Börja rida

Vill du börja rida hos oss?
Skriv ett mail till ridskolan@telia.com och tala om: Namn, ålder ev. ridvana samt önskemål om ridning.
Om det finns ledig plats i lämplig grupp kontaktar vi dig annars ställs man i ridskolans kö.

Ridskolan erbjuder ingen nybörjarridning för vuxna. Barn som är nybörjare kan tidigast rida hos oss när man är ca 8 år.

Vi har intagning av nybörjare varje höst.

Undervisning

Hos oss rider ni på välskolade hästar och instrueras av välutbildade och engagerade ridlärare. Vi följer en utarbetad läroplan i linje med Svenska ridsportförbundets undervisningsdirektiv. För detaljerad läroplan för respektive grupp se mer på: Juniorer och Seniorer

Juniorer

Seniorer

Terminerna

Betalningsperioder 2022-2023

Ridskolan är indelad i 3 terminer per kalenderår.

Period 1: Junior : Junior  och ungdom : 18/8-20/11, Senior: 10/8-20/11

Period 2:  Junior och ungdom :  21/11-12/3, Senior: 21/11-12/3

Period 3:Juniorer:  13/3-16/6, Seniorer och ungdom: 13/3-21/6

Följande dagar under termin 3 sker ingen ordinarie ridning:

• Påskuppehåll fr om fredag den 7/4 t om måndag 10/4
  • Lördag 22/4, ingen seniorridning pga inbjudningstävlingar
  • Första Maj
  • Kristi himmelfärdsdag
  • Nationaldagen

Kurser

Vid Jul, inför och efter sommarlov ordnas ofta intensivkurser i både hoppning och dressyr för både ponny- och hästryttare. För att få delta på våra kurser måste man vara elev på ridskolan.

Privatlektioner

För de av ridskolans elever som önskar ta extra privatlektioner ordnas detta enligt önskemål i mån av tid och utrymme.