efter en sjukhusvistelse.

Vad är det roligaste med jobbet som instruktör kontra det svåraste? Det är alltid roligt när eleverna får framgång och utvecklar sin teknik. Roligast är det när hela gruppen börjar fungera tillsammans, att det blir flyt för alla i gruppen. Då fungerar lektionerna bra och man kan öka svårighetsgraden. Det svåraste är när ryttaren har lagt sig till med dåliga vanor i sitsen, det är alltid svåra att bryta.

Vad är hemligheten med att få en ridgrupp att fungera bra? Det är trots allt tio personer till häst som har olika målsättning med sitt sportutövande, på Äppelviken är det många som ridit länge med samma grupp år ut och år in? Rätt ryttare på rätt häst. Fördelningen av hästarna är en viktig del för att ridgruppen och lektionen ska fungera bra. Det underlättar om ridkunskapen i gruppen är hyfsat jämn men oftast går det att jämna ut då man fördelar hästar. Har man ridit länge gäller det att lära sig rida olika typer av hästar och ta den utmaningen på allvar. Gillar man framåt hästar och har lätt för att rida dem så är det dags att lära sig rida de lite trögare och tvärt om. Om man vill utvecklas till en bättre ryttare så tror jag man har en hel del att vinna där. På ridskolan finns ju en hel del hästar att välja på.

Varifrån får du inspiration och motivation till din egen ridning och hur behåller du den? Jag tittar på mycket ridsport på TV och dator. Förut när jag hade mer ledig tid åkte jag runt och tittade på träningar och tävlingar. Jag försöker hinna med att gå de årliga vidareutbildningarna för C-tränare i dressyr vilket brukar vara inspirerande. Det är ju så härligt att rida. Den största tjusningen för mig är att utbilda yngre hästar med målsättningen att hästen får hög ridbarhet och blir enkel och trevlig att rida även för andra ryttare. Om hästen dessutom blir duktig på det den var ämnad till, ridskolehäst eller tävlingshäst, är det förstås extra roligt att ha varit delaktig i utbildningen.

Du rider just nu en av unghästarna i stallet, Topix, vilken egenskaperna letar du efter i en häst? Lite egna idéer och bus är helt okej.

Hur skulle du beskriva att Topix passar in på de egenskaperna? Vad är era planer och målsättningen för i år? Positiv, arbetsvillig och ha bra framåtbjudning. Topix har de egenskaper jag söker men hon kan vara lite väl busig ibland. Målsättningen är att Topix ska komma igång med tävlingshoppning under våren. Topix tycker det är fantastiskt roligt att hoppa, men kräver en del träning för att hoppa i avspänd stil. Anna-Kajsa och jag hjälps åt med ridningen och Andy ser till att vi gör det bra.

Nu är ridsporten inne i en framgångsvåg mest tack vare Rolf Göran Bengtsson och Patrik Kittel, vad skulle du vilja förändra och förbättra inom ridsportklimatet i Sverige? Hur tycker du vill ska förvalta framgången och uppmärksamheten i media? Rolf-Göran vann Jerringpriset med överlägsen marginal. Tråkigt nog blev det debatt efter tillkännagivningen trots att det var svenska folket som röstat fram pristagaren. Ridning anses av en del oinvigda inte vara en sport eftersom de inte tycks förstå att ryttaren har avgörande betydelse för hur väl hästen presterar även om det är hästen som gör den största fysiska insatsen. Ridning är en stor sport i Sverige som tyvärr får alldeles för lite uppmärksamhet och respekt. Sportjournalisterna har en del ansvar här eftersom de styr över rapporteringen.

Är det något du vill hälsa till ridskolans elever och klubbens medlemmar? Det tar tid att lära sig rida! För somliga tar det lite längre tid att hitta en bra teknik i ridningen. Försök att inte jämföra dig med dina kompisar utan låt din ridkänsla växa fram i lugn och ro. Läs flera olika ridhandböcker så att du är ordentligt förberedd innan din ridlektion och fråga någon av ridlärarna om det är något du inte förstår. Under din lektion kan du själv försöka arbeta med din sits. Rätta till din sits, från topp till tå, flera gånger per varv. Att se bra ridning är lärorikt så åk och titta på träningar och tävlingar. Och du – glöm inte annan form av träning. Det gäller att ha bra kondition och styrka för att rida bra!

lördag 11 februari

13:54


Floh

Även LC dressyren, 5 februari, blev en kylig tillställning. Vann LC:1 för ponny gjorde Ebba Cederqvist på Floh, följd av Tea Kronlund på Ajja, Zoé Pellisier/XL, Hedda Billstein/Floh, Johanna Sandahl/Chips och Stella Bengtsson på Beauty. Totalt 13 ponnyekipage till start. Hästklassen gick i LC:2 och vanns av Bia Pellisier på Sidine, följt av Anna Bertels på Corlene, totalt fem ekipage kom till start. Dömde gjorde Pernille Jennesäter.

tisdag 31 januari

16:59


Sunny
Vi är glada att så många tappra ponnyryttare kom till start i söndagens debutantdressyr, trots det kylslagna vädret. Fina ritter blev det också, samtliga startande blev godkända:
Hanna Landberg/ Sunny, Cecilia Hellström/ XL, Adam Blomber /Beauty Sara Enegren /Jonna, Tea Kronlund /Ajja ,Ebba Cederqvist Lollipop
Astrid Forsell/ Belladonna, Oona King/ Chips, Clara Flodmark Chips Josefine Reiner/ Puff, Martina Löfgren/ Lollipop, Klara Lundberg /Storm, Marine Puumula/ XL, Andrea Nobel/ Jonna, Evelina Beyene/ Benny, Veronika Gisle/ Storm, Selma Stockhaus/Benny, Johanna Sandahl/ Tom. Två hästekipage ställde också upp och blev godkända för avancemang i klasserna: Jessica Carlesson på Mescalero och Annelie Arffman på Quebec.

måndag 23 januari

12:01


Storm

Söndagens klass 1 bjöd på många fina ritter. Bland ponnyryttarna var Tilda Anell på hoppmaskinen Shadow bäst i klassen följd av Tilia Lind på Storm. Lotta Andersson på Sidine tog hem vinsten bland hästryttarna, följd av Edris Jansson-Hultgren på Corolla, Bia Pellisier- Irca och Ulrika Lövdahl-Acapella. Dagens premiärklass, blåbärshoppning/Play and Jump vanns av Emma Stockhaus på Prada, följd av Amelie Furborg-Quebec, Monica Thorén-Corlene och Ann-Marie Brandt på Litium. Grattis till alla duktiga elever! För fullständiga resultat se Bromma Ridklubbs hemsida.

torsdag 19 januari

16:09

Under söndagens Klass 1 hoppning testkör vi en ny tävlingsform, klass 1 Grand Prix, du som är intresserad av att tävla på lämplig höjd (70 cm neråt) för ekipagets nivå kan skriva upp dig på intresseanmälan på anslagstavlan i stallet, inkl. önskemål kring häst.
Den här tävlingen går av staplen som sist på dagen, första start i Klass 1, som är hästryttarna, beräknas starta vid 15:30, därefter ponnyklass och sedan ‘GP’ klassen.
Samling kl. 13:00.
För mera info, kontakta Andy eller Vavva.

måndag 16 januari

16:22


Corlene med Maria Waldö

Söndagen 15 januari var en späckad dressyrdag med fyra klasser. Dagens dressyrdrottning var Corlene, som vann LA:2 med Katarina Wright och LB:1 med Katharina Kuylenstierna. Ponnyklasserna vanns av Anna Wahlund på Beauty, LB:1 och Matilda Alsterman på Jonna, LC:2. För övriga placerade se
Dagens domare var Marianne Kurlandsky.

måndag 9 januari

16:37


Sidine
Klass 2 hoppningen 6 januari var en populär hopptävling, inte mindre än 25 ponnyekipage deltog och 14 hästekipage. Vann ponnyklassen gjorde Storm med Tiffani Segerbrand på ryggen, han kammade dessutom hem andraplaceringen med Hanna Sjönvall. Av hästarna var det Sidine med Mika Berglund som imponerade mest på dagens domare: Caroline Lagergréen. En debutantryttare, Anna Berthels på Corlene, blev godkänd och kvalade för klass 2. Övriga placerade i klass 2 för häst: Lovisa Henriksson/ Prada, Marita Jemdahl/ Acapella och Emma Stockhaus/Figo och i ponnyklassen: Ella Jemdahl/ Benny, Ebba Cederqvist/, Julia Sundvall/ Ajja, Nathalie Lager-Andersson/ Lollipop, Saga Heed Gärtner/ Irca, Mikaela Knutzon/ Apache och Hanna Landberg/ Sunny.

fredag 6 januari

17:14

Årets första tävling, 5 januari, var en debutant tävling i hoppning för ponnyekipage. Domaren Lisa Winther gav godkänt betyg till Hanna Sjönvall, Elsa Pramsten, Hanna Koller Storm, Marine Puumala, Clara Flodmark och Oona King. Dessa ryttar är nu kvalificerade för att rida klass 2 hoppning. Sammanlagt deltog 18 ekipage varav några utom tävlan.

Kalendarium

Se alla kalenderhändelser