Att vara funktionär

Även om du inte är tävlingsintresserad eller rider själv är vi alltid glada och tacksamma ifall du är intresserad av att hjälpa till som funktionär på våra tävlingar på Ridskolan.

Att vara funktionär är ett spännande sätt att komma nära inpå tävlingsekipagen men även ta del av den trevliga gemenskapen på Ridskolan.

Det finns massor av olika sätt Du kan hjälpa till på: banpersonal, hjälpa till i domartornet eller i kafeterian. Kontakta någon av personalen på Ridskolan eller ledamöterna i Bromma Ridklubbs tävlingskommitté så får du veta mer.

Är du aktiv tävlingsryttare på våra klubbtävlingar vill vi att du hjälper till på minst 1 tävling om året. Hit räknas inte den klass som du själv tävlar i. På anmälningslappen till tävlingen kan du bocka för om du har möjlighet att hjälpa till på den andra klassen den dag du ska tävla (hästryttare kan hjälpa till på ponnyklassen och tvärt om). Vill du hellre hjälpa till en annan dag skriver du upp dig på kalendariet under rubriken funktionär. För att skriva upp dig på en post bör du ha varit funktionär minst en gång tidigare, annars skriver du ditt namn inom parentes så får du gå som ”lärling” bredvid någon mer erfaren funktionär. Även lärlingsgånger räknas som funktionärstillfällen.